Αυτή είναι η συνταγή για το διάσημο Monte Cristo Sandwich

Αυτή είναι η συνταγή για το διάσημο Monte Cristo Sandwich

Αν και φαντασμαγορικό είναι εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι την απόλυτη συνταγή για το διάσημο Monte Cristo Sandwich 

Ένα κλασικό σάντουιτς Monte Cristo είναι στρώσεις τυριού, ζαμπόν και γαλοπούλας ανάμεσα στο ψωμί που βυθίζεται σε ένα κουρκούτι αυγών και στη συνέχεια τηγανίζεται. Μπορείτε να το ολοκληρώσετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη και μαρμελάδα αν θέλετε. Είναι η απόλυτη μορφή ψητού τυριού και μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι!

Το Monte Cristo Sandwich είναι ένα από τα αγαπημένα μου sandwich όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό αν υπάρχει σε κάποιο μενού θα το παραγγείλω πάντα. . Είναι σαν μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα σάντουιτς με ψητό τυρί και γαλλικό τοστ και είναι τόσο, μα τόσο νόστιμο! Μου αρέσει που είναι πολύ απλό και συνδυάζεται για ένα γρήγορο γεύμα ειδικά για το Σαββατοκύριακο.

Αυτό το σάντουιτς είναι από τα αγαπημένα μου και ενώ φαίνεται φανταχτερό και σαν να είναι δύσκολο να τα φτιάξεις.. δεν είναι!

Λατρεύω τον συνδυασμό γλυκού και αλμυρού – αυτό το σάντουιτς είναι γεμάτο με ζαμπόν, γαλοπούλα και τυρί και όταν προσθέτετε λίγη ζεστή μαρμελάδα και ένα ξεσκόνισμα ζάχαρης άχνη, οι γεύσεις λειτουργούν πραγματικά. Επιπλέον, είναι υπέροχο για πρωινό, brunch, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Μπορείτε να το σερβίρετε με πατατάκια ή πατάτες τηγανιτές για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, αλλά είναι επίσης υπέροχο με φρουτοσαλάτα στο πλάι για brunch.

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για το απόλυτο Monte Cristo σάντουιτς

Υλικά :

6 φέτες στιβαρό λευκό ψωμί

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

4 φέτες ελβετικό τυρί

4 φέτες ζαμπόν

4 φέτες γαλοπούλα

4 αυγά

1/2 γ. γάλα

αλάτι και πιπέρι

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη προαιρετικά

μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο προαιρετικά

σιρόπι σφενδάμου προαιρετικό

Οδηγίες :

• Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού.

• Για να φτιάξετε τα σάντουιτς απλώστε μουστάρδα και μαγιονέζα σε δύο φέτες ψωμί. Συμπληρώστε αυτές τις δύο φέτες ψωμιού με μια φέτα τυρί και στη συνέχεια 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε φέτα ψωμί. Γεμίστε το ζαμπόν σε κάθε φέτα με ένα άλλο κομμάτι ψωμί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φέτες γαλοπούλα και άλλη μια φέτα τυρί. Συμπληρώστε με το τελευταίο κομμάτι ψωμί.

• Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πιέσετε το σάντουιτς χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός τηγανιού ή ενός ξύλου κοπής.

• Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και το αλατοπίπερο. Βουτήξτε προσεκτικά κάθε σάντουιτς στο μείγμα.

• Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι και προσθέστε το σάντουιτς. Μαγειρέψτε την πρώτη πλευρά για 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να λιώσει το τυρί.

• Αφαιρέστε από το τηγάνι και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με ζεστή μαρμελάδα φράουλα/ βατόμουρο ή σιρόπι σφενδάμου.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco