Αν η ακμή έκανε την εμφάνισή της μετά το καλοκαίρι, υπάρχει τρόπος να την ξεφορτωθείς

Ευαγγελία Αλπίδου

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στα σπυράκια του καλοκαιριού! 

Μπορεί ο καιρός να μας κάνει να νιώθουμε λες και βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε επίσημα το καλοκαίρι και καλωσορίσαμε το μήνα Σεπτέμβριο. Παρόλο που ο καιρός δεν έχει σταματήσει να βρέχει, η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλή. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι το καλοκαίρι μπορεί να συνεχιστεί για λίγο ακόμα... Αυτό που δεν πρέπει να συνεχιστεί όμως, είναι η ελλιπής φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου μας. -Ας το παραδεχτούμε τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν αφιερώνουμε τον απαραίτητο χρόνο στην skincare routine μας.

Αυτό έχει ως συνέπεια με το που επιστρέψουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές να παρατηρήσουμε μικρά-μικρά σπυράκια όχι μόνο στο πρόσωπο, στην πλάτη και στο ντεκολτέ. Τι είναι αυτά τα σπυράκια και ποια τα αίτια εμφάνισής τους; -Ασφαλώς και δεν μιλάμε για τις επιδερμίδες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με την ακμή.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω!

pexels-anna-nekrashevich-6476065-(1).jpg

Η επιδερμίδα έχει ανάγκη να αναπνέει σωστά. Το καλοκαίρι ένα λάθος που κάνουμε όλες οι γυναίκες είναι να φοράμε το αντηλιακό από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς όμως να καθαρίζουμε κάθε φορά την επιδερμίδα. Προσθέτουμε συνεχώς στρώσεις αντηλιακού στο πρόσωπό μας και ότι σκόνες, βακτήρια και ιδρώτας υπάρχει πάνω στην επιφάνεια, κλειδώνεται στο δέρμα και φράζει τους πόρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα λευκά σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα καθαριστικό προσώπου που να αφαιρεί τη λιπαρότητα χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα.

Ήρθε η ώρα να πεις αντίο στα σπυράκια του καλοκαιριού

Επιπλέον, η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική για την επιδερμίδα. Μετά τον καθαρισμό προσώπου, πρόσθεσε στην επιδερμίδα την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική θα χαρίσει τη σωστή υγρασία στο δέρμα σου, ενώ ταυτόχρονα θα θρέψη και θα ανακουφίσει την επιδερμίδα.

pexels-yaroslav-shuraev-6811386.jpg

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να προσθέσεις στην skincare routine σου κρέμες που θα ρυθμίσουν τις υπερεκκρίσεις σμήγματος αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων. Αυτές τις κρέμες είναι καλό να τις εντάξεις στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να έχεις μία λαμπερή επιδερμίδα η οποία θα σφύζει από υγεία.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά skincare προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς μία για πάντα από τα σπυράκια του καλοκαιριού. Ρίξε μία ματιά...

Shopping Time: