In touch with you: Μαθαίνοντας πώς το δέρμα μας αντιδρά

In touch with you: Μαθαίνοντας πώς το δέρμα μας αντιδρά

Σε αυτό το άρθρο, αναλύουμε τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να κάνουμε το skincare ritual μας με τα προϊόντα Liftactiv Β3 της Vichy και με τη βοήθεια των ειδικών, εξηγούμε πώς η περιποίηση δεν αφορά μόνο αυτό που βλέπουμε.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας. Στην επιδερμίδα μας, στην ανώτερη επιφάνειά του, μπορεί να εμφανιστούν σημάδια αφυδάτωσης δείχνοντάς μας ότι πότε χρειάζεται να πιούμε νερό, πότε έχουμε ανάγκη από ύπνο, πότε πρέπει να «ρίξουμε» τους ξέφρενους ρυθμούς μας και να έρθουμε σε επαφή μαζί της, «ακούγοντας» τις ανάγκες της.

Τα σημάδια και οι κηλίδες που εμφανίζει, λένε μία ιστορία: Από τις στιγμές της ζωής μας που περάσαμε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου, στις υπέροχες στιγμές της εγκυμοσύνης μας ή ακόμα και την ακμή που περάσαμε στην εφηβεία μας. Το χρώμα της και πιο συγκεκριμένα, οι δυσχρωμίες της, είναι ένα κομμάτι μας. Η υφή της είναι όμορφη και μας τυλίγει με θαλπωρή. Η επιδερμίδα μας είναι τόσο ξεχωριστή όσο εμείς, είναι βασικά…εμείς!

Eikona9.jpg

Συχνά, ωστόσο, την παίρνουμε σαν δεδομένο και κάνουμε το skincare μας μηχανικά. Δεν αφοσιωνόμαστε 100% σε αυτό, δεν είμαστε παρούσες και κάπως έτσι, φτάνει η στιγμή που αντικρίζουμε στον καθρέφτη μία κηλίδα, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο. Μήπως αυτό είναι ένα «καμπανάκι» που πρέπει να ακούσουμε για να έρθουμε πραγματικά σε επαφή με τον εαυτό μας; Μήπως πρέπει δώσουμε σημασία στις αντιδράσεις του δέρματός μας και να ανακαλύψουμε γιατί εμφανίζει κηλίδες; Μόνο έτσι θα έρθουμε και πάλι in touch with us και θα καταλάβουμε τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας μας και πώς να τις αντιμετωπίσουμε. Έτσι, αλλά και με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου Liftactiv B3 που δημιούργησε η Vichy, να μας συνοδεύσει στο «ταξίδι» της αυτοανακάλυψής μας.

Η εξήγηση για την εμφάνιση των κηλίδων στο δέρμα μας

Οι κηλίδες, είναι μία μορφή υπερμελάγχρωσης, ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει κάθε τις περισσότερες γυναίκες. Η δημιουργία τους οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης. Η μελανίνη παράγεται στα μελανοκύτταρα και αποθηκεύεται στα μελανοσώματα. Με ποιες μορφές ωστόσο μπορούν να εμφανιστούν στην επιδερμίδα μας;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος δυσχρωμιών. Τα σημάδια στο πρόσωπο μας μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή κηλίδων, που προκύπτουν από την έκθεσή μας στον ήλιο. Υπάρχει όμως το μέλασμα που σχετίζεται με τις ορμονικές αλλαγές αλλά και η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση που εμφανίζεται μετά από κάποιο τραυματισμό, φλεγμονή ή μία περίοδο ακμής.

Το ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο είναι το εξής: Πώς θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε; Το πρώτο βήμα είναι να τις αποδεχτούμε και να τις αγαπήσουμε και το δεύτερο να εντάξουμε στην περιποίησή μας, το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 που με τα skincare προϊόντα που περιλαμβάνει, θα μετατρέψει την αντιμετώπιση των κηλίδων και των ρυτίδων μας σε self-care ritual. Είσαι έτοιμη να τα γνωρίσεις;

Οι τέλειοι «σύμμαχοι» στη μάχη με τις «ατέλειες» του προσώπου μας

Αφού λοιπόν, καταλάβαμε πώς εμφανίζονται οι δυσχρωμίες στο πρόσωπό μας, ήρθε η ώρα να τις αντιμετωπίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας. Μοναδικός μας «σύμμαχος» σε αυτό το «ταξίδι» είναι το πρωτόκολλο Liftactiv B3 της Vichy που έχει στον πυρήνα του τον ορό Liftactiv B3 Serum.

Eikona10.jpg

Πρόκειται για έναν ορό προσώπου που στοχεύει στις κηλίδες, τις δυσχρωμίες συνολικά αλλά και τις ρυτίδες. Η σύστασή του με Nιασιναμίδη, μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων ενώ ένα σύμπλοκο απολέπισης με βάση το Γλυκολικό οξύ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Παράλληλα, η βιταμίνη Cg και τα πεπτίδια προ-κολλαγόνου, στοχεύουν στη μείωση των ρυτίδων μας. Χάρη στα δραστικά συστατικά του, ο ορός Liftactiv B3 Serum καταπολεμά αποτελεσματικά και μέσα σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, τις κηλίδες (όποιο και αν είναι το είδος τους), αποκαλύπτοντας μία επιδερμίδα εμφανώς πιο λαμπερή και νεανική.

Ωστόσο, δεν νοείται ολοκληρωμένη skincare routine, χωρίς κρέμα φροντίδας και το πρωτόκολλο Liftactiv B3 περιλαμβάνει δύο: Την κρέμα ημέρας και τη Κρέμα Νύχτας.

Eikona11.jpg

Από τη μία, η κρέμα ημέρας Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 προσφέρει διπλή δράση χάρη στη Νιασιναμίδη, το ενεργό συστατικό απολέπισης LHA, τα Βιοπεπτίδια, και την αντηλιακή προστασία SPF 50. Αυτό σημαίνει ότι, στοχεύει στις κηλίδες για να ρυθμίσει τον τόνο του δέρματός μας και την προστατεύει την εμφάνιση νέων κηλίδων. Από την άλλη, η Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη μας «συστήνει» τη Καθαρή Ρετινόλη που συνδυάζεται με Νιασιναμίδη, δύο δραστικά δερματολογικά συστατικά σε μία κρέμα νύκτας για πρώτη φορά από τη VICHY, που κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων μας, επιδιορθώνει, θρέφει και βελτιώνει την εμφάνιση των κηλίδων, μειώνει τις ρυτίδες, τη στιγμή που το χρειαζόμαστε και αυτά είναι αρκετά για να προχωρήσουμε στην επόμενη «στάση» του ταξιδιού μας.

Eikona12.jpg

Η διαδικασία που θα μας κάνει να «ακούσουμε» τις ανάγκες της επιδερμίδας μας

Ακόμη και αν έχουμε βρει τα προϊόντα που μπορούν να διαμορφώσουν το skincare routine μας, το σωστό layering τους είναι αυτό που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στην επιδερμίδα μας . Και αυτό, διότι οι διαφορετικοί συνδυασμοί τους θα μας προσφέρουν αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε και θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Το πρωινό Liftactiv B3 πρωτόκολλο: Πρώτα εφαρμόζουμε τον Liftactiv Β3 Serum που έρχεται να διορθώσει εντατικά και σε βάθος. Έπειτα έρχεται η κρέμα Liftactiv B3 Anti-Dark Spots SPF 50 με διπλή δράση διόρθωσης των κηλίδων και προστασίας του δέρματός μας. της επιδερμίδας μας.

Eikona14.jpg

Το βραδινό Liftactiv B3 πρωτόκολλο: Και πάλι, εφαρμόζουμε πρώτο τον star Liftactiv Β3 Serum και στη συνέχεια τη Liftactiv B3 Κρέμα Νύχτας Κατά των Κηλίδων με ρετινόλη που έρχεται να επιδιορθώσει σε ακόμα περισσότερο βάθος.

Αυτά σε συνδυασμό με τον απαλό καθαρισμό της επιδερμίδας μας, θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε το δικό μας μοναδικό skincare routine και έτσι θα είμαστε έτοιμες να…ξανάσυστηθούμε με τον εαυτό μας.

Η επιδερμίδα μας είναι αντανάκλαση των στιγμών που έχουμε ζήσει αλλά και όλων αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν. Πρέπει λοιπόν να την αγαπάμε, να τη φροντίζουμε και να της προσφέρουμε ένα skincare routine, με την προσοχή που της αξίζει. Δηλαδή, με το πρωτόκολλο της Vichy Liftactiv B3 και τα τρία προϊόντα του που έρχονται να μας μάθουν ότι, το skincare αποτελεί selfcare και είναι ο τέλειος τρόπος για να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας ουσιαστικά.

Eikona15.jpg

Ανακάλυψε το πρωτόκολλο Vichy Liftactiv B3 στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και στο αγαπημένο σου e-pharmacy και get in touch with you ενώ φροντίζεις την επιδερμίδα σου, την εμφάνισή της αλλά και το well being σου.