Πώς θα πετύχεις τα ανεπιτήδευτα smokey eyes των 90s σαν πραγματική makeup artist

Ευαγγελία Αλπίδου
Πώς θα πετύχεις τα ανεπιτήδευτα smokey eyes των 90s σαν πραγματική makeup artist
Alessandro Viero/IMAXTREE.COM

6 μαύρα μολύβια ματιών που διαρκούν για ώρες!

Τα έντονα smokey eyes που κυριαρχούσαν στις πασαρέλες των 90s έρχονται αυτή τη χρονιά πιο ανανεωμένα, να δημιουργήσουν τα πιο εκρηκτικά makeup looks. Για να καταλάβεις καλύτερα το trend, θυμήσου το μακιγιάζ της Avril Lavigne, με τα έντονα μαύρα smokey eyes. Πρόκειται για ένα μακιγιάζ που είναι εντελώς αντίθετο από την clean girl αισθητική που έχει κατακλύσει τα social media τα δύο τελευταία χρόνια με τις αψεγάδιαστες βάσεις και τα makeup looks που αγγίζουν την τελειότητα. Για να πετύχεις το grunge makeup look πρέπει να «αγκαλιάσεις» την ατέλεια.

Τα 5 πιο δημοφιλή χρώματα νυχιών αυτή της σεζόν

Νο1 κανόνας: Αγκάλιασε την ατέλεια

Επιτέλους, ένα makeup trend που δεν χρειάζεται να προσπαθείς για να «αγγίξεις» την τελειότητα. Δηλαδή, δεν θα σε νοιάζει πλέον αν έχεις μουτζουρωθεί ή αν το μολύβι ματιών σου έχει τρέξει λίγο παραπάνω. Τα ανεπιτήδευτα smokey eyes από τη δεκαετία των 90s μπορείς να τα κάνεις εύκολα και μόνη σου σαν πραγματική makeup artist. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μαλακό, μαύρο μολύβι ματιών.

Versace-clp-F22-012.jpg

Για να πετύχεις το τέλειο βαθύ και έντονο βλέμμα, πρόσθεσε μαύρο μολύβι κάτω ακριβώς από τα μάτια και με ένα λεπτό πινέλο σβήσε απαλά τη γραμμή σαν να φαίνεται ότι έχεις μουτζουρωθεί. Το ίδιο θα χρειαστεί να κάνεις και επάνω στο κινητό βλέφαρο, προσθέτοντας λίγη μαύρη σκιά. Αν έχεις hooded eyes, δηλαδή, κουκουλωτά μάτια προσπάθησε να τονίσεις τη γραμμή στην άκρη του ματιού, δημιουργώντας ένα πιο σχιστό και cat eye look.

Για έξτρα λάμψη επίλεξε μία σκιά με glitter και πρόσθεσε eyeliner. Τέλος, μην ξεχάσεις τη μαύρη mascara. Για να φέρεις σε ισορροπία το άγριο και τολμηρό smokey eyes που έχει δημιουργήσει, επίλεξε στα χείλη μία απαλή, nude απόχρωση. Βέβαια, αν θες ένα σαγηνευτικό και θηλυκό μακιγιάζ, ένα βαθύ κόκκινο κραγιόν είναι η τέλεια επιλογή. Επίλεξε αυτό που ταιριάζει κάθε φορά με το στιλ σου.

Μην φεύγεις! Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικά μαύρα μολύβια ματιών που χαρίζουν έντονο αποτέλεσμα και διαρκούν για ώρες! Ρίξε μία ματιά...

BAFTA 2024: Περίτεχνοι κότσοι και λαμπερά μακιγιάζ στο κόκκινο χαλί - Τα ιδιαίτερα beauty looks