Συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έτοιμα σε 10 λεπτά

Συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα ζυμαρικά με κρέμα τυριού έτοιμα σε 10 λεπτά

Νόστιμα  ζυμαρικά με κρέμα τυριού Philadelphia  έτοιμα σε 10 λεπτά, 

Αυτή η εξαιρετικά εύκολη και οικονομική συνταγή ζυμαρικών κάνει το τέλειο μέσο βδόμαδο γεύμα της τελευταίας στιγμής. Άνετο και χορταστικό, συνδυάζεται αστραπιαία και όλη η οικογένεια θα το λατρέψει! Η σάλτσα με κρέμα τυριού είναι πανεύκολη στην παρασκευή της, αλλά μετατρέπει το απλό πιάτο ζυμαρικών σας σε κάτι καλό.

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο εμποτισμένο με σκόρδο, το κρεμώδες τυρί, την αλμυρή παρμεζάνα και τα μακαρόνια. Στη συνέχεια, προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μια καλή πρέζα νιφάδες τσίλι και ένα επιπλέον ψιλόβροχο ελαιόλαδο για να τονώσετε τη γεύση!

Υλικά :

• 225 γραμμάρια ζυμαρικά (μακαρόνια, πένες, φουσίλι…)

• 3/4 φλιτζανιού (160 γραμμάρια) τυρί κρέμα Philadelphia

• 1/4 φλιτζάνι (30 γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα

• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

• 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πιεσμένες

• 1/2 φλιτζάνι (120 ml) μαγειρεμένο νερό, συν περισσότερο εάν χρειάζεται

• Αλάτι και πιπέρι • 1/4-1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)

Οδηγίες:

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

• Ακριβώς πριν τα στραγγίξετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι αμυλούχο νερό για ζυμαρικά.

• Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε απαλά το σκόρδο (συν μια καλή πρέζα νιφάδες τσίλι αν θέλετε) για 2-3 λεπτά. Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά, μην αφήσετε το σκόρδο να καεί.

• Στη συνέχεια ανακατέψτε την κρέμα τυριού και περίπου 1/2 φλιτζάνι αμυλούχο νερό για ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν λάδι, κρέμα τυριού, νερό και να δημιουργηθεί μια ωραία και κρεμώδες σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Η σάλτσα των ζυμαρικών σας είναι έτοιμη.

• Στραγγίστε και προσθέστε τα ζυμαρικά σας στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέστε περισσότερο νερό μαγειρέματος όσο χρειάζεται για μια λεία και κρεμώδη υφή.

• Σερβίρετε αμέσως με λίγο καλό ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε νιφάδες τσίλι).

Καλή επιτυχία ..

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco