Επιχείρηση «κουζινικά»

MamaTsita
Επιχείρηση «κουζινικά»

Τις τελευταίες μέρες μ’ έχει πιάσει αυτή η «διάθεση ανανέωσης-αλλαγής».


Βοηθάει, βλέπεις κι ο καιρός όπως και το γεγονός πως είμαι Ζυγός και βαριέμαι εύκολα. Κατεβάζω που λες, κάποια – μερικά ρούχα για ν’ αλλάξω τις ντουλάπες (πες μου πως το βαριέσαι κι εσύ όσο κι εγώ και πως θα ήθελες να έχεις σπίτι σου αυτή την τεράστια ντουλάπα δωμάτιο που αριστερά θα έχεις τα καλοκαιρινά και δεξιά τα χειμωνιάτικα;) καταχωνιάζω αυτά τα σκούρα ριχτάρια και μαξιλαράκια του καναπέ που μου ‘χουν φάει την ψυχή τόσους και τόσους μήνες (άσχετα αν μ’ αρέσουν το χειμώνα – είπαμε βαριέμαι εύκολα) και τα αντικαθιστώ με τ’ ανοιξιάτικα μου. Τα πιο φωτεινά, τα πιο...χαρούμενα.


Και βέβαια ανυπομονώ να σηκώσω και τα χαλιά και να πατάω ξυπόλητη σε όλο το σπίτι. Αλλά αυτό, λέω να τ’ αφήσω για καμιά δεκαπενταριά μέρες αργότερα.

1 99eef

Αυτό όμως πουκάνω με το που ζεσταίνει ο καιρός και το παράθυρο μου ανοίγει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, είναι να κατεβάσω τα κουζινικά μου!!!


Ναι, ναι... τα κουζινικά μου. Αλλάζω πιάτα, πιρούνια, σαλατιέρες, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα. Οι φίλες μου που με ξέρουν καλά, το περιμένουν κάπου εκεί στον Απρίλιο.


- « Άνοιξε επίσημα η καλοκαιρινή σεζόν Mamatsita;!!!» Έτσι μου λένε όταν στρώνω το τραπέζι μου στα φωτεινά γαλάζια. Να σου πω όμως κάτι; Είναι κι αυτός ένας ακόμη τρόπος για να αλλάζουμε κάπως την καθημερινότητα μας, ένας ακόμη τρόπος για να φτιάχνουμε την διάθεση μας. Τα παιδιά μου το βρίσκουν διασκεδαστικό και το περιμένουν επίσης.


Επίσημα, λοιπόν, η δική μας «εαροθερινή» περίοδος ξεκινά τον Απρίλιο και διαρκεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε πάλι, μπαίνουμε σε χειμωνιάτικο mood. Και φυσικά στο ενδιάμεσο, έχουμε και τις γιορτές. Καθώς λοιπόν τώρα πλησιάζουμε στο Πάσχα, το σκηνικό μας έχει και μερικές τέτοιες πινελιές.

2 ec083

Ξεκίνα να στολίζεις την κουζίνα σου. Είμαι σίγουρη πως περνάς κι εσύ αρκετές ώρες εκεί! Μια κοτούλα, ένα αυγουλάκι και λίγο έξτρα χρώμα δεν χάλασε ποτέ την διάθεση κανενός. Το αντίθετο μάλιστα!!!


Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Κι αν θέλεις κάτι να με ρωτήσεις, ή αν θέλεις κάτι να μου πεις στείλε μου μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook ή ακολούθησε με στο instagram, ή κάνε μου ένα τουίτ στο twitter.