Βοηθά το λάδι καρύδας και το λάδι αργκάν στην ανάπτυξη των φρυδιών;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Βοηθά το λάδι καρύδας και το λάδι αργκάν στην ανάπτυξη των φρυδιών;

Απαντάμε υπεύθυνα

Με μία σύντομη αναζήτηση στο Internet, θα βρεις πολλές συνταγές για την ανάπτυξη των φρυδιών. Κάποιες περιλαμβάνουν καστορέλαιο (για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτενώς) και άλλες διαφορετικά έλαια. Το λάδι καρύδας και το λάδι αργκάν είναι κάποια από αυτά. Σύμφωνα με το ίντερνετ αλλά και με παραδόσεις, τα έλαια αυτά συμβάλλουν στην γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας και έτσι συντείνεται η χρήση τους σαν σέρουμ ενδυνάμωσης και ανάπτυξης. Κάνουν όμως αυτό που το ίντερνετ υπόσχεται;

argan oil

Έχοντας απομυθοποιήσει το καστορέλαιο, μπορούμε να πούμε πως ούτε και αυτά θα κάνουν διαφορά στην ανάπτυξη της τρίχας. Αυτό που κάνουν τα συγκεκριμένα έλαια είναι να θρέφουν τον θύλακά της τρίχας και να δυναμώνουν τη δομή της έτσι ώστε οι τρίχες που ήδη έχεις να δείχνουν πιο υγιείς και πιο πυκνές. Ομοίως, επειδή ο κύκλος της ζωής της τρίχας των φρυδιών είναι μικρός, το λάδι καρύδας και το έλαιο αργκάν βοηθούν επιμηκύνοντάς τον και έτσι τα φρύδια σου μοιάζουν να έγιναν περισσότερα αλλά στην πραγματικότητα απλά έμειναν στη θέση τους για περισσότερο.

coconut oil

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τόσο το λάδι καρύδας όσο και το λάδι αργκάν είναι πλούσια σε συστατικά που είναι πολύτιμα για την επιδερμίδα αλλά και την τρίχα και μπορείς να τα χρησιμοποιείς όσο συχνά θέλεις απλά… μην περιμένεις θαύματα!

Διάβασε ακόμα: Ποια είναι τελικά τα τέλεια φρύδια; Ας το συζητήσουμε…