9 tips για να κάνεις πιο eco friendly το διαμέρισμά σου (αλλά και τις συνήθειές σου)

Μαρία Ροδίτη
9 tips για να κάνεις πιο eco friendly το διαμέρισμά σου (αλλά και τις συνήθειές σου)

Δείξε τον σεβασμό σου στο περιβάλλον υιοθετώντας μερικές νέες συνήθειες στην καθημερινότητά σου.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τον πλανήτη να «υποφέρει». Οι πυρκαγιές σε τεράστιες εκτάσεις δασών, οι πλημμύρες, οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι πάγοι που σιγά-σιγά λιώνουν, αλλά και οι θάνατοι ζώων της θάλασσας λόγω των υπέρογκων ποσοτήτων πλαστικού στον βυθό είναι μόνο μερικά από τα φαινόμενα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Έχουμε όλοι χρέος, λοιπόν, να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη, να φροντίσουμε να σταματήσει η καταστροφή του ή έστω να περιοριστεί. Και ναι! Αυτό γίνεται ακόμα και με την αλλαγή ορισμένων συνηθειών μας. Συνηθειών της καθημερινότητας που όλες έχουμε. Τι λες; Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις να αλλάζεις τις συνήθειές σου και το σπίτι σου ακολουθώντας έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής;

mageirema 2

Η αλλαγή στα μαγειρικά σου σκεύη θα σε κάνει πιο υγιή και το περιβάλλον καλύτερο

Τα tips για να κάνεις το σπίτι σου πιο eco-friendly

#1 Δίπλα από τον κάδο απορριμμάτων τοποθέτησε κάδο ανακύκλωσης

Έτσι δεν θα αφαιρείσαι, ούτε θα ξεχνιέσαι όταν πετάς τα σκουπίδια σου. Βλέποντας τους δυο διαφορετικούς κάδους θα θυμάσαι ότι πρέπει να κάνεις τον διαχωρισμό.

ECO

#2 Επίλεξε επαναχρησιμοποιημένα έπιπλα

Αν τώρα μετακομίζεις σε νέο σπίτι ή αν σκέφτεσαι να αλλάξεις κάποιο έπιπλο, επίλεξε τη λύση του second hand. Έτσι, κάνεις καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη σου, αλλά… και στη διακόσμηση. Γιατί; Διότι θα δώσεις ένα vintage touch στον χώρο σου.

#3 Να χρησιμοποιείς μόνο eco-friendly μικροαντικείμενα

Αντί, δηλαδή, για καθαριστικά προϊόντα του εμπορίου που είναι τοξικά, φτιάξε τα δικά σου, DIY απορρυπαντικά ή χρησιμοποίησε οδοντόβουρτσα από bamboo, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Εννοείται ότι θα ξεχάσεις τις πλαστικές σακούλες και θα βάλεις στη ζωή σου τις υφασμάτινες που επαναχρησιμοποιούνται.

#4 Με φειδώ… τον ηλεκτρισμό

Και δεν το λέω γιατί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος έχει εκτοξευθεί, αλλά… και γιατί κλείνοντας πάντα το φως από ένα δωμάτιο που αφήνεις πίσω σου μειώνεις την ενέργεια που χρησιμοποιείται και άρα βοηθάς το περιβάλλον.



#5 Πες «ναι» στα μεταλλικά παγούρια νερού

Μην παίρνεις ξανά και ξανά πλαστικά μπουκαλάκια με νερό. Έχε μαζί σου το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι σου.

Wait! Στην gallery θα δεις κι άλλα tips για να ακολουθείς έναν πιο eco friendly τρόπο ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ