Να συνεχίσουμε να βάζουμε καστορέλαιο σε μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες ή όχι; Απαντάμε υπεύθυνα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Να συνεχίσουμε να βάζουμε καστορέλαιο σε μαλλιά, φρύδια και βλεφαρίδες ή όχι; Απαντάμε υπεύθυνα

Και βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους σιγά σιγά…

Εδώ και καιρό, το ίντερνετ έχει σχεδόν μετονομάσει το καστορέλαιο σε «φάρμακο για την καράφλα». Αστειευόμαστε αλλά έχει μία τεράστια δόση αλήθειας αυτό που είπαμε. Όπου και να κοιτάξεις στο διαδίκτυο, η πρώτη συμβουλή για την ενδυνάμωση των μαλλιών είναι το καστορέλαιο. Σου πέφτουν τα μαλλιά; Βάλε καστορέλαιο. Θέλεις πιο μακριές βλεφαρίδες; Βάλε καστορέλαιο. Θες πιο πυκνά φρύδια; Καστορέλαιο!

pikna fridia koritsi mallia kimatista mallia

Σε αντίθεση όμως με άλλα συστατικά, το καστορέλαιο ουδέποτε αποδείχθηκε πως όντως κάνει κάτι για την τρίχα και αυτό μας το επιβεβαίωσε ο Δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. «Η δράση του καστορέλαιου με οποιονδήποτε τρόπο επάνω στην τρίχα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη» μας είπε αποστομωτικά και μελέτες που έγιναν το επιβεβαιώνουν! «Στη λαϊκή παράδοση όλων των κοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα υπάρχουν μαγικές συνταγές για την τριχόπτωση, που συνήθως περιέχουν ό, τι είναι πολύτιμο για την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Στην Αφρική χρησιμοποιείται το κέρας του ρινόκερου, στην Ασία εκχυλίσματα που παράγονται από σπάνια φίδια, στην Ελλάδα πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς κλπ. Στην εποχή του διαδικτύου επίσης, κυκλοφορούν και εναλλακτικά γιατροσόφια από στόμα σε στόμα όπως το καστορέλαιο χωρίς κανένα αποδεδειγμένο αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε φυσικά συστατικά δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι κάνουμε καλό στα μαλλιά ή το δέρμα. Η διάγνωση του είδους της τριχόπτωσης, από ειδικούς, η κατάλληλη αγωγή και η τακτική ιατρική παρακολούθηση με την απαραίτητη εξατομίκευση της θεραπείας είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα» μας είπε ολοκληρώνοντας ο Δρ. Τζερμιάς.

mythbusters gif

Που καταλήγουμε λοιπόν; Ναι μεν το καστορέλαιο δεν θα βλάψει την τρίχα ή το δέρμα σου αλλά κάθε ισχυρισμός για ανάπτυξη, ενδυνάμωση κλπ είναι μύθος… ΜΥΘΟΣ! Μην παιδεύεσαι λοιπόν και αν έχεις όντως πρόβλημα άσε κάτω το καστορέλαιο και πήγαινε στους ειδικούς για μία ολοκληρωμένη λύση!

Διάβασε ακόμα:

Αυτό το τρικ για τα σπυράκια είναι μαγικό!

Under €20! Οι 10 αδιάβροχες μάσκαρα που πρέπει να πάρεις στις εκπτώσεις!

Συγκαίγεσαι το καλοκαίρι; Μην ντρέπεσαι! Διάβασε εδώ