Hair Care! Mύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για το conditioner

Ευαγγελία Αλπίδου

Το ήξερες, ότι μπορείς να εφαρμόζεις πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Μαλλιά γεμάτα όγκο και υγεία! 

Πόσες φορές σου έχει χαλάσει η διάθεση όταν τα μαλλιά σου δεν στρώνουν με τίποτα, είναι ξηρά και φριζάρουν συνεχώς; Είναι οι λεγόμενες bad hair days, που το μόνο που θες να κάνεις είναι να κάτσεις μέσα στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα. Σκέφτηκες, όμως, ποτέ τι μπορεί να ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση των μαλλιών σου; Μήπως κάτι που κάνεις λάθος ή δεν κάνεις στην hair care routine σου; Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ...

Bye bye rainy days! 4 χτενίσματα για να είσαι κομψή στη βροχή

Τι γνωρίζεις για το conditioner;

pexels-karolina-grabowska-5241037.jpg

To conditioner είναι ένα προϊόν το οποίο το χρησιμοποιείς μετά το σαμπουάν. Αυτός, είναι ο κανόνας! Βέβαια καμιά φορά, μπορείς να εφαρμόζεις πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Μαλλιά γεμάτα όγκο και υγεία! Τα οφέλη που χαρίζει στα μαλλιά είναι:

  • Προστατεύει την επίστρωση της τρίχας και την κάνει πιο ανθεκτική στο σπάσιμο
  • Λειαίνει και χαρίζει λάμψη
  • Μειώνει το φριζάρισμα
  • Ενισχύει την απαλότητα

Βέβαια, για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει το conditioner να εφαρμόζεται σωστά! Το condtioner τοποθετείτε από τη μέση και κάτω, μόνο στις άκρες των μαλλιών και όχι στις ρίζες. Και αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, να τοποθετούν conditioner στη ρίζα των μαλλιών. Αυτό έχει ως συνέπεια να παρατηρείται στα μαλλιά περίσσεια λιπαρότητα. Επίσης, κάθε φορά που εφαρμόζεις conditoner στις άκρες των μαλλιών είναι σημαντικό να τα χτενίζεις παράλληλα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν δημιουργούνται κόμποι και το προϊόν λειτουργεί καλύτερα.

Το «Pumpkin-Spice» είναι το μακιγιάζ που ορκίζονται οι beauty lovers αυτή τη σεζόν

JW-Anderson-bks-S24-011.jpg

Επιπλέον, ο χρόνος που πρέπει να μένει το conditioner πάνω στα μαλλιά, πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε λεπτά, όχι λιγότερο και σε καμία περίπτωση περισσότερο. Μετά το λούσιμο, βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει όλο το υλικό, αν έχει μείνει έστω λίγο από το προϊόν στις άκρες, είναι πολύ πιθανόν τα μαλλιά να μην στρώνουν το ίδιο και να φαίνονται άλουστα.

Το conditioner δεν είναι σαν την μάσκα μαλλιών που θέλει να την χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα, αναλόγως πάντα και με τις ανάγκες. Το conditioner πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε φορά που λούζεσαι. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σου θα είναι συνεχώς, απαλά, λεία και μεταξένια. Οι frizz και οι bad hair days θα ανήκουν στο παρελθόν!

Πριν να αρχίσεις, λοιπόν, να διορθώνεις τα λάθη σου στη hair routine, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery. Σου έχω συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα conditioner για τις ανάγκες των μαλλιών σου. Για δες…

Shopping Time: