Οδηγός αγοράς: Τα 10 μαύρα loafers που αξίζουν τώρα να μπουν στη συλλογή σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα 10 μαύρα loafers που αξίζουν τώρα να μπουν στη συλλογή σου

Το απόλυτο passe par tout που δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα σου.

Δεν νομίζω πως πλέον υπάρχει κάποια γυναίκα που να σκέφτεται να φύγει το πρωί από το σπίτι της με ψηλοτάκουνα. Το έκανες, το έκανα και το κάναμε όλες ίσως και για χρόνια, αλλά τώρα πια είναι μάλλον δύσκολο να σκεφτούμε τη ζωή μας και όλες αυτές τις υποχρεώσεις που έχουμε μέσα στη μέρα πάνω σε ένα ζευγάρι high heels. Και γιατί στην τελική να το κάνεις; Αφού οι τάσεις ακολουθούν πλέον -και επιτέλους- τις δικές μας επιταγές και όχι το αντίστροφο. Οπότε ναι, τα flats είναι τα πιο δημοφιλή παπούτσια της άνοιξης και εμείς είμαστε ενθουσιασμένες.

Sorry μαύρες μπαλαρίνες: Το γαλάζιο είναι το νέο χρώμα passe par tout που θα λατρέψεις

black_loafers-(3).jpg

Το νούμερο ένα σχέδιο που σίγουρα έχεις δει στο street style και τις προτάσεις των editors (ανάμεσά τους και στις δικές μου) είναι οι μπαλαρίνες. Τα ballet flats είναι ένα trend που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειό του, αλλά συγκαταλέγεται στις τάσεις που μισούμε να αγαπάμε. Μπορεί να τις βλέπεις δηλαδή άψογα σεταρισμένες σε effortless cool σύνολα στο feed σου στα social media, αλλά δεν σου φαίνεται ποτέ το ίδιο όταν εσύ προσπαθείς να κάνεις το αντίστοιχο styling. Υπάρχει, όμως, ένα ζευγάρι flats που δεν φεύγει ποτέ από το προσκήνιο, που μπορεί να φορεθεί από το πρωί στο γραφείο, μέχρι και σε μια επίσημη έξοδο και έχει κάτι από το κύρος της ανδρικής γκαρνταρόμπας.

black_loafers-(6).jpg

Τα loafers εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα του πιο chic flat ζευγαριού και συγκαταλέγονται πλέον στην κατηγορία των essentials. Οπότε αν δεν έχεις ακόμη επενδύσει σε αυτά, τώρα είναι στιγμή να το κάνεις. Το μαύρο είναι η απόχρωση από την οποία πρέπει να ξεκινήσεις, προσπαθώντας να βρεις το σχέδιο που εκφράζει περισσότερο το δικό σου προσωπικό στυλ. Ξεκινάμε από τα ίσια, αυστηρά σχέδια σε ιταλικό vibe που ακολουθούν την αισθητική της Gucci και καταλήγουμε σε εκείνα τα chunky, τρακτερωτά ζευγάρια με τις αγκράφες και τα bold αξεσουάρ. Όλα καλοδεχούμενα και super stylish.

black_loafers-(4).jpg

Ψάχνεις το κατάλληλο καλσόν για το Πάσχα; Η Τόνια Σωτηροπούλου προτείνει στρας και την άνοιξη

Editor's choices: