The C: Ο απόλυτος γευστικός, και όχι μόνο, καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής Ριβιέρας

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
The C: Ο απόλυτος γευστικός, και όχι μόνο, καλοκαιρινός προορισμός της αθηναϊκής Ριβιέρας

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο ολοκαίνουριο The C Beach Restaurant πάνω στη χρυσή άμμο της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Κυριολεκτικά στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας, στην περιοχή που κάποτε έλαμψαν τα Αστέρια της Γλυφάδας -και ετοιμάζονται να λάμψουν ξανά- ένα νέο beach restaurant ήρθε για να κερδίσει επάξια μία θέση στην καρδιά μας και στις καλοκαιρινές μας all-day εξόδους. Το The C Beach Restaurant, με το τόσο παιχνιδιάρικο όνομα, έχει ήδη γίνει viral στα scrolls μας για όλους τους σωστούς λόγους, αφού συνδυάζει με άνεση την χαλαρή comfort διάθεσή του με δυνατές γαστρονομικές προτάσεις και την ασυναγώνιστη ομορφιά του φυσικού τοπίου με την earthy-chic αισθητική του, πάνω στη χρυσή άμμο της Βούλας.

LPR53213.jpg

Ένα venue που μας βάζει απευθείας σε καλοκαιρινό κλίμα, με τους γήινους τόνους και την εκτενή χρήση φυσικών υλικών να το βοηθούν να εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, το The C Beach Restaurant στέκεται υπερήφανο πάνω στην άμμο και υπόσχεται all-day περιπέτειες με φόντο την θάλασσα και τον καταγάλανο αττικό ουρανό.

LPR53146.jpg

Οι ιδιοκτήτες Ρωμανός Γεωργίου και Δημήτρης Μπέης

Δημιούργημα ανθρώπων που αγαπούν το good life, οι ιδιοκτήτες του, Ρωμανός Γεωργίου, Δημήτρης Μπέης και Δήμος Λύτρας, οραματίστηκαν έναν παραθαλάσσιο χώρο με κοσμοπολίτικη διάθεση και casual vibes, όπου όλοι θα περνούν καλά από το πρωί έως το βράδυ.

LPR53186.jpg

Το άψογο σέρβις με το χαμόγελο στα χείλη μας έκανε να νιώσουμε ζεστά και φιλόξενα από την πρώτη στιγμή, ενώ καθισμένες πάνω στους μεγάλους καναπέδες κάτω από τα αέρινα σκίαστρα από φυσική ψάθα κάναμε σχέδια για το καλοκαίρι και για τα σαββατοκύριακα που θα περνάμε εδώ, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα πάνω στα πολυτελή daybeds με τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η απαραίτητη ιδιωτικότητα για μία όμορφη μέρα στην πλαζ.

LPR53368.jpg

Οι σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης

Το γευστικό κομμάτι παίζει κεντρικό ρόλο στο νέο και ήδη πολύ επιτυχημένο αυτό εγχείρημα, αφού το The C Beach Restaurant έχει φροντίσει να συμμαχήσει με δυνατούς δημιουργούς του φαγητού και του ποτού. Στην κουζίνα συναντούμε την Ντορίνα Ντεμάι και τον Λάζαρο Σταμούλη -με σοβαρή προϋπηρεσία σε υψηλών απαιτήσεων αντίστοιχα projects στις Κυκλάδες- που μας συστήνουν σε μία κουζίνα που γνωρίζουν καλά και αξιοποιούν στο έπακρο την άκρως ποιοτική πρώτη ύλη, στην επιμέλεια της ενημερωμένης wine list τον καταξιωμένο sommelier Γιώργο Καραμανώλη, ενώ η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα cocktail list φέρει την υπογραφή της Barflies.

Αλλά για να μην μακρηγορούμε, αφού έχουμε πολλά ακόμη να πούμε -και να δοκιμάσουμε- από το πλούσιο μενού, κάναμε cheers με ένα ποτήρι ροζέ κρασί και ξεκινήσαμε την πρώτη καλοκαιρινή μας περιπέτεια, όπως ακριβώς έπρεπε, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και πάντα άκρως θετική διάθεση. Καθώς, όπως είπαμε και παραπάνω, το The C Beach Restaurant είναι ένα all-day concept, είπαμε να αρχίσουμε από το beach & brunch menu, από το οποίο δεν ξέραμε τι να πρωτοπαραγγείλουμε.

LPR53225.jpg

Τελικά αποφασίσαμε από κοινού να κάνουμε την εισαγωγή μας στην απόλαυση με το πανέμορφο Pitaya Bowl με granola, κόκκινα φρούτα, σπόρους chia και λιναρόσπορο, ένα πιάτο θρεπτικό και υγιεινό, αλλά συνάμα εξαιρετικά νόστιμο.

LPR53223.jpg

Όμως επειδή δεν φημιζόμαστε για την εγκράτειά μας, δεν μείναμε μόνο στις healthy επιλογές, αφού το Pastrami Sandwich με ρόκα, πίκλα shimeji, πίκλα κρεμμύδι και ταρτάρ σως μας έκλεισε το μάτι με νόημα και εμείς αφεθήκαμε στη φινετσάτη γεύση του.

LPR53229.jpg

Αλλά το πιάτο που μας έκανε να αποφασίσουμε πως δεν θα μοιραστούμε αλλά θα πάρει η καθεμία το δικό της ήταν το Lobster Roll με το βουτυρένιο brioche bread να κλείνει μέσα του ζουμερά κομμάτια αστακού, masago, φέτες αβοκάντο, spicy mayo και yuzu truffle. Ένα μικρό ποίημα, που μαζί με τα καλοφτιαγμένα μας cocktails κέρδισε τις εντυπώσεις.

LPR53211.jpg

Φυσικά κάποια στιγμή αποφασίσαμε να περάσουμε και στα πιάτα του all-day menu, τα οποία απολαμβάνουμε αποκλειστικά στο χώρο του εστιατορίου, πάνω στο κομψό deck που ατενίζει τη θάλασσα.

LPR53231.jpg

Η αρχή έγινε με το βελούδινο spread ταραμά, με τον λευκό ταραμά να δένει εξαίσια με το αυγοτάραχο και το λάδι βασιλικού και να παίρνει θέση πάνω σε χειροποίητες λαδόπιτες Ρόδου για κάθε λαχταριστή μπουκιά.

LPR53238.jpg

Ταυτόχρονα η Μεσογειακή Burrata κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φρεσκάδα και τα αρώματά της, αφού τα ζουμερά ντοματίνια, το pesto βασιλικού, τα παξιμάδια από χαρούπι και το dressing από βαλσάμικο είχαν γεύση από ελληνικό καλοκαίρι.

LPR53262.jpg

Το Shrimp Tartare με γαρίδες Κοιλάδος

Τα ωμά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού, με την ολόφρεσκη πρώτη ύλη να αναδεικνύεται στο έπακρο. Το Shrimp Tartare με τις ομιλούσες γαρίδες Κοιλάδος να έρχονται τέλεια κομμένες πάνω σε μία κρύα «σούπα» από αγγούρι, πεπόνι, κρέμα από λεμόνι και δυόσμο ήταν η σωστή αρχή δροσιάς και καθαρής γεύσης, για να περάσουμε απευθείας μετά στο Spicy Salmon Tartare με την αψάδα από το chilli garlic να σβήνει όμορφα στο yuzu dressing.

LPR53275.jpg

Το Tuna Tataki

Παραμένοντας στο ωμοφαγικό τερέν, το πολύ όμορφο Tuna Tataki με ρέβα, αγγούρι, πέστο κόλιανδρου και yuzu soya dressing έδινε τη συμπυκνωμένη του γεύση σε κάθε μπουκιά, ενώ το Μαγιάτικο Tiradito με aji Amarillo και soya πρόδιδε απευθείας τη φρεσκάδα και την υψηλή ποιότητα του ψαριού.

LPR53311.jpg

Το Linguine Shrimp Tartare

Ένα από τα πλέον signature πιάτα του εστιατορίου είναι το Linguine Shrimp Tartare με τις ολόφρεσκιες ωμές γαρίδες Κοιλάδος κομμένες σε τέλεια καρεδάκια να κάθονται υπερήφανες πάνω σε αριστοτεχνικά βρασμένα linguine και να στολίζονται με αυγά χρυσής ρέγγας, ένα πιάτο γεμάτο θάλασσα και εντάσεις. Το ταλέντο της κουζίνας φαίνεται και στο πολύ σωστό ψήσιμο του Ψαριού Ημέρας, που τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν σφυρίδα, που συνοδεύεται από ψητό pok choi και κάπαρη.

13-correct.jpg

Παραμένοντας σε θαλασσινό κλίμα, ο Φρέσκος Αστακός με το κριθαράκι -που μπορεί κανείς να τον επιλέξει και με linguine- είναι από εκείνα τα πιάτα που μένουν χαραγμένα στη γευστική σου μνήμη και που υπογραμμίζουν κάτι που συχνά τείνουμε να ξεχνάμε, δηλαδή πως η πραγματική μαγεία κρύβεται στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων.

LPR53318.jpg

Ένα ακόμη signature πιάτο είναι τα Wagyu Tacos με μοσχάρι wagyu, ντοματίνι κονφί, κρέμα από κατσικίσιο τυρί, πίκλα κρεμμύδι και pico de gallo, που προσφέρει έναν έξυπνο συνδυασμό Ελλάδας και Λατινικής Αμερικής με τον πιο γευστικό και νόστιμο τρόπο.

LPR53324.jpg

Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε το άκρως θεατρικό Γαλακτομπούρεκο, με κρέμα από σιμιγδάλι, παγωτό βανίλια και σιρόπι πορτοκαλιού, που μας προσκαλεί να το «σπάσουμε» και να το απολαύσουμε χωρίς περιστροφές και δεύτερες σκέψεις.

LPR53395.jpg

Καμία εμπειρία βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα δροσερό cocktail πάνω στην παραλία την ώρα που δύει ο ήλιος, και επειδή κατά βάθος είμαστε λίγο ρομαντικές τελικά πήραμε τέσσερα: το τόσο καλοκαιρινό Watermelon Spritz με βάση φυσικά το Aperol, το πολύ ιδιαίτερο Penicillin Highball με βάση το malt ουίσκι και ένα touch από spiced honey, το καθαρό σε γεύση Mint Punch με βάση το τσίπουρο και το πράσινο τσάι και την εξωτική Pineapple Margarita με τεκίλα και mezcal.

Φεύγοντας ανανεώσαμε φυσικά το ραντεβού μας για το επόμενο σαββατοκύριακο στα πολυτελή gazebo της παραλίας, αφού πλέον το καλοκαίρι βρίσκεται στη ζωή μας και δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε, ειδικά σε έναν ολοκαίνουριο και τόσο ατμοσφαιρικό χώρο όπως το The C Beach Restaurant.

Info: Α’ Ακτή Λ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 2102202829, www.thec.gr

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία The C Beach Restaurant στη Βούλα, κερδίζοντας ένα premium full day beach experience αξίας 300 ευρώ για 2 άτομα (Δευτέρα με Παρασκευή).

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @thecbeach & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/C7V34pEhMNx/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.

#theC #athensriviera #beachdining #theCbeachrestaurant #theCexperience #theCbeachvoula#Brunch #Lunch #Dinner #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Χιριστιανίδη για τη χρήση του drone.