Τα σωστά κίνητρα κάνουν την άσκηση παιχνίδι

Τα σωστά κίνητρα κάνουν την άσκηση παιχνίδι

H φυσική άσκηση θέλει δυνατό κίνητρο και αμετακίνητους στόχους.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές ξεκινάμε να γυμναζόμαστε αλλά σύντομα εγκαταλείπουμε μιας και οι στόχοι που έχουμε βάλει δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί ή ακόμα γιατί τα κίνητρα που έχουμε δεν μας κινητοποιούν αρκετά. Πολύ σημαντικό κομμάτι λοιπόν της άσκησης είναι να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο τα κίνητρα και το ηθικό. Ακολουθήστε τις παρακάτω "στρατηγικές" και μπείτε σε μόνιμο πρόγραμμα!

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την προσπάθεια που κάνετε. Κάντε δώρο στον εαυτό σας ένα ρούχο, ένα δείπνο σε ένα καλό εστιατόριο, ένα μικρό ταξίδι με αγαπημένο πρόσωπο. Φροντίστε τον εαυτό σας και δεν πειράζει αν κάποιες φορές τον κακομάθετε.

Μπείτε σε ένα πρόγραμμα με επίβλεψη. Αν δεν μπορείτε να κινητοποιηθείτε μόνοι σας, μπείτε σε ένα πρόγραμμα που θα υπάρχει η πίεση από άλλο πρόσωπο. Αυτό ενδείκνυται για άτομα που δε φημίζονται για την αυτοπειθαρχία τους!

Λάβετε μέρος σε ομαδικές δραστηριότητες. Οι ομαδικές δραστηριότητες προσφέρουν μεγαλύτερη κινητοποίηση και πρόκληση. Μπαίνει και ο ανταγωνισμός στη μέση και τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερο εμφανή.

Ζητείστε την στήριξη των φίλων και της οικογένειάς σας.Το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον έχει πολύτιμο ρόλο στην προσπάθεια που μπορεί να κάνει κάποιος προκειμένου να ασκηθεί. Ζητείστε τη συμπαράστασή τους και που ξέρετε, μπορεί να πείσετε και άλλους να σας ακολουθήσουν.

Κάντε σωστό προγραμματισμό και βάλτε την άσκηση προτεραιότητα. Πολεμήστε με την αναβλητικότητά σας και φερθείτε στην άσκηση ως μια απαραίτητη δραστηριότητα στο, ομολογουμένως πιεσμένο, καθημερινό σας πρόγραμμα. Τα οφέλη είναι πολλά και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε!