Άφησαν μόνο τον πρίγκιπα Harry στη λειτουργία για τα 10 χρόνια των Invictus Games

Πατούλια Κατερίνα
Άφησαν μόνο τον πρίγκιπα Harry στη λειτουργία για τα 10 χρόνια των Invictus Games
Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Τι κι αν είναι στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Harry. Παραμένει μόνος σε ένα από τα πιο σημαντικά πρότζεκτ της ζωής του.

Έγινε η λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Harry ξεκίνησε τους αγώνες Invictus.Παρά το γεγονός πως ο μικρότερος γιος του βασιλιά βρίσκεται τόσο κοντά του, πατέρας και γιος δεν αναμένεται να συναντηθούν ενώ κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, εργαζόμενο και μη δεν έδωσε το παρών στην ξεχωριστή αυτή στιγμή του Harry.

Μόνος αλλά με την στήριξη του κόσμου ο Harry

Από το πλευρό του Harry έλειπε και η Meghan Markle και τα δύο του παιδιά, Archie και Lilibet που παρέμειναν στο Montecito και δεν ήταν μαζί με τον πρίγκιπα σε αυτό το πρότζεκτ των αγώνων που έγιναν για να τιμηθούν και να βοηθηθούν όλοι οι βετεράνοι που τραυματίστηκαν ή αρρώστησαν στη διάρκεια της θητείας του.

O πρίγκιπας Harry επέστρεψε μόνος στο Λονδίνο αλλά δεν θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο

Ο βασιλιάς όχι μόνο δεν θα συναντήσει τον γιο του αλλά ο Harry δεν προσκλήθηκε ούτε στα πάρτι στους κήπους του Παλατιού, μια παράδοση ετών που ξεκίνησε η βασίλισσα πριν από δεκαετίες. Ακόμα και τον Φεβρουάριο, που ο Harry πέταξε από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο για να ενημερωθεί για την υγεία του πατέρα του, δεν κατάφερε ποτέ να συναντήσει τον μεγάλο του αδερφό William και τη νύφη του Kate Middleton.

O Δούκας του Sussex έκανε μια ανάγνωση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Ευχαριστιών με επίκεντρο τους αγώνες Invictus.

Ο ηθοποιός της Homeland, Damian Lewis απήγγειλε το ποίημα "Invictus", το οποίο ενέπνευσε το μότο του φετινού διαγωνισμού των Invictus και στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από όλα τα κράτη που συμμετέχουν στους Αγώνες Invictus, συμπεριλαμβανομένων μελών των τραυματιών και ασθενών και της κοινότητας βετεράνων.

Η royal editor του HELLO! Emily Nash ανέφερε για τη σχέση Κάρολου- Harry:

«Σε έναν ξένο μπορεί να φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν χρόνο για μια συνάντηση, αλλά ο Βασιλιάς είναι αρχηγός του κράτους και έχει προγραμματίσει την ατζέντα του για τους επόμενους μήνες. Επομένως δεν ήταν δεδομένο ότι θα μπορέσει να συναντηθεί με τον Harry ο οποίος θα είναι στην Αγγλία μόνο για μερικές μέρες. Επιπλέον αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εικασίες για την κατάσταση της σχέσης τους, η οποία έχει δεχθεί πίεση τα τελευταία χρόνια».

Άγνωστο το αν ο Harry θέλησε να δει την Kate Middleton

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Harry θέλησε να δει από κοντά την Middleton αλλά σίγουρα οι σχέσεις του με τον William παραμένουν κακές και πηγή από το Παλάτι ανέφερε πως δεν υπάρχουν κοινά σχέδια για τα δύο αδέρφια.

Οι Sussexes που δεν γνώριζαν τίποτα για τη μάχη που έδινε η Kate, έστειλαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στην Kate με ένα σύντομο μήνυμα στις 23 Μαρτίου 2024, μια ημέρα μετά το βίντεο της 42χρονης πριγκίπισσας στο Instagram.

Πρόσφατα πάντως, έγινε γνωστό πως ο Harry έγινε και επίσημα κάτοικος ΗΠΑ , τέσσερα χρόνια μετά τη μετακόμισή του, αρχικά στον Καναδά κι έπειτα στο Montecito της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του Travelyst, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού για sustainable τουρισμό, ο Harry έχει δηλώσει ως μόνιμο τόπο κατοικίας του τις ΗΠΑ σε μια ημερομηνία πολύ σημαντική.

Την 29 Ιουνίου 2023, ο Harry αποφάσισε πως δεν θα είναι πια μόνιμος κάτοικος Βρετανίας με κύρια κατοικία τις ΗΠΑ. Την ημέρα εκείνη το Παλάτι είχε ανακοινώσει πως ο Harry και η Meghan Markle έχουν μετακομίσει εκτός Frogmore Cottage.

Σε κακή κατάσταση ο William

people.jpg

O William άφησε πίσω την Kate και τα τρία τους παιδιά και ξεκίνησε την περιοδεία του εκτός Windsor.

Για το πρώτο μέρος του ταξιδιού του, ο William θα επισκεφθεί την τοποθεσία όπου θα κατασκευαστεί το πρώτο έργο στέγασης αστέγων του Δουκάτου της Κορνουάλης, στο Nansleden του Newquay. Το έργο, αυτό μαζί με την φιλανθρωπική οργάνωση St Petrocs, θα προσφέρει 24 σπίτια με ολοκληρωμένη υποστήριξη για άστεγους.

Ο πρίγκιπας θα ταξιδέψει στα νησιά Σίλι στο λιμάνι της Αγίας Μαρίας, το οποίο διοικείται από το Δουκάτο και διαχειρίζεται επιβάτες και πλοία ενώ θα περάσει χρόνο με τους λιμενικούς προτού επισκεφθεί το Κοινοτικό Νοσοκομείο St Mary στην περιοχή.

Παρά το μοναχικό του ταξίδι, ο William μένει θετικός για την Κate και τα παιδιά σύμφωνα με το PEOPLE.

Ωστόσο, οι θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι φήμες σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας Κate μετά την επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο, άφησαν τον πρίγκιπα να νιώθει απογοητευμένος.

Ο William φέρεται να ήταν αναστατωμένος και θυμωμένος για τις έντονες εικασίες για το τι συμβαίνει στην Kate, σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο του προσωπικού, ο οποίος λέει ότι ο μελλοντικός βασιλιάς έχει καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

«Η Κέιτ θα γίνει καλύτερα και ο William θέλει να τη βοηθήσει να φτάσει εκεί που ήταν πριν την περιπέτεια με την υγεία της», τονίζει το περιοδικό.