Mε αυτό το body mist από αγγούρι θα είσαι safe στον επόμενο καύσωνα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Mε αυτό το body mist από αγγούρι θα είσαι safe στον επόμενο καύσωνα

Αν νομίζεις ότι το καλοκαίρι τελείωσε πλανάσαι. Μπορεί να δρόσισε για λίγο αλλά στη χώρα μας το καλοκαίρι διαρκεί πολύ παραπάνω απ' όσο οι μήνες του καλοκαιριού. Αν λοιπόν, θες έναν σύμμαχο μαζί σου στον επόμενο καύσωνα σου έχουμε τη λύση με το face mist από αγγούρι.

Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στον Αύγουστο, τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού αλλά όπως όλοι μας, έτσι κι εσύ ξέρεις πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα συνεχίζεται και τους φθινοπωρινούς μήνες με υψηλές θερμοκρασίες.

Σίγουρα, λοιπόν θα συνεχίσεις τα μπάνια σου στη θάλασσα για αρκετό καιρό ακόμα αν βρίσκεσαι σε διακοπές, εκτός αν είσαι από αυτούς που μόλις επέστρεψαν από την άδειά τους ξανά πίσω στην ζέστη της πόλης. Όπως και να έχει αν θες να είναι η επιδερμίδα σου ενυδατωμένη όλη την ώρα, αν θες να δροσιστείς περπατώντας στην πόλη ή αν θες να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου από τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, αυτό που θα χρειαστείς είναι ένα καλό, δροσερό body mist.

Και τι καλύτερο από το να φτιάξεις το δικό σου με φυσικά υλικά; Έτσι και δεν θα ξοδέψεις χρήματα και δεν θα επιβαρύνεις το περιβάλλον με βλαβερές ουσίες που πολλές φορές υπάρχουν στα spray.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 αγγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκια αλόη

1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο (υγρό) λάδι καρύδας

1/2 φλιτζάνι δροσερό νερό

Το νερό που θα στραγγίξεις από το αγγούρι μπορεί να προσφέρει δροσιστικά και συσφιγκτικά αποτελέσματα στο δέρμα σου. Παράλληλα, το λάδι καρύδας θα το μαλακώσει και θα το ενυδατώσει, ενώ η αλόη θα το καταπραΰνει και θα βελτιώσει επίσης την κυκλοφορία. Το έξτρα νερό δεν μπήκε κατά λάθος στη συνταγή, αφού χρησιμεύει για την ανάμειξη όλων των συστατικών.

Από εργαλεία θα χρειαστείς:

Ένα μπλέντερ

Ένα καλό μπουκάλι ψεκασμού (μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από προηγούμενο προϊόν που σου έχει τελειώσει) ή μπορείς να αγοράσεις ένα νέο μικρό μπουκάλι ψεκασμού. Σε αυτή την περίπτωση προτίμησε καλύτερα το γυαλί.

Μια πετσέτα

Ένα μικρό μπολ

Εκτέλεση: Καθάρισε και κόψε σε κύβους το αγγούρι. Στη συνέχεια, βάλε το στο μπλέντερ σου και ανακάτεψε καλά για ένα ή δύο λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα πανί (ή μια χοντρή πετσέτα), σούρωσε το χυμό του αγγουριού σε ένα μικρό μπολ. Στο μπολ, προσθέσε την αλόη σας, το λάδι καρύδας (αυτό πρέπει να είναι σε υγρή μορφή - αλλά όχι ζεστό! Άφησέ το να κρυώσει και να λιώσει για να γίνει υγρό) και 1/2 φλιτζάνι δροσερό νερό. Ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα στο μπουκάλι ψεκασμού σου και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το χρησιμοποιήσεις. Επίσης, φρόντισε να το αποθηκεύεις στο ψυγείο όταν δεν το χρησιμοποιείς για να διατηρείται δροσερό. Στο ψυγείο μπορεί να κρατήσει για έως και μιάμιση εβδομάδα περίπου.

Κάθε φορά, λοιπόν που το δέρμα σου θέλει ενυδάτωση ή νιώθεις ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία του ή ότι έχει καεί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το body mist σου με όλα αυτά τα «θεϊκά» υλικά της φύσης.