How to: Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο σου σε 7 απλά βήματα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
How to: Πώς να καθαρίσεις τον φούρνο σου σε 7 απλά βήματα

Ώρα για δουλειές

Ξέρουμε όλες, πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι εύκολο πράγμα, ούτε και διασκεδαστικό. Πρέπει όμως να τις κάνεις γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή, πόσο μάλλον αν μένεις μόνη σου και δεν έχεις την πλέον χρήσιμη και αναγκαία βοήθεια της μαμάς σου. Σίγουρα δεν θα αγαπήσεις ξαφνικά τις δουλειές του σπιτιού (αυτό είναι αδύνατον), ξεκίνα όμως με τα βασικά και χρήσιμα πράγματα στο σπίτι σου.

Όπως για παράδειγμα το καθάρισμα του φούρνου σου. Είναι η οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείς περισσότερο από όλες, θέλει όμως και καθάρισμα κάποια στιγμή. Κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Πώς;

Αυτό το είδες; How to: Πως να καθαρίσεις τη σχάρα στο φούρνο σου και κάθε πότε πρέπει;

Παρουσιάζοντας σου 7 απλά βήματα για να καθαρίσεις τον φούρνο σου στο άψε σβήσε.

Το θαύμα στην όλη υπόθεση θα κάνει η μαγειρική σόδα, οπότε φρόντισε να υπάρχει λίγη κάπου μέσα στα ντουλάπια σου. Αρχικά αφαίρεσε τις σχάρες.

Γέμισε ένα μπουκάλι με βαποριζατέρ με νερό και πρόσθεσε 4 κουταλιές της σούπας σόδα. Ψέκασε όλο το εσωτερικό του φούρνου σου (φυσικά όταν είναι κρύος) και άφησε τον έτσι για μία ώρα. Με ένα νωπό σφουγγάρι σκούπισε το εσωτερικό του.

Αφαίρεσε τα κατάλοιπα με ένα χοντρό σύρμα/ βούρτσα ή μία σπάτουλα. Εάν έχει απομείνει κάποιος λεκές ψέκασε τον φτιάχνοντας ένα υγρό με νερό και λευκό ξύδι (ίσες ποσότητες) και τέλος σκούπισε τον με ένα νωπό ρούχο.

Et voilà! Ο φούρνος σου είναι έτοιμος και πιο καθαρός από ποτέ.

Δες και αυτό: Φούρνος μικροκυμάτων και ψυγείο: Πως και πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε;