Η πραγματική Martha από το «Baby Reindeer» έπεσε και η ίδια θύμα stalking στη μετά Netflix εποχή

Τζένη Ντεμιράι
Η πραγματική Martha από το «Baby Reindeer» έπεσε και η ίδια θύμα stalking στη μετά Netflix εποχή

«Δεν έχω μπει φυλακή. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη», δήλωσε στο Daily Record η Fiona Harvey, που φαίρεται να είναι η γυναίκα που παρακολουθούσε τον Gadd στην πραγματική ζωή.

Η Fiona Harvey είναι η έμπνευση που κρύβεται πίσω από τον χαρακτήρα της Martha Scott στη σειρά «Baby Reindeer», η οποία διηγείται την ιστορία stalking του Richard Gadd, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Scottish Sun.

Ο κωμικός γνώρισε την Harvey όταν εργαζόταν σε ένα μπαρ στο Λονδίνο. Το μπαρ επισκέφθηκε κάποια στιγμή η Fiona. Ο Richard την κέρασε ένα τσάι και αυτό φαίνεται ότι έγινε η αφετηρία των πάντων, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στη σειρά που έχει κάνει τεράστια επιτυχία στο Netflix.

Ο «κρυφός κώδικας» που κανείς δεν κατάλαβε βλέποντας το «Baby Reindeer» - Τι λέει η αληθινή Martha

«Ετοιμάζω δική μου σειρά», ισχυρίζεται η αληθινή Martha Scott

Η 58χρονη σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιχειρεί να βρει έναν τρόπο να διηγηθεί πως αντιλήφθηκε εκείνη την κατάσταση και πως τα πράγματα εξελίχθηκαν από τη δική της οπτική γωνία.

«Δεν θα ειπωθούν τα πάντα για τον Gadd μέχρι τη δική μου σειρά. Ελπίζω όλοι να συντονιστείτε. Η αλήθεια για τον Gadd είναι πλέον στην φόρα. Είμαι πολύ νευρική με την τηλεοπτική μου εμφάνιση», δηλώνει η ίδια μέσα από τα social media.

Ο Gadd ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψει την ταυτότητα της γυναίκας που τον παρακολουθούσε στην πραγματική ζωή και παρακάλεσε τους θαυμαστές του να μην την αναζητήσουν. Τα πράγματα, όμως, εξελίχθηκαν διαφορετικά αφού φαίνεται ότι και οι fans της σειράς έψαξαν αλλά και η πραγματική Martha δεν θέλησε να κρυφτεί, δημοσιεύοντας σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Fiona είναι από το Fyvie του Aberdeenshire και λέει ότι γνώρισε τον Gadd πριν από χρόνια όταν ήταν μπάρμαν στο The Hawley Arms στο Camden. Μιλώντας στο Daily Record, η Fiona Harvey ανέφερε ότι επιτρέπει να γίνει αναφορά του ονόματός της, καθώς «ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι συμβαίνει».

«Δεν έχω μπει φυλακή. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη», δήλωσε στο Daily Record αναφερόμενη στο γεγονός ότι στη σειρά ο χαρακτήρας της Martha καταδικάζεται σε φυλάκιση για την παρακολούθηση του Donny Dunn αλλά και τον εκβιασμό των γονιών του.

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, πρόσθεσε ακόμα: «Ο Gadd πρέπει να αποδείξει ότι πήγα στη φυλακή, κάτι που δεν συνέβη. Ποτέ δεν με έστειλαν στη φυλακή. Αυτό είναι ολοφάνερο. Όλα αυτά είναι επινοημένα και υπερβολικά. Δεν υπάρχουν πουθενά περιοριστικά μέτρα, ασφαλιστικά μέτρα ή απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος. Δεν είχα την αστυνομία στην πόρτα μου για κανένα από αυτά τα πράγματα. Είναι ένα σωρό ανοησίες. Δεν έχω καθόλου χρήματα, αλλά είμαι μία ικανή δικηγόρος, οπότε θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου».

«Υπάρχουν άνθρωποι που με παρακολουθούν»

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Fiona Harvey ισχυρίστηκε ότι θεατές της σειράς την παρενοχλούν, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι «τρελοί».

Ανέφερε ακόμα: «Έπρεπε να μπλοκάρω ανθρώπους που λένε ότι είναι αποφασισμένοι να με παρακολουθούν με τον ίδιο τρόπο που τους παρακολουθώ. Αυτό που με αναστατώνει είναι ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Θα μπορούσαν να είναι βίαιοι. Θα μπορούσαν να με σκοτώσουν. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας. Δεν είμαι τέτοιος τύπος, αλλά νομίζω ότι αυτό θα οδηγούσε οποιονδήποτε άλλον στην αυτοκτονία. Πραγματικά το πιστεύω».

Πάντως, στις δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook αρκετοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν κάνοντας φανερό ότι έφτασαν στο προφίλ της έχοντας δει τη σειρά του Gadd. Αρκετοί είναι εκείνοι που γράφουν ανορθόγραφα την φράση «Sent from my iPhone», την οποία στη σειρά χρησιμοποιεί η Martha, κάτω από κάθε μήνυμα που στέλνει στον Donny. Εκτός αυτού, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν ευθείς αναφορές στη σειρά. Ένας από αυτούς της γράφει: «Ελπίζω να μην φέρεσαι περίεργα όπως η πραγματική Martha Scott! Να μην είσαι πάλι μια κατά συρροή stalker που μισεί τους ανθρώπους γύρω της».

Η αληθινή ιστορία stalking που κρύβεται πίσω από τη σειρά «Baby Reindeer» είναι σοκαριστική

Baby Reindeer: Ποια η υπόθεση της σειράς που μιλά για το stalking

Στη σειρά ο φανταστικός χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Gadd, Donny Dunn, αναπτύσσει μια στρεβλή και περίπλοκη σχέση με μια γυναίκα που ονομάζεται Martha, τη οποία γνωρίζει στο μπαρ όπου εργάζεται. Αν και αρχικά φαίνεται να είναι φιλική, οδηγείται σε παρακολούθηση -τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Martha πηγαίνει κάθε μέρα στη δουλειά του και παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως είναι μία πετυχημένη δικηγόρος με πολλές υποχρεώσεις, περνά όλη της την ημέρα στον μπαρ μιλώντας με τον Donny και γελώντας. Όταν δεν είναι μαζί του τού στέλνει emails και μηνύματα στο Facebook, το ένα μετά το άλλο χωρίς να λαμβάνει απάντηση αλλά και χωρίς να πτοείται. Στη συνέχεια, η συμπεριφορά της γίνεται επιθετική, ενοχλητική και τελικά ανυπόφορη για τον πρωταγωνιστή, ο οποίος μοιάζει παγιδευμένος και «εθισμένος» στη σκέψη της.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @mrrichardgadd