Οι πετσέτες + 5 άλλα items που λανθασμένα αποθηκεύεις στο μπάνιο

Τσακιρίδου Χριστίνα
Οι πετσέτες + 5 άλλα items που λανθασμένα αποθηκεύεις στο μπάνιο

Όλα όσα δεν πρέπει να τοποθετείς στο μπάνιο.

Η τακτοποίηση του σπιτιού δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν έχεις ήδη αρκετά πράγματα στον χώρο.

Η σωστή οργάνωση είναι το κλειδί της επιτυχίας για να γνωρίζεις που βρίσκεται κάθε τι αλλά και για να έχεις τη δυνατότητα να καθαρίζεις κάθε δωμάτιο άκοπα, χωρίς πολλές κινήσεις. Tο μπάνιο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία και συχνά δημιουργούμε εκεί την «αποθήκη» μας, αξιοποιώντας τους αποθηκευτικούς χώρους για να φυλάξουμε αγαπημένα και χρήσιμα items.

Αυτό δεν αποτελεί ωστόσο την καλύτερη επιλογή καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν πως αρκετά πράγματα δεν πρέπει να φυλάσσονται στο μπάνιο, το οποίο τείνει να συγκεντρώνει νερό και μεγάλη ποσότητα υγρασίας.

Τι δεν πρέπει να αποθηκεύεις στο μπάνιο

Ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά όλα όσα δεν πρέπει να αποθηκεύεις στο μπάνιο σου.

1) Πετσέτες

Όπως ακριβώς τα βιβλία και τα περιοδικά, έτσι και το ύφασμα μπορεί να πάρει μια μυρωδιά μούχλας με την επανειλημμένη έκθεση στην υγρασία.

2) Μακιγιάζ

Η υψηλή υγρασία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υφή και την διάρκεια ζωής των καλλυντικών σου. Απόφυγε να φυλάς προϊόντα μακιγιάζ (κυρίως πούδρες και κρέμες) στο μπάνιο ή σε ντουλάπια κάτω από τον νιπτήρα.

3) Φάρμακα

Οι ειδικοί συνιστούν να μην αποθηκεύεις φάρμακα, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής στο μπάνιο καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν να αλλοιώσουν τη συσκευασία.

4) Κοσμήματα

Η θερμότητα και η υγρασία μπορεί να αμαυρώσουν ορισμένα μέταλλα και να καταστρέψουν πολύτιμους λίθους ή ευαίσθητα υλικά πάνω σε κοσμήματα.

Τα λάθη που κάνεις στην προσπάθειά σου να απομακρύνεις τη μούχλα (και χειροτερεύουν το πρόβλημα)

5) Βερνίκια νυχιών

Οι συχνές εναλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν αισθητά την ποιότητα αλλά και την υφή ενός βερνικιού νυχιών.

6) Φωτογραφίες

Όπως καταλαβαίνεις το φωτογραφικό χαρτί είναι αρκετά επιρρεπές σε νερό και υγρασία γι' αυτό πρέπει να φυλάσσεται μακριά από το μπάνιο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com