Τα δάκρυα της Μαρίνας Σάττι φανέρωσαν γιατί πρέπει να τη στηρίξουμε ακόμα πιο πολύ στη Eurovision

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τα δάκρυα της Μαρίνας Σάττι φανέρωσαν γιατί πρέπει να τη στηρίξουμε ακόμα πιο πολύ στη Eurovision

Μπορεί η Μαρίνα Σάττι να αναχωρεί σύντομα για το Μάλμε της Σουηδίας, η απώλεια του μπαμπά της ωστόσο είναι κάτι που σίγουρα η ίδια δεν περίμενε πως θα πρέπει να διαχειριστεί στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της.

Η Μαρίνα Σάττι σε λίγα 24ωρα θα βρίσκεται στη Σουηδία για να ξεκινήσει τις πρόβες για την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision με το ZARI. Πριν όμως, από αυτό η ίδια βρέθηκε στο Στούντιο 4 με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, με τους οποίους μοιράστηκε όλα όσα έχουν αλλάξει στη ζωή της τους τελευταίους μήνες, απ' όταν δηλαδή ανακοινώθηκε ότι εκείνη θα μας εκπροσωπήσει στον μουσικό διαγωνισμό.

20 χρόνια πριν, στη Eurovision 2004 έγινε η μεγαλύτερη αδικία στο καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού

Η απάντηση σε όσους δεν αρέσει το τραγούδι

Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision σίγουρα δεν είναι ένα τραγούδι που σε αφήνει αδιάφορο. Είτε λατρεύεις λοιπόν, το ZARI είτε δεν είσαι και μεγάλος φαν για την Μαρίνα Σάττι ο στόχος έχει επιτευχθεί, κι αυτός δεν ήταν άλλος από το να προκαλέσει το κομμάτι της το οποιοδήποτε συναίσθημα.

Είναι πολύ λογικό και καλά κάνει και δεν αρέσει σε όλους. Πόσο μάλλον το συγκεκριμένο τραγούδι που έχουμε πάρει κάποια ρίσκα και σίγουρα δεν πατάει σε δρόμους που είναι τόσο γνώριμοι για κάποιους ανθρώπους. Η μαμά μου, όπως έχω ξαναπεί, όταν δημοσιεύτηκε το τραγούδι στη ΕΡΤ - δεν το είχε ξανακούσει νωρίτερα - μου είπε στην αρχή "Ξαφνιάστηκα λίγο ειδικά στο πρώτο κομμάτι". Έχει να κάνει με το τι αναφορές (μουσικές) έχεις.

Παράλληλα, το να ακουστεί ένα δικό της τραγούδι στο εξωτερικό και δη με ελληνικό στίχο κι έτσι, όπως το είχε η ίδια φανταστεί, είναι ένα όνειρο που είχε όλα αυτά τα χρόνια.

Η δημοσιότητα και η συγκίνηση της Μαρίνας για την απώλεια του μπαμπά της

Η δημοφιλία της Μαρίνας Σάττι σίγουρα εκτοξεύφθηκε μετά την ανακοίνωση του τραγουδιού που επέλεξε για να μάς εκπροσωπήσει στην Eurovision, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φυσικά η ίδια είχε από πριν το δικό της φανατικό κοινό, ωστόσο αυτό που όπως είπε της φάνηκε περίεργο ήταν πως πλέον οπουδήποτε κι αν είναι μπορεί να βρεθεί κάποιος δημοσιογράφος με μια κάμερα, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε πιο πριν.

Γι' αυτό και στην αρχή η ίδια σκεφτόταν ποια πράγματα θα μοιραζόταν ή μάθαινε ο κόσμος.

«Πλέον ό,τι και να έχει συμβεί στη ζωή μου - και τελευταία που...ξέρετε τελοσπάντων - κι αυτό που δεν ήθελα να το μάθει κανείς, το μάθατε» είπε η Μαρίνα Σάττι αναφερόμενη στην απώλεια του μπαμπά της και ξέσπασε σε κλάματα.

Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στον κόσμο και πλέον δεν έχω να κρύψω τίποτα, αποφάσισα να είμαι τελείως ανοιχτή σε όλα.

Η Μαρίνα Σάττι έχασε τον πατέρα της κι όλοι θυμόμαστε τα συγκινητικά της λόγια για εκείνον

Ο μπαμπάς της Μαρίνας Σάττι, Αλί Οσμάν Σάττι έφυγε από τη ζωή στης 2 Απριλίου, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και σε ηλικία 68 ετών. Όπως είναι φυσικό όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς, πόσο μάλλον, όταν εκείνη πρέπει να δείχνει συνεχώς χαρούμενη και να προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στη Eurovision. Οπότε η συγκίνησή της στο Στουύντιο 4 ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε, από την απώλεια του μπαμπά της κι έπειτα η Μαρίνα Σάττι, δεν είχε αναφερθεί σε καμία συνέντευξή της σε αυτό το θλιβερό γεγονός, κάτι που σεβάστηκαν και οι δημοσιογράφοι. Το μόνο που είχε κάνει ήταν να δημοσιεύσει μια φωτογραφία με τον μπαμπά της απ' όταν ήταν μικρή, χωρίς λόγια, αφήνοντας την εικόνα να μιλήσει από μόνη της.

satti-pateras.jpeg

Οι γονείς της Μαρίνας Σάττι είχαν χωρίσει όταν εκείνη ήταν έφηβη και όπως είχε πει στην εκπομπή The 2night Show είχε να βρεθεί 13 χρόνια με τον μπαμπά της καθώς εκείνος έφυγε για το Σουδάν, όπου δημιούργησε μια νέα οικογένεια αποκτώντας άλλο ένα παιδί πέραν της Μαρίνας και του αδερφού της, μία κόρη.

Είχα να δω τον μπαμπά μου 13 χρόνια, μέχρι το 2013 που ξαναβρεθήκαμε όταν ήρθε εδώ γιατί έφυγε εκείνος, έφυγα εγώ από την Κρήτη στην Αθήνα και μετά από την Αθήνα πήγα στην Αμερική για να σπουδάσω, γύρισα και έτσι πέρασαν 13 χρόνια.

Το ρούχο που θα φορέσει και όσα θα δούμε στη σκηνή της Eurovision

H Mαρίνα Σάττι απάντησε όμως και στο αν είναι όλα έτοιμα για την εμφάνισή της στη Eurovision. Όπως είπε η ίδια, κάνει συνεχώς αλλαγές στο ρούχο που θα φορέσει και γι' αυτό η τελική επιλογή θα παρθεί όταν φτάσουν στη Σουηδία, όπου θα δουν τη σκηνή και αν ταιριάζει στο όλο concept αυτό που έχουν σκεφτεί.

Όσον αφορά βέβαια, τη σκηνική παρουσία της η Μαρίνα Σάττι είπε πως δεν είναι ακόμα έτοιμο ολοκληρωμένο καθώς πρέπει να πάνε στο στάδιο που θα πραγματοποιηθεί η Eurovision για να δουν μέσα από τις πρόβες πώς θα στηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Όπως είπε βέβαια, το τραγούδι τον «σηκώνει» τον χορό.

Όπως είχε πει βέβαια ο Φωκάς Ευαγγελινός που επιμελείται τη σκηνική παρουσία όλη η παρουσίαση θα είναι εστιασμένη στην Μαρίνα Σάττι και τις εκφράσεις της.

Θα εστιάσω πάνω στη Μαρίνα. Το ελληνικό στοιχείο θα υπάρχει στην σκηνή, αλλά όχι με τον τρόπο του βίντεο κλιπ. Δεν θα υπάρχει τίποτε από το βιντεο κλιπ, είναι μία καινούργια πρόταση.

Η ίδια επίσης είχε αναφέρει για το πώς φανταζόταν τη σκηνική της παρουσία: «

«Εξ αρχής σκεφτόμουν όλες τις παραμέτρους. Ότι είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που στοχεύει στο τέλος σε μία ζωντανή εμφάνιση. Και μάλιστα μία ζωντανή εμφάνιση την οποία ο κόσμος δεν θα τη δει με γυμνό μάτι αλλά με έναν φακό και μία οθόνη. Όλο το act είναι στημένο σε αυτό. Αλλιώς το ένα, αλλιώς το άλλο. Όλες οι αποφάσεις που έχουμε πάρει και για τη σκηνική παρουσίαση και για τη μουσική, πιστεύω ότι είναι σωστές. Tη χορογραφία, την πιστεύω φουλ. Η σκηνή είναι πολύ μεγάλη φέτος, θα είναι σε σχήμα σταυρού. Και κάθε πλευρά της, κάθε άξονας είναι 18 μέτρα. Για να διασχίσεις τη σκηνή, τρέχεις. Κάναμε πρόβες σε μία προσομοίωση της σκηνής και τρέχαμε».

«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες αλλά δεν έχουν να κάνουν με το μετάλλιο» είπε κλείνοντας η ίδια.