Ο Christophe Decarnin είπε «au revoir» στον οίκο Balmain

Ο Christophe Decarnin είπε «au revoir» στον οίκο Balmain

Ο θρόνος του σχεδιαστή στον παρισινό οίκο μόλις χήρεψε.

Ο Christophe Decarnin έφυγε από τον οίκο Balmain με τον ίδιο τρόπο που προσγειώθηκε στο σχεδιαστικό τιμόνι του το 2005, κρατώντας χαμηλούς τόνους και χωρίς περιττές φανφάρες.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να βγει τις επόμενες ώρες, η αποχώρησή του όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη. Καταργώντας την υψηλή ραπτική και καθιερώνοντας αιματηρά υψηλές τιμές για icon κομμάτια που ξεπούλησαν μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ο Decarnin, επέβαλλε τη «Balmainia» και έντυσε τις πιο μοδάτες γυναίκες του κόσμου με το σακάκι του Michael Jackson.

Με πιστές οπαδούς την κυρία Vogue, Anna Dello Russo και την αντικαταστάτρια της Carine Roitfield, Emmanuelle Alt, η μόδα πρόσταξε απελπιστικά κολλητά jean και δερμάτινα παντελόνια, σακάκια με υπερμεγέθεις μυτερούς ώμους και σκισμένα επιμελώς ατημέλητα tshirt με λεπτομέρειες από χάντρες, κεντήματα και πέτρες. Όλα αυτά, μέχρι να επιστρέψει στο προσκήνιο η Celine και η μινιμαλιστική απλότητα της Phoebe Philo. Η βιομηχανία της μόδας αφού πήρε ό, τι μπορούσε ξεζουμίζοντας τον ταλαντούχο σχεδιαστή, τον πέταξε βάζοντάς τον στο περιθώριο.

Οι φήμες για κατάθλιψη και νευρικό κλονισμό που δεν του επέτρεψαν να παρακολουθήσει το τελευταίο show του έδιναν και έπαιρναν, ενώ κατηγορίες για το επαναλαμβανόμενο στιλ του διογκώνονταν απαξιώνοντας την έμπνευση και την τεράστια επιτυχία του. Αυτά, σε συνδυασμό με την κόντρα του με τον προϊστάμενό του Alain Hivelin, κατέληξαν στην οριστική απομάκρυνσή του από τον οίκο Balmain και στον αποχαιρετισμό μας στο λατρεμένο look που πρώτος λάνσαρε πριν από μία πενταετία.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, ο αντικαταστάτης του θα είναι σύμφωνα με τις φήμες κάποιος από τους εσωτερικούς ειδικευόμενους.

Αναμένουμε με αγωνία!