Πώς οι ανθρώπινες σχέσεις μοιάζουν με τα βασικά μέρη ενός δέντρου: Τι μπορούν να σε διδάξουν

Κωνσταντίνος Ρωμανός
Πώς οι ανθρώπινες σχέσεις μοιάζουν με τα βασικά μέρη ενός δέντρου: Τι μπορούν να σε διδάξουν

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι όπως τα βασικά μέρη ενός δέντρου. 

Παρακολουθώντας μια ομιλία του Τζέι Σέτυ σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις.

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι όπως τα βασικά μέρη ενός δέντρου. Κάποιες σχέσεις είναι όπως τα φύλλα, που ανάλογα με τη εποχή, με το πώς φυσάει ο άνεμος, πόσο δυνατός ή πόσο απαλός είναι, μένουν ή φεύγουν.



Κάποιες άλλες σχέσεις είναι όπως τα κλαδιά του δέντρου. Φαινομενικά είναι εκεί σταθερά και σου υπόσχονται ότι μπορείς να στηριχτείς πάνω τους. Μόλις όμως τα χρειαστείς θα σπάσουν και θα πέσεις. Και όταν πέσεις θα είναι σίγουρα πιο οδυνηρό από τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να στηριχτείς πάνω τους.

Ορισμένες άλλες σχέσεις είναι όπως οι ρίζες του δέντρου.

Ότι και να συμβεί μένουν εκεί χωμένες βαθιά μέσα στο χώμα. Μπορεί να μην θυμόμαστε καθημερινά την ύπαρξή τους, να μην είμαστε αρκετά ευγνώμονες για αυτές, αλλά είναι πάντα εκεί. Ένας άνθρωπος του οποίου η σχέση μοιάζει με τις ρίζες του δέντρου, ξέρεις ότι όσο καιρό κι αν έχεις να τον δεις, με το πρώτο τηλεφώνημα θα σε κάνει να νιώσεις σαν να μην πέρασε μία μέρα από την τελευταία φορά που τα είπατε. Οι ρίζες είναι πάντα εκεί ακόμα κι αν κοπεί το δέντρο, έτσι ώστε να μας θυμίζουν πάντα την ύπαρξη του.

Θα σας πρότεινα να γράψετε σε ένα χαρτί τα ονόματα αυτών που έχουν περάσει από τη ζωή σας και ταυτίζονται με αυτές τις κατηγορίες. Ξεκαθαρίστε καλά μέσα σας, το ποιοι είναι τα φύλλα, ποιοι τα κλαδιά και ποιοι οι ρίζες.

Σε δεύτερη φάση, θυμηθείτε το πότε και για ποιους έχετε παίξει κι εσείς αντίστοιχους ρόλους.

Όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από μας έχουμε υπάρξει σε όλες τις κατηγορίες. Εάν μπορούσατε να πηγαίνατε πίσω στο χρόνο, τι θα κάνετε διαφορετικά για αυτές σχέσεις;

Επικοινωνήστε μαζί μου στο Instagram: Constantinos_romanos και μοιραστείτε ιδέες στις οποίες θα θέλατε να αναφερθώ σε επόμενα άρθρα!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα,

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος

PhD (c) Psychology, PgCert Clinical Hypnosis, Bsc Psychology, Certified Life coach