Το κόκκινο χαλί γέμισε graffiti

Το κόκκινο χαλί γέμισε graffiti

Το θέμα δεν είναι αν θα πάρει το Όσκαρ για το οποίο είναι υποψήφιος ο Banksy αλλά το πώς στο καλό θα εμφανιστεί.

Αν δεν ξέρετε τον Banksy μάλλον σας φαίνονται κάπως δυσνόητα όλα αυτά που λέμε.

Εν τάχει, λοιπόν, μια μικρή περιγραφή: ο Banksy είναι ένας τύπος που ζει στην Αγγλία. Φτιάχνει graffiti με πολιτικά μηνύματα και άφθονο χιούμορ τα οποία μπορείτε να δείτε στο επίσημο site του www.banksy.co.uk. Έβαλε το γκράφιτι στα μουσεία -χωρίς να το πάρει από τους δρόμους όπου είναι η θέση του- κάνοντας εκθέσεις graffiti και εφιστώντας την προσοχή όλων σε αυτή την πολύ αξιόλογη μορφή τέχνης. Έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες (όχι μόνο της Αγγλίας) όταν συμμετείχε στην δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «Simpsons». Δεν αποκαλύπτει το όνομα ή το πρόσωπό του δημοσίως. Και, πρόσφατα, σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ «Exit Through The Gift Shop» το οποίο είναι υποψήφιο για Όσκαρ.

«Είναι μεγάλη έκπληξη» είπε «Δε συμφωνώ με την έννοια των τελετών απονομής βραβείων αλλά είμαι έτοιμος να κάνω μια εξαίρεση για εκείνες στις οποίες είμαι υποψήφιος. Την τελευταία φορά που κυκλοφορούσε ένας τύπος γυμνός, καλυμμένος με χρυσή μπογιά, στο σπίτι μου ήμουν εγώ». Το φλεγματικό χιούμορ δεν κρύβεται.

Και αυτό ακριβώς αγωνιούμε να δούμε πως θα συνδυάσει με την επιθυμία του να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του ν τυχόν κερδίσει το βραβείο Όσκαρ (που όχι μόνο το ευχόμαστε αλλά πιστεύουμε κιόλας ακράδαντα πως θα συμβεί).

Το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ του «Exit Through the Giftshop» (του οποίου το trailer μπορείτε να δείτε παρακάτω) παρακολουθεί την εξέλιξη της street art του Λος Άντζελες μέσα από τα μάτια ενός ιδιόμορφου καλλιτέχνη γνωστού ως Mr.Brainwash.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες, στην ίδια κατηγορία, ταινίες είναι:

Gasland
Inside Job
Restrepo
Waste Land