10 Piece Capsule Wardrobe: Αυτά τα fashion itemsορίζουν τις τάσεις της φετινής άνοιξης

10 Piece Capsule Wardrobe: Αυτά τα fashion itemsορίζουν τις τάσεις της φετινής άνοιξης

Τα 10 must items της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας από τη νέα συλλογή των notos.

Τέσσερις διαφορετικές εποχές, τέσσερις διαφορετικοί τρόποι να ντυθούμε ανάλογα με τη σεζόν που διανύουμε. Ένας από τους πιο σημαντικούς στυλιστικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει κάθε fashion insider, είναι να μπαίνει σε κάθε νέα σεζόν με μία μινιμαλιστική capsule wardrobe ως «οδηγό» της.

Τα τελευταία χρόνια το fashion crowd μοιάζει να έχει την τάση να απλοποιεί τα πράγματα και τις τάσεις και να ποντάρει όλο και περισσότερο σε μια επίσης απλοποιημένη -αλλά πάντα stylish- γκαρνταρόμπα που θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο lifestyle.

Μία ματιά στο street style της άνοιξης αποδεικνύει ότι το minimal chic aesthetic με τις statement λεπτομέρειες, είναι αυτό που έχει κλέψει τις «καρδιές» των fashionlovers, οι οποίοι ακολουθώντας την τελευταία τάση του quiet luxury, βασίζουν το ντύσιμο της μεταβατικής περιόδου σε μία capsule wardrobe, που περιλαμβάνει μια σειρά από τα πιο επίκαιρα essentials της σεζόν. Ας αναλύσουμε μαζί τα trends του 2024 και ας δημιουργήσουμε βήμα-βήμα την πιο επιτυχημένη capsule γκαρνταρόμπα της φετινής άνοιξης, με τον απόλυτο «σύμμαχο» styling: Τη νέα συλλογή των notos.

Τα 10 must items της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας από τη νέα συλλογή των notos

To neutral πανωφόρι

Το σωστό γυναικείο πανωφόρι σε μια μεταβατική εποχή όπως η άνοιξη, είναι το άλφα και το ωμέγα της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Οι καμπαρντίνες και τα ελαφριά παρκά ήταν τα δύο σχέδια που ξεχώρισαν στα catwalks των SS24 collections και έρχονται σήμερα να πρωταγωνιστήσουν στις νέες τάσεις της σεζόν. Μία επιλογή στις διαχρονικές neutrals αποχρώσεις, όπως το elegant beige της άμμου, είναι η προσθήκη που χρειάζεται το στυλ σου. To elegant πλισέ στο πίσω μέρος είναι η λεπτομέρεια που θα αναβαθμίσει ένα all timepiece σε απόλυτα επίκαιρο, αποθεώνοντας το preppy chic style.

Twinset γυναικεία καπαρτίνα με πλισέ λεπτομέρεια στην πλάτη

Η κλασική μαρινιέρα

Ένα item που δανείζεται την κομψότητά του και την alltime classic αξία του από το French chic. Το πιο απλό ριγέ πλεκτό της άνοιξης είναι πάντα επίκαιρο, γι’ αυτό και οι μαρινιέρες βρίσκονται στην κορυφή της wish listκάθε σεζόν. Μπορεί το μπλε με το λευκό να είναι ο πιο αγαπημένος συνδυασμός, μπορείς ωστόσο να πειραματιστείς και με μία διαφορετική παλέτα, όπως είναι το κόκκινο και το γαλάζιο, ακόμα και τα pastels, αν θες να πας ένα κλασικό trend ένα «βήμα» παραπέρα.

Gant γυναικείο T-shirt με ριγέ σχέδιο και λογότυπο RelaxedFit

Το all over printed παντελόνι

Τα prints είναι μία αγαπημένη κατηγορία, η οποία το 2024 επιστρέφει ανανεωμένη με τις αποχρώσεις του ροζ και φούξια να πρωταγωνιστούν για άλλη μία φορά. Ένα pyjamaπαντελόνι σε ανάλαφρο ύφασμα θα γίνει το go to item της άνοιξης, που θα φορέσεις με τα sneakers και τα πρώτα σανδάλια της σεζόν. Είναι ένα από τα παντελόνια που θα περάσει σίγουρα στη λίστα των must have.

Suncoo γυναικείο παντελόνι ψηλόμεσο με print "Joy"

Η animal printed φούστα

Το leopard print είναι από μόνο του ένα ιστορικό μοτίβο στον κόσμο της μόδας. Και φέτος επιστρέφει δυναμικά στα παντελόνια και τις maxi αέρινες φούστες που θα φορέσουμε στα date nights της άνοιξης. Είναι ένα print που δεν θα σταματήσει ποτέ να μας απασχολεί, όσο η θηλυκότητα και το girly chic style θα συνεχίζει να εμπνέει τις συλλογές των αγαπημένων μας brands.

Rixo γυναικεία midi φούστα από μετάξι και βισκόζη με all-over leopard print "Kelly"

Το tailored set

Αμέσως μετά τα three pieces sets, το επόμενο trend στο tailoring είναι ένα αυστηρό set με wide leg παντελόνι σε κλασική γραμμή, που αντί για σακάκι συνδυάζεται με ένα safari γιλέκο, με εξωτερικές τσέπες και ζώνη που τονίζει extra τη μέση. Η τέλεια εναλλακτική στα matching κοστούμια της άνοιξης.

Emme by Marella γυναικείο σετ ρούχων με σακάκι αμάνικο και παντελόνι μονόχρωμο (2 τεμάχια)

Το cropped denim jacket

Τζιν, all over prints και ένα διαχρονικό αγαπημένο ύφασμα που έχει γίνει συνώνυμο του effortless coolness. Το τζιν jacket είναι το απόλυτο must της άνοιξης -και κάθε εποχής- γιατί είναι το τέλειο πανωφόρι, που μπορείς να αξιοποιήσεις σε layering. Επένδυσε σε ένα designer item που θα φοριέται στο repeat κάθε σεζόν, με edgy λεπτομέρειες και ιδιαίτερα στοιχεία για παράδειγμα στα μανίκια και τα τελειώματα.

Stine Goya γυναικείο denim jacket με all-over logo print "Sgsammie"

H bucket bag

Το φαινόμενο της it bag έχει περάσει και στην capsulewardrobe της άνοιξης του 2024. Πάμε, όμως, για κάτι διαχρονικό και παράλληλα φρέσκο, aka μια bucket bag επενδυμένη με δερμάτινα details, επιλέγοντας μια neutralαπόχρωση που θα ταιριάζει με όλα. Γιατί η νέα τσάντα της άνοιξης πρέπει να χωράει μόνο τα απαραίτητα, οπότε λέμε «ναι» στις mini bags με top handle για άλλη μια φορά.

Furla γυναικείo mini bucket ψάθινο δίχρωμο "Giove"

Τα flat σανδάλια

Εννοείται ότι τα flats είναι το ζευγάρι που πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσεις τώρα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα ψηλοτάκουνα. Τα flat σανδάλια, ένα ζευγάρι που φοράμε πάντα φανατικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, φέτος μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά νέα σχέδια. Πόνταρε σε ένα κλασικό χρώμα, όπως το caramel camel, που μπορεί να κάνει το δικό του statementμέσα από ένα ιδιαίτερο perforated μοτίβο με το logo του αγαπημένου σου brand.

DKNY γυναικεία δερμάτινα σανδάλια με ανάγλυφο λογότυπο "Jalila"

Little black dress

Το μικρό μαύρο φόρεμα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα items μιας capsule wardrobe. Μόνο που το 2024 θα συνδυάσουμε δύο trends σε ένα piece. Το little blackdress θα συναντήσει τη ρομαντική εποχή της μόδας σε ένα φόρεμα που θα γίνει το νέο αγαπημένο σου. Τόλμησε να βάλεις στη συλλογή σου ένα φόρεμα με puffy μανίκια και βολάν σε ανοιξιάτικο floral μοτίβο που θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις.

Sister Jane γυναικείο φόρεμα midi με floral σχέδιο"Noon Flower"

Τα κλασικά αξεσουάρ

Αν υπάρχει ένα αξεσουάρ στο οποίο αξίζει να επενδύσεις φέτος, αυτό είναι τα γυαλιά ηλίου. Οι eyewear συλλογές έχουν γίνει πιο fashionable από ποτέ, αλλά το ζευγάρι που αναζητά η ανοιξιάτικη capsule γκαρνταρόμπα σου είναι ένα retro σχέδιο με 70s vibes σε μία ουδέτερη απόχρωση, που θα αναδείξει το πρώτο ανοιξιάτικο μαύρισμα στο δέρμα σου. Επίλεξε έναν κομψό ντεγκραντέ φακό για extra πόντους elegance.

Jimmy Fairly γυναικεία στρογγυλεμένα γυαλιά ηλίουρετρό "La Gina"

notos department stores

1. notos Αθήνας: Σταδίου & Αιόλου, T. 210 324 90002. notos Πειραιάς: Ηρ. Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού, T. 210 411 98113. notos Θεσσαλονίκης: Στοά Χιρς, Τσιμισκή 24 & Μητροπόλεως 31, T. 2310 366 6004. notos Καλαμάτας: Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, T. 27210 900 775. website: www.notos.gr

Social Media

  1. IG: notosofficial
  2. FB: notosGreece
  3. TikTok: notos_official
  4. YouTube: notosofficial