Μία πρώτη ματιά μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Νέλλη Καλαμαρά
Μία πρώτη ματιά μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Είναι πλέον γεγονός, το One&Only Aesthesis ανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο, αποτελώντας το πρώτο ξενοδοχείο της παγκοσμίως διάσημης αλυσίδας στη χώρα μας.

Το συζητάμε καιρό, το περιμένουμε με χαρά, θέλουμε να δούμε πως θα είναι. Ο λόγος για το πρώτο One&Only της χώρας μας που πλέον είναι και επίσημο πως ανοίγει τις κομψές πόρτες του στην παραλία της Γλυφάδας τον Οκτώβριο. Με αναφορές στην κοσμοπολίτικη Ελλάδα των 60s και των 70s, το πολυτελές resort θα λέγεται One&Only Aesthesis και έρχεται να ταράξει τα νερά της φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Επιτέλους ήρθαν και οι πρώτες φωτογραφίες και έτσι μπορούμε πλέον να έχουμε εικόνα για το πως θα είναι πραγματικά το πρώτο ξενοδοχείο του παγκοσμίως διάσημου brand της χώρας μας. Θυμίζουμε πως αναμένουμε και το δεύτερο ξενοδοχείο του ομίλου στην Κέα μέσα στους επόμενους μήνες.

Ελούντα: εκεί όπου οι μύθοι έχουν χτιστεί σε πραγματικά γερές βάσεις

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Living_Room_0359_MASTER.jpg

Με θέα τα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού κόλπου, το One&Only Aesthesis φωλιάζει σε 210 στρέμματα προστατευμένης δασικής περιοχής που εκτείνεται μέχρι την παραλία. Πλαισιωμένο από λεβάντες και αρωματικά βότανα της ελληνικής φύσης, με θέα βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής, το resort δίνει την αίσθηση ενός ιδιωτικού νησιού, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πρωτεύουσας.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Pool_Sunbed_0066_MASTER.jpg

«Σε κάθε προορισμό που επιλέγει η One&Only, δημιουργεί μοναδικά στο είδος τους resorts που προσφέρουν απαράμιλλες, υπερπολυτελείς εμπειρίες στους επισκέπτες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε το έναυσμα για ένα επικό ταξίδι με το One&Only Aesthesis – ένα νέο παραθαλάσσιο θέρετρο στην καρδιά μιας από τις πιο θρυλικές πόλεις του κόσμου», λέει ο Philippe Zuber, Chief Executive Officer της Kerzner International. «Καθώς συνεχίζουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη, το ντεμπούτο μας στην Ελλάδα όχι μόνο ενδυναμώνει τη θέση της εταιρείας, αλλά φέρνει και το brand One&Only στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με έμπνευση από την πολιτιστική κληρονομιά και τον γευστικό πλούτο της Αθήνας, το One&Only Aesthesis είναι μία γιορτή της ζωής, της ενέργειας, της αυθεντικότητας, του glamour και της φυσικής ομορφιάς. Πρόκειται για μια ιδανική αφετηρία από την οποία κάθε επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει την υπόλοιπη χώρα».

Ένα νέο hospitality concept βάζει τo wellness και τις farm-to-table εμπειρίες στον πυρήνα του

OneandOnly_Aesthesis_Bungalow_Exterior_0021_MASTER.jpg

Υπεύθυνος για το ντεμπούτο του One&Only Aesthesis στην Ελλάδα είναι ο Yann Gillet, γενικός διευθυντής του resort. Έχοντας διατελέσει σε ηγετικές θέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Yann μετρά περισσότερα από είκοσι χρόνια διεθνούς εμπειρίας στη φιλοξενία. «Είμαι ενθουσιασμένος που ηγούμαι του ανοίγματος του One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα», λέει ο Yann. «Με το One&Only Aesthesis ξεκινά η αναγέννηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ενός θρυλικού θέρετρου το οποίο θα λειτουργήσει για πολλούς Έλληνες ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα. Τους επισκέπτες περιμένει μία εμπειρία εμπνευσμένη από την κοσμοπολίτικη ζωή των δεκαετιών του '60 και του '70, όταν η περιοχή έσφυζε από ζωή και η χώρα πρωταγωνιστούσε σε πολυσυζητημένες χολιγουντιανές παραγωγές».

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Bedroom_Primary_0172_MASTER.jpg

Κορυφαία εμπειρία φιλοξενίας

Το One&Only Aesthesis ενσωματώνει όλη την ομορφιά του Αιγαίου σε μία συλλογή από πανέμορφα δωμάτια, bungalows και βίλες. Η αισθητική τους κόβει την ανάσα, ακριβώς όπως και οι ιδιωτικές One&Only κατοικίες, σχεδιασμένες ειδικά για να ενταχθούν αρμονικά στη μοναδική ομορφιά της ελληνικής ακτογραμμής. Όλοι οι χώροι λούζονται με το περίφημο αττικό φως, ενώ η αρχιτεκτονική τους αποτίνει φόρο τιμής στο design των 60s με ψηλοτάβανα δωμάτια, δερμάτινες λεπτομέρειες, γήινα χρώματα και φυσικούς τόνους.

OneandOnly_Aesthesis_Bungalow_Bathroom_0616_MASTER.jpg

Τα 95 κομψά bungalows προσφέρουν την απαράμιλλη ηρεμία και απομόνωση ενός νησιωτικού καταφυγίου, ενώ οι 18 κατοικίες και οι 2 εμβληματικές βίλες διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, ηλιόλουστους κήπους γεμάτους με αρωματικά βότανα και φυτά της ελληνικής γης, καθώς και ατμοσφαιρικές γωνιές στους εξωτερικούς χώρους, όπου κρύβεται άλλοτε ένα εντυπωσιακό τζάκι και άλλοτε μία πολυτελής υπαίθρια ντουζιέρα.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Pool_Main_0037_MASTER.jpg

Η Villa One, η χαρακτηριστική One&Only βίλα, είναι η επιτομή της φιλοσοφίας του brand, με όλα τα προνόμια μιας πολυτελούς κατοικίας. Πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό όλων των χαρακτηριστικών που κάνουν το brand να ξεχωρίζει διεθνώς. Απλώνεται σε 1.400 τ.μ. και διαθέτει τεράστια πισίνα με ανεμπόδιστη θέα από κάθε γωνία και ένα «κατάστρωμα» που ξεκινά από την κατοικία και φτάνει μέχρι το νερό. Αυτή η εκπληκτική βίλα δύο υπνοδωματίων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, απλώνεται σε δύο επίπεδα. Εμποτισμένη με τη νοσταλγική διάθεση που διέπει όλο το resort, προσφέρει μια αίσθηση άπλετου χώρου και, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα για απόλυτη ηρεμία, σαν να βρίσκεται κανείς στο δικό του, προσωπικό ησυχαστήριο.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Dressing_Table_0421_MASTER.jpg

Για μεγαλύτερες παρέες, η Villa One μπορεί να συνδεθεί με τη Villa Nostos, τη δεύτερη βίλα του θέρετρου, ώστε να δημιουργηθεί ένα συγκλονιστικό καταφύγιο τεσσάρων υπνοδωματίων. Αν σε αυτές προστεθεί η κατοικία Epos Residence, που διαθέτει επίσης δύο υπνοδωμάτια, δημιουργείται μία «γειτονιά» με έξι υπνοδωμάτια για την ιδανική απόδραση μιας παρέας φίλων ή μιας μεγάλης οικογένειας.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Bathroom_Primary_0162_MASTER.jpg

Στα 14 One&Only Private Homes οι φιλοξενούμενοι νιώθουν ότι ανήκουν σε μία αληθινά εκλεκτή κοινότητα καθώς βιώνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία φιλοξενίας. Σε πλήρη αρμονία με το παραθαλάσσιο περιβάλλον, κάθε σπίτι ξεχωρίζει για το μοναδικό design και τις ανέσεις του. Οι ιδιοκτήτες των One&Only Private Homes θα απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση και χρήση των εγκαταστάσεων του resort, καθώς και μία πληθώρα προνομίων σε παγκόσμιο επίπεδο στο One&Only δίκτυο.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Place_Setting_0459_MASTER.jpg

Μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες

Τα One&Only είναι παγκοσμίως γνωστά για τα νέα γευστικά μονοπάτια που χαράσσουν. Έτσι και το Aesthesis έρχεται να προσθέσει στο διεθνές ρεπερτόριο της Kerzner τους βραβευμένους με αστέρι Michelin και celebrity chefs Ettore Botrini και Paco Morales. Η καρδιά του resort χτυπά στην κουζίνα του, με ελληνικές γεύσεις που έρχονται από τα βάθη αιώνων και πρώτες ύλες που καλλιεργούνται τοπικά, κλείνοντας μέσα τους την ουσία της μεσογειακής ψυχής.

Η ελληνική λέξη για τη μέτρηση του χρόνου δίνει το όνομά της στο all-day εστιατόριο «Ora» που διευθύνει ο chef Εttore Botrini. Το ανάλαφρο και δημιουργικό μενού του επικεντρώνεται στις γεύσεις της Μεσογείου και στην αίσθηση που γεννά η ζωή στην ύπαιθρο αλλά και ο τρόπος που συνδέεται με τη φύση και την παράδοση.

Στο «El Bar de Paco Morales», έναν pop-up χώρο για δείπνο, ο βραβευμένος chef από την Κόρδοβα φέρνει γεύσεις και χρώματα από τη γενέτειρά του, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανδαλουσίας, σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον με ζωηρή διάθεση.

OneandOnly_Aesthesis_Bungalow_Terrace_Fireplace_0570_MASTER.jpg

Sunset Cocktails

Γύρω από ένα πολύ εντυπωσιακό ελαιόδεντρο απλώνεται το «Alelia» bar, προσφέροντας signature cocktail με βάση την ελιά, αρωματισμένα με φρέσκα βότανα από τον κήπο του resort. Το «Thimisi» δημιουργήθηκε με έμπνευση τις προσωπικότητες δύο εμβληματικών γυναικών που έδωσαν τη λάμψη τους στη Χρυσή Εποχή της Αθήνας στα 60s, τη Maria Callas και την Jackie O’. Το υπαίθριο μπαρ με θέα στο ηλιοβασίλεμα ζωντανεύει την ώρα του δειλινού για να μπει στους ρυθμούς της Ριβιέρας με live μουσική και νέες εκδοχές κλασικών κοκτέιλ που θα ενθουσιάσουν τους θαμώνες του. Περισσότερο casual και σίγουρα πιο χαλαρό, το «Minima», είναι το beach and pool bar του One&Only δίπλα στο νερό.

OneandOnly_Aesthesis_Villa_Terrace_Sunset_0245_MASTER.jpg

Μαγικές αποδράσεις για κάθε γούστο

Σε προνομιακή θέση ανάμεσα στο αστικό τοπίο και την απεραντοσύνη του Αιγαίου, το One&Only Aesthesis προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες εμπειρίες για τους επισκέπτες του, από την εξερεύνηση των φυσικών και πολιτιστικών θησαυρών της Αθήνας, την απόλαυση μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς και την πεζοπορία, μέχρι βουτιές στις φημισμένες θερμές πηγές της περιοχής και την ιστιοπλοΐα.

Το θέρετρο διαθέτει ολιστικές εγκαταστάσεις ευεξίας με ένα απολαυστικό spa και το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο Club One, με γήπεδα τένις και padel. Το KidsOnly Club θα ενθουσιάσει τους μικρούς ταξιδιώτες με δραστηριότητες στη φύση και ευφάνταστα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από παιχνίδια στον κήπο, στο δενδρόσπιτο, αλλά και την αίθουσα μουσικής και το αμφιθέατρο.

Αντιθέτως, το Beach Club, είναι ο χώρος του resort μόνο για ενήλικες που αποτελείται από κομψές καμπάνες, ενώ οι καλεσμένοι απολαμβάνουν ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό κάτω από τον καταγάλανο ουρανό.

Το One&Only Aesthesis βρίσκεται στη Γλυφάδα, σε μικρή απόσταση – μόλις 30 λεπτά με αυτοκίνητο – τόσο από το κέντρο της Αθήνας όσο και από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το resort ανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2023.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.