Λιάνα Καμπά:« Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να μη δημιουργεί»

Κάππη Μελίνα
Λιάνα Καμπά:« Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να μη δημιουργεί»

Με την κα Λιάνα Καμπά συναντηθήκαμε ένα όμορφο μεσημέρι στην boutique της στο Κολωνάκι, μια συνάντηση που περίμενα εδώ και πολύ καιρό καθώς άκουγα για εκείνη και τις υπέροχες συλλογές της από την μητέρα μου από όταν ακόμα ήμουν πολύ μικρή!


Στη συνάντηση μας, γνώρισα μια γυναίκα δυναμική που όμως εκπέμπει μια ορμέμφυτη και ανεπιτήδευτη ηρεμία επιβεβαιώνοντας αυτό που και η ίδια πιστεύει για τον εαυτό της ότι είναι μια «ήρεμη δύναμη». Η Λιάνα Καμπά δημιουργεί ρούχα για όλες τις γυναίκες φορέσιμα και σχεδιαστικά ταυτόχρονα, chic, με καθαρές γραμμές, διαχρονική αισθητική, καλοραμμένα με λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν! Από τις συνεργασίες που αγαπά είναι οι capsule συλλογές με την blogger Χρυσάνθη Κουρούπη, ενώ πλέον συνεργάζεται και με τον γιό της Χρήστο Μητρόπουλο και το brand του Eight.

Ας δούμε όσα είπε!


Στο ξεκίνημα σας τι ήταν αυτό που σας γοήτευσε στο χώρο της μόδας;

Μάλλον ήταν έμφυτη η κλίση μου στην μόδα, καθώς από μικρή έντυνα τις κούκλες μου. Αργότερα με εντυπωσίαζαν οι εικόνες των περιοδικών. Αυτό που ήταν όμως πρόκληση , ήταν τα υφάσματα και τα υλικά που έβλεπα πριν πάρουν μορφή.

Ακόμα, με γοητεύει ένα όμορφο ύφασμα , και η διαδικασία της μορφής που θα πάρει με κάνει να νιώθω δημιουργική, ζωντανή, ευτυχισμένη και τυχερή.



Καταφέρατε να συνδυάσετε την οικογένεια με μια πολύ επιτυχημένη καριέρα. Πόσο δύσκολο είναι τελικά αυτό για μια γυναίκα;

Πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν, όταν μέσα στην οικογένεια υπάρχει ισορροπία, μοίρασμα, αγάπη, κατανόηση. Και είναι σημαντικό οι γονείς να είναι ευτυχισμένοι ατομικά. Δεν είναι εύκολο, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δυσκολεύουν οι σχέσεις μας, αλλά πρέπει να βρίσκουμε τρόπο μέσα από τις δυσκολίες, να ισορροπούμε.



Στις συλλογές σας αγαπάτε τα φίνα και εύπλαστα υφάσματα. Ποιο ξεχωρίζετε;

Αγαπώ το μετάξι σε όλες του τις εκδοχές. Αγκαλιάζει διαφορετικά το σώμα, έχει όμορφη κίνηση, τέλεια αίσθηση στην αφή, αφήνει να αναπνέει το σώμα μας και αντέχει στον χρόνο.



Μια από τις συνεργασίες σας που ξεχωρίζουν είναι εκείνη με τον γιό σας. Πώς προέκυψε και ποια είναι τα σχέδια σας για τη συνέχεια;

Ήθελα να σχεδιάσω μια σπορ συλλογή, που τα κομμάτια της να φοριούνται όλη μέρα, να είναι άνετα, ευέλικτα, με στυλ, και με προσωπικότητα. Ο Χρήστος Μητρόπουλος, εδώ και 4 χρόνια, έχει δημιουργήσει μια ανάλογη σειρά για άντρες.

Έτσι, ήταν μονόδρομος για μένα να ζητήσω την φρέσκια μάτια του και την αισθητική του. Η πρώτη μας συλλογή Eight X Liana Camba βγήκε το φθινόπωρο του 2020.

Βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και πήγε πολύ καλά. Σκοπεύουμε λοιπόν να την συνεχίσουμε διαθέτοντας την τόσο στις boutiques μας αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

IMG 6293 copy




Πιστεύετε στις τάσεις ή στη διαχρονικότητα;

Πιστεύω μάλλον στην διαχρονικότητα. Τα ρούχα μου έχουν πολύ καλή ποιότητα και αντέχουν στον χρόνο. Οι πελάτισσες μου περηφανεύονται ότι φοράν τα ρούχα μου και 20 χρόνια ... Είμαι της άποψης ένα και καλό! Φυσικά οι τάσεις παίζουν τον ρόλο τους

όταν είναι της αισθητικής μου.



Αγαπάτε το λευκό πουκάμισο. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνδυασμός;

Ένα λευκό πουκάμισο ταιριάζει με τα πάντα. Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, για όλες τις ηλικίες, για το στυλ κάθε γυναίκας.

Μ αρέσει πολύ ένα λευκό πουκάμισο με μια πολύ βραδινή φούστα η παντελόνι.

IMG 3946




Τα ρούχα σας αποπνέουν θηλυκότητα και δυναμισμό. Σε εσάς τι θεωρείτε ότι υπερισχύει;

Με χαρακτηρίζουν ήρεμη δύναμη! Κάπως έτσι είναι και τα ρούχα μου. Θηλυκά, δυναμικά, με προσωπικότητα χωρίς να προκαλούν η να φωνάζουν.



Η μόδα είναι μορφή τέχνης και άρα και τρόπος έκφρασης. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε τον εαυτό σας χωρίς αυτή κάνοντας ένα άλλο επάγγελμα;

Νιώθω πολύ τυχερή που κάνω αυτό το επάγγελμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς να δημιουργεί. Θα μπορούσα επίσης, να ασχοληθώ με αρχιτεκτονική η διακόσμηση. Πραγματικά έχω περάσει πολλές δυσκολίες ...εύκολα, όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, κάνοντας αυτό το επάγγελμα.



Βιώνουμε μια επώδυνη περίοδο όπου πολλές γυναίκες αλλά και άντρες καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί βία τι πιστεύετε ότι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να μην έχουμε και στο μέλλον τέτοια περιστατικά;

Πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τον εαυτό μας. Υπάρχουν γυναίκες, και άντρες, που δεν το έχουν μάθει αυτό. Καμία υποχώρηση και για κανένα λόγο, όσον αγορά την άσκηση βίας. Πρέπει να το καταγγέλλουμε αμέσως, όσο κι αν κοστίζει αυτό. Αν αφήνουμε κάποιον να μας σπρώχνει χωρίς να του πούμε ποτέ stop, προφανώς δεν θα σταματήσει ποτέ. Βέβαια, μιλάω από την ασφάλεια του Δυτικού Κόσμου....



Ως γυναίκες θεωρείτε ότι είμαστε περισσότερο ευάλωτες;

Ευάλωτες σε τι? Όλοι ξέρουμε ότι οι γυναίκες τελικά, είναι πιο δυνατές. Είναι επιλογή αν θες να νιώθεις ευάλωτη....





Τι περιμένετε να αλλάξει στην μετά covid εποχή; Και τι σας έχει στερήσει περισσότερο αυτή η κατάσταση;

Ελπίζω να αλλάξει η οπτική μας σε κάποια πράγματα και να δίνουμε σημασία στα σημαντικά. Όλοι είδαμε ποσό εφήμερα είναι τα δεδομένα στην ζωή μας. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά θα ήθελα περισσότερη αγάπη, περισσότερο σεβασμό, και ποιότητα στον κόσμο μας. Μου έχει λείψει να είμαι με τους φίλους μου σε ένα ταβερνάκι δίπλα στην θάλασσα, και να γελάμε μέχρι δακρύων....



Τι σας κάνει ευτυχισμένη και ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον;

Ευτυχισμένη νιώθω με πολλά πράγματα.... όταν κοιτάζω την θάλασσα, όταν χαϊδεύω τα σκυλάκια μας, όταν έχω μια αγκαλιά λουλούδια, όταν βλέπω τα ρούχα μου πάνω στις γυναίκες, όταν φτιάχνω την νέα συλλογή, όταν αγαπώ και μ αγαπούν, όταν δίνω, και κυρίως όταν κοιτάζω τον γιο μου ....Γενικά έχω επιλέξει σαν στάση ζωής να είμαι ευτυχισμένη, και αυτό θέλω και για το μέλλον.



Κλείνοντας, θέλω να μας πείτε λίγα λόγια για την νέα σας συλλογή, ποια ήταν η πηγή έμπνευσης σας και τι να περιμένουμε να δούμε!

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από καλοκαιρινές διακοπές ...όλο τον χρόνο.

Φαντάστηκα γυναίκες πολύ κομψές και περιποιημένες, ράθυμα να χαίρονται τον ήλιο, την θάλασσα, να φιλοσοφούν, να φλερτάρουν, να ονειρεύονται....

Θα δείτε χρωματιστά τζιν κοστούμια διακοσμημένα με πολυτελή κουμπιά, βαμβακερά πουκάμισα super θηλυκά και ατμοσφαιρικά, μεταξωτά σύνολα και φορέματα σε φωτεινά χρώματα.



Meet me here! <3



Διάβασε ακόμα:«Πέντε τρόποι για να φορέσεις το λευκό σου T-shirt το 2021».