Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που ο σκύλος σου παίρνει πάντα βάρος τον χειμώνα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτός είναι ο απίστευτος λόγος που ο σκύλος σου παίρνει πάντα βάρος τον χειμώνα

Δεν το είχες παρατηρήσει;

Οι σκύλοι (οι κατοικίδιοι σκύλοι) κατά την διάρκεια του χειμώνα απολαμβάνουν λιγότερες βόλτες έξω από το σπίτι και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις. Οι ιδιοκτήτες συνήθως αποφεύγουν να τα βγάζουν βόλτα, λόγω του υπερβολικού ή της βροχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των σκύλων, αλλά και το βάρος τους.

Έρευνες αποκάλυψαν πως το 56% των ιδιοκτητών παραδέχτηκαν, πως τα σκυλιά τους ασκούνται λιγότερο όταν η θερμοκρασία πέφτει εξαιτίας της απροθυμίας «αφεντικού» να βγει έξω. Παραδόξως, ένας στους έξι παραδέχτηκε ότι προσεύχονται για κρύο και άσχημο καιρό, έτσι ώστε να έχουν μια δικαιολογία για να αποφύγουν να βγάλουν το σκυλί τους για μια βόλτα.

Ως αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες σκύλων υπολογίζουν ότι το κατοικίδιο τους παίρνει ασκείται μια ώρα λιγότερο κάθε εβδομάδα σε σύγκριση με το καλοκαίρι. Ο Sean McCormack, επικεφαλής διατροφολόγος στο Tails.com ανέφερε, πως οι σκύλοι που ζουν μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή παραμένουν ενθουσιώδης στους καθημερινούς του περιπάτους, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι ουρανοί ανοίγουν.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, πως και οι ιδιοκτήτες τους παρατηρούν αύξηση στο βάρος τους (περίπου το 50% αυτών) κατά την διάρκεια του χειμώνα, λόγω ακινησίας. Σκέψου λοιπόν, μήπως ήρθε η στιγμή όλο αυτό να το αλλάξεις; Θα κάνεις εξίσου καλό, τόσο σε εσένα, όσο και στο κατοικίδιο σου.

Διάβασε ακόμη:

6 tips που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν πρόκειται να ταξιδέψεις με το κατοικίδιο σου αεροπορικώς

Τι πρέπει να προσέξεις, αν πρόκειται να μείνεις σε ξενοδοχείο με τον σκύλο σου