Η Angelina μετά τη μαστεκτομή,προχώρησε και σε άλλη επέμβαση για πρόληψη του καρκίνου

Η Angelina μετά τη μαστεκτομή,προχώρησε και σε άλλη επέμβαση για πρόληψη του καρκίνου

Η ίδια, γνωστοποίησε την είδηση με ένα δικό της κείμενο στην New York Times

Μπορεί να φαίνεται, και να είναι, από τους πιο τυχερούς ανθρώπους, μιας και δείχνει να τα έχει όλα, ωστόσο η Angelina Jolie, έχει χτυπηθεί πολλές φορές από τη μοίρα, αφού έχει χάσει αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειάς της από καρκίνο, με πιο αντιπροσωπευτικό την ίδια της τη μητέρα, που έφυγε από τη ζωή το 2007. Και φυσικά από τότε, η διάσημη σταρ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για τη δική της πρόληψη, αφού λόγω της κληρονομικότητας, οι πιθανότητες να έπασχε κάποια στιγμή από καρκίνο των ωοθηκών ήταν περισσότερες από μιας οποιασδήποτε γυναίκας.


Για το λόγο αυτό, ήταν που το 2013, προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή, εκμηδενίζοντας σχεδόν με τον τρόπο αυτό, τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού η ίδια αποκάλυψε πως πρόσφατα υποβλήθηκε και στην δεύτερη επέμβαση, και αφαίρεσε τις ωοθήκες και τις σάλπιγγές της, παρότι ήταν για εκείνη μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Η ίδια, δημοσίευσε ένα άρθρο στην New York Times, εξηγώντας το χρονικό της μεγάλης αυτής απόφασης που κλήθηκε να πάρει.


«Οι γιατροί μου ανέφεραν πως πρέπει να κάνω μια προληπτική επέμβαση, περίπου μια δεκαετία πριν τη νωρίτερη πιθανή εμφάνιση του καρκίνου. Στην μητέρα μου διαγνώστηκε σε ηλικία 47 ετών και τώρα είμαι 39», είπε η σταρ και συνέχισε, αναφερόμενη στα παιδιά της, που δεν θέλει να ζήσουν μια ανάλογη εμπειρία με την ίδια: «Δεν είναι δυνατόν να εκμηδενίσω τις πιθανότητες για την εμφάνισή του, ωστόσο, ξέρω ότι τα παιδιά μου ποτέ δε θα πουν πως η μητέρα τους πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών».


Για ακόμα μια φορά η 39χρονη ηθοποιός υπενθυμίζει σε όλους μας πως η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος μίλησε για τον Casper; Η Jennifer Lopez ανήκει αλλού...

Αυτό το διάσημο ζευγάρι δεν μπορεί να κρύψει τον έρωτά του (ούτε μπροστά στα παιδιά του)!