Detox time! Μετά το Πάσχα χρειάζεσαι αποτοξίνωση -DIY μάσκες για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα

Ευαγγελία Αλπίδου

Η μάσκα με κουρκουμά και μέλι θα επαναφέρει τη λάμψη στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Δες παρακάτω...

Η αλήθεια είναι πως με όλα αυτά που έχουμε φάει τις τελευταίες μέρες αυτό που χρειαζόμαστε -εκτός από διατροφική αποτοξίνωση- είναι μία ολοκληρωτική περιποίηση από την κορυφή ως τα νύχια. Τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο ίσως να απολαμβάνεις ένα detox smoothies για να αποβάλεις όλες τις τοξίνες από το Κυριακάτικο τραπέζι... Ωστόσο, αυτό που θα σε χαλαρώσει και θα σε αποφορτίσει πραγματικά είναι τα detox scrubs σε πρόσωπο, μαλλιά και σώμα.

Dry brushing στο πρόσωπο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το δοκιμάσεις

Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τις DIY detox μάσκες που μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά και να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να «αναπνεύσει», ενώ συγχρόνως, να καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών από τα ποτά των τελευταίων ημερών. Αν θες λοιπόν, να εξαφανίσεις το πρήξιμο, την κατακράτηση και την ξηροδερμία που εμφάνισες σε διάφορα μέρη του σώματός σου τις προηγούμενες ημέρες, συνέχισε να διαβάζεις...

DIY detox time: 3 μάσκες που αξίζει να δοκιμάσεις

Η DIY μάσκα προσώπου για λάμψη

pexels-polina-tankilevitch-5234869.jpg

Έχεις ξανά δοκιμάσει μάσκα προσώπου με κουρκουμά; Ε, λοιπόν, για όλα υπάρχει πρώτη φορά! Για τη συγκεκριμένη μάσκα θα χρειαστείς: μέλι και κουρκουμά. Η ανάμειξη μελιού και κουρκουμά προσφέρει αντιφλεγμονώδη οφέλη και απίστευτη λάμψη στο δέρμα. Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • 1 κ. σ. μέλι

Ανακατεύεις τα δύο υλικά μαζί σε ένα μπωλ και αφού ομογενοποιηθούν, τοποθετείς τη μάσκα επάνω στο πρόσωπο σου. Αφήνεις για 10 λεπτά και αφαιρείς το προϊόν με χλιαρό νερό. Ολοκλήρωσε τη ρουτίνα με μια ενυδατική κρέμα και σε λίγα λεπτά το δέρμα σου θα ακτινοβολεί απίστευτη φρεσκάδα και λάμψει. Η κούραση των ημερών θα είναι πλέον παρελθόν!

Το DIY scrub σώματος για αποτοξίνωση

pexels-gabby-k-6621339-(1).jpg

Για να απομακρυνθούν οι τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα του σώματός σου, το κλειδί βρίσκεται στα body scrubs. Για ένα super detox body scrub θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα αλεσμένο καφέ (οποιοδήποτε)
  • ½ κούπα λάδι καρύδας
  • 2/3 κούπας ζάχαρη

Αφού ρίξεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους, άπλωσε το scrub σε νωπή επιδερμίδα σε όλο το σώμα σου και με κυκλικές κινήσεις κάνε ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια, αφού ξεπλύνεις με χλιαρό νερό θα δεις το δέρμα σου απίστευτα λαμπερό και σφιγηλό.

Ο καφές έχει την ικανότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, να συσφίγγει το δέρμα, ενώ παράλληλα να απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα. Με τη σειρά του, το λάδι καρύδας έρχεται και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα χαρίζοντάς μια extra λάμψη.

7 αντηλιακά προσώπου που θα λειτουργήσουν σαν βάση στο μακιγιάζ σου

Το DIY scalp scrub για το τριχωτό της κεφαλής

pexels-cottonbro-9376365.jpg

Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, τα υγιή και λαμπερά μαλλιά ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής. Αν θες να έχεις υγιή, ανθεκτικά και λαμπερά μαλλιά το scalp scrub είναι αυτό που χρειάζεσαι. Το scalp scrub, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και να ανανεώσει το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και τη βρωμιά από τη συσσώρευση προϊόντων. Αν θες να φτιάξεις μόνη σου scalp scrub θα χρειαστείς: ζάχαρη, λάδι καρύδας και κανέλα.

  • 1 κ. γ κανέλα
  • 1 κ. σ λάδι καρύδας
  • 1 κ. σ ζάχαρη

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, βρέξε τα μαλλιά σου, πάρε μια μικρή ποσότητα από το scrub και άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνε απαλό μασάζ για 1-2 λεπτά, άσε το scrub για 1 λεπτό στο τριχωτό της κεφαλής, έπειτα ξέπλυνε και συνέχισε το λούσιμό σου κανονικά.

Η κανέλα εκτός το ότι προσθέτει γεύση στο φαγητό, το καρύκευμα έχει αντιμικροβιακά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η καστανή ζάχαρη δρα ως απολεπιστικό για τις ρίζες και απομακρύνει τη λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Το λάδι καρύδας, με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά.

Οι παραπάνω DIY detox μάσκες είναι ό, τι χρειάζεται ο οργανισμός σου μετά τις διακοπές του Πάσχα. Go fot it!

Matte skin! 7 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες