Λιπαρή επιδερμίδα: 7 ενυδατικές κρέμες για να μην γυαλίζει η επιδερμίδα σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Λιπαρή επιδερμίδα: 7 ενυδατικές κρέμες για να μην γυαλίζει η επιδερμίδα σου
launchmetrics.com/spotlight

Οι λιπαρές επιδερμίδες όσο κι αν δεν το πιστεύεις έχουν ανάγκη από ενυδάτωση!

Η λιπαρή επιδερμίδα είναι από τα θέματα που απασχολούν τις περισσότερες κοπέλες, το ίδιο και εμένα. Ένα από τα πράγματα που με νευριάζει πάρα πολύ είναι όταν γυαλίζει η περιοχή του Τ (μέτωπο, μύτη πιγούνι). Όση πούδρα κι αν φορέσω, μετά από λίγη ώρα το δέρμα μου φαίνεται απίστευτα λιπαρό.

Ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε έναν μύθο που αφορά τις λιπαρές επιδερμίδες. Πολλές κοπέλες -μία από αυτές ήμουν κι εγώ, πριν γίνω beauty editor- πιστεύουν ότι οι λιπαρές επιδερμίδες δεν χρειάζονται ενυδάτωση. Θεωρούν, ότι οι ενυδατικές κρέμες θα αυξήσουν την λιπαρότητα στην επιδερμίδα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει!

Γιατί πρέπει να κάνεις καθαρισμό προσώπου με ατμό;

Πες αντίο στη γυαλάδα της επιδερμίδας

Η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από περιποίηση και ενυδάτωση. Η skincare routine είναι το α και το ω, γι' αυτό είναι σημαντικό να έχεις στο νεσεσέρ σου προϊόντα που είναι αποκλειστικά για λιπαρές επιδερμίδες. Για αρχή, τα προϊόντα καθαρισμού θα αφαιρέσουν το περίσσιο σμήγμα από τους πόρους και θα σου χαρίσουν μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Το περίσσιο σμήγμα που εκκρίνουν οι πόροι είναι αυτό που δημιουργεί λιπαρότητα, τα μαύρα στίγματα και τη γυαλάδα.

pexels-antoni-shkraba-5205698-(1).jpg

Στη συνέχεια, εφόσον έχεις δημιουργήσει μία clean και fresh βάση ήρθε η στιγμή της ενυδάτωσης. Στην αγορά υπάρχουν ενυδατικές κρέμες οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για λιπαρές επιδερμίδες. Έχουν τη δυνατότητα να χαρίζουν στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση, ενώ οι λεπτές υφές τους «κλειδώνουν» τη σωστή υγρασία στην επιδερμίδα, χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Με λίγα λόγια... η ενυδατική κρέμα θα σε σώσει!

Η ενυδάτωση θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να αποκτήσει αυτό το ματ αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι, όσο κι αν δεν το πιστεύεις! Κάθε δέρμα θέλει ενυδάτωση, γι' αυτό υπάρχουν κρέμες για κάθε τύπο επιδερμίδας. Αν υποφέρεις από τη λιπαρότητα του προσώπου σου, αυτό ακριβώς είναι το beauty item που χρειάζεται να προσθέσεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Έχεις βαρεθεί να ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο; 5 tips για να το αντιμετωπίσεις

Εννοείται πως δεν θα σε άφηνα έτσι! Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικές από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες που εγώ λατρεύω να χρησιμοποιώ ξανά και ξανά! Μία δοκιμή θα σε πείσει και πραγματικά... καθάρισες!