Από τους Baby Boomers μέχρι τους Gen Zers: Πώς το ούζο κερδίζει μέχρι σήμερα τους ουρανίσκους μας

Από τους Baby Boomers μέχρι τους Gen Zers: Πώς το ούζο κερδίζει μέχρι σήμερα τους ουρανίσκους μας

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Όσες φορές και να έχουμε χρησιμοποιήσει τη φράση «OK Boomer», ως εκπρόσωποι της Gen Z, γνωρίζουμε πολύ καλά πως πάντα θα μας ενώνει ο τρόπος που δημιουργούμε τις αναμνήσεις μας.

Πριν βιαστείς να το αρνηθείς, θέλουμε να κλείσεις τα μάτια και να προσπαθήσεις να φέρεις στο μυαλό σου τις πιο δυνατές αναμνήσεις σου. Είναι καλοκαίρι και βρίσκεσαι στο αγαπημένο σου νησί, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια με το ούζο με τις κολλητές σου. Είναι Πάσχα στο χωριό και βρίσκεσαι πάλι σε εκείνο το χαρακτηριστικό τραπέζι με το μπλε τραπεζομάντηλο και το αγαπημένο σου απόσταγμα με νερό και πάγο. Είναι Μάρτιος και περπατάς στην πόλη με ένα backpack γεμάτο σημειώσεις αλλά το μόνο που αισθάνεσαι είναι οι ανοιξιάτικες μυρωδιές, που έχουν πλημυρίσει τους δρόμους και δείχνουν λιγότερο γκρίζοι. Σε όλες αυτές τις στιγμές, μπορεί να μην ξέρεις τι έχει το πρόγραμμα μετά, αλλά δεν σε νοιάζει, διότι γνωρίζεις πως όλο και κάποια πρόταση θα «πέσει» στο τραπέζι.

Το ερώτημα ωστόσο, είναι τι κοινό έχουν οι παραπάνω εικόνες και αναμνήσεις; Αν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις πως το αγαπημένο σου απόσταγμα, είναι εκείνο που συνδέει όλες αυτές τις αναμνήσεις. Ακόμη φυσικά, και εάν κάποια στιγμή γνώριζες μόνο την κρυστάλλινη όψη του και όχι τη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια του. Μήπως, λοιπόν, έφτασε η στιγμή να σου πουν οι δικοί σου «OK Boomer», πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τη γεύση που είχαν οι πιο ηλιόλουστες αναμνήσεις σου από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου;

Η αγαπημένη ιεροτελεστία της παρέας εδώ και 130 χρόνια

Βλέπεις, όσα πράγματα και να θεωρείς πως σε χωρίζουν με τους Boomers της καρδιάς σου, δεν πρέπει να είσαι ποτέ απόλυτη. Ο καιρός περνάει και σίγουρα όλα γύρω σoυ αλλάζουν, ωστόσο υπάρχουν μερικές σταθερές αξίες που χαρακτηρίζουν κάθε γενιά και σου φέρνουν στο μυαλό όλες τις αναμνήσεις που έχεις ζήσει με τους αγαπημένους σου τα τελευταία χρόνια.

Ποιες είναι αυτές οι σταθερές αξίες; Φυσικά, οι «ιεροτελεστίες» που σε φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με όσους αγαπάς και περιλαμβάνουν διαχρονικά το ζεστό χάδι του ήλιου. Κλείσε τα μάτια σου και ανέτρεξε στα μεσημέρια του Αυγούστου στο νησί, στις αναμνήσεις όλων των όμορφων περιπετειών με τις φίλες σου και σε όλα εκείνα τα ηλιοβασιλέματα που έχεις γευτεί στο παραδοσιακό μπλε τραπεζάκι με τους αγαπημένους σου μεζέδες και το αγαπημένο σου ούζο.

Ποιο είναι το κοινό των παραπάνω αναμνήσεων; Φυσικά το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που συνήθως η πιο ανυπόμονη της παρέας βάζει στα μακρόστενα ποτήρια με νερό και πάγο. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, Baby Boomers, Millennials και Gen Zers -εδώ και 130 χρόνια- δημιουργούμε τα «καλοκαίρια» μας, ακόμη και στα μέσα της άνοιξης.

Το ούζο με τη δική του προσωπικότητα σε έναν τοίχο αναμνήσεων

Αλήθεια όμως, τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και καταφέρνει μέχρι σήμερα να κερδίζει τους ουρανίσκους μας; Σίγουρα, το γεγονός ότι παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη με υψηλής ποιότητας καρπούς και βότανα από μέρη της Ελλάδας και ταξιδεύει μέχρι το εξωτερικό για να δώσει γεύση σε κάθε μας ανάμνηση.

Αν, ωστόσο, σου έλεγαν να ξεχωρίσεις μία από αυτές τις αναμνήσεις που σου έρχονται πρώτα-πρώτα στο μυαλό, ποια θα διάλεγες; Δύσκολη απόφαση, εάν σκεφτείς πως σε όλες, αυτό που έδωσε γεύση ήταν το αγαπημένο σου ούζο. Ωστόσο φέτος, επειδή κλείνει τα 130 χρόνια, θα έχεις την ευκαιρία από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο να ανατρέξεις στις αγαπημένες σου ηλιόλουστες αναμνήσεις και να ξεχωρίσεις αυτή, που θα γράψεις στον τοίχο των αναμνήσεων παρέα με Πλωμάρι. Ποιος ξέρει, ίσως είσαι μία από τους 130 νικητές που θα κερδίσουν μία συλλεκτική φιάλη και τη φωτογραφία της αγαπημένης σου ανάμνησης σε σκίτσο.

Αν θέλεις να συνεχίσεις να δημιουργείς ξεχωριστές αναμνήσεις κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, αρκεί να επενδύσεις στις «ιεροτελεστίες» που σε φέρνουν πάντα κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Πώς; Γεμίζοντας τα ποτήρια τους με ούζο και τσουγκρίζοντας στις αναμνήσεις που έχετε δημιουργήσει και σε αυτές που ζείτε τη δεδομένη στιγμή. Τα 130 χρόνια sunkissed εμπειριών μαζί με το αγαπημένο σου Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, άλλωστε, είναι αρκετά για να σου αποδείξουν ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Στην υγειά, λοιπόν, των ηλιόλουστων αναμνήσεων που έχεις να θυμάσαι και σε αυτών που σε περιμένουν!

#plomarimemories #130yearsplomari