Τι σας δίνει κίνητρο για να γυμναστείτε;

Τι σας δίνει κίνητρο για να γυμναστείτε;

Εκτός από το να είστε υγιείς και καλλίγραμμες.

Για τον καθένα μας τα κίνητρα ή οι δικαιολογίες για να γυμναστούμε ή να το αποφύγουμε είναι διαφορετικές, αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δείτε τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών.

·Άθληση για φιλανθρωπικό σκοπό: Κατά τη διάρκεια έρευνας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δόθηκε στους συμμετέχοντες 1 δολάριο, με την επιλογή να το κρατήσουν ή να το δωρίσουν για φιλανθρωπικό σκοπό και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να κρατήσουν ένα βαράκι 3 κιλών, για όσο περισσότερο μπορούν. Εκείνοι που επέλεξαν να το δωρίσουν, κράτησαν σε μέσο όρο το βαράκι, 10 δευτερόλεπτα παραπάνω.

·Άθληση μετά μουσικής: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ακούγοντας ένα καλό τραγούδι την ώρα που τρέχετε, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, να σας κάνει να τρέξετε γρηγορότερα, να ξεπεράσετε το προηγούμενο «ρεκόρ» σας. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι η μουσική μπορεί να εκτρέψει το μυαλό σας από την αίσθηση της κόπωσης σε χαμηλά και μέτρια επίπεδα έντασης, που σημαίνει ότι μπορείτε να τρέξετε περισσότερο, χωρίς να αισθάνεστε την κούραση να σας καταβάλει.