Απογεύματα στο μπαλκόνι με ένα βιβλίο: Επιτέλους! (Τι θα χρειαστείς - Shopping list)

Κατερίνα Ιωακείμ
Απογεύματα στο μπαλκόνι με ένα βιβλίο: Επιτέλους! (Τι θα χρειαστείς - Shopping list)

Δεν φαντάζεσαι πόσο ωραία μπορείς να περάσεις στο μπαλκόνι σου! 9 βιβλία για να διαλέξεις και όλα όσα θα χρειαστείς για να τα απολαύσεις. 

Ένα βιβλίο, μια μεγάλη κούπα αρωματική σοκολάτα, μια άνετη πολυθρόνα στο μπαλκόνι και εκείνη η μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και αναζωογόνησης μαζί που μόνο τα πρώτα, δροσερά απογεύματα του καλοκαιριού μπορούν να σου προσφέρουν! Το έκανες εικόνα;

Ο Μάιος μπήκε στη ζωή μας με υψηλές θερμοκρασίες και εντελώς ξαφνικά -όπου κι αν περπατάς- αν σηκώσεις το βλέμμα σου προς τον ουρανό θα δεις αναμμένα φώτα στα μπαλκόνια, ανοιγμένες καρέκλες με χρωματιστά φουσκωτά μαξιλάρια, ιδρωμένα μπουκάλια στα τραπέζια και κάπου κάπου μικρά φαναράκια να κουνιούνται στον αέρα.

Ναι! Ήρθε η εποχή να βγούμε στο μπαλκόνι, να περάσουμε ωραίες στιγμές, να ξεκουραστούμε διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, να χαρούμε την εποχή που αλλάζει.

Είτε ζεις μόνη σου, είτε με τον σύντροφό σου, την οικογένεια ή την κολλητή σου, το μπαλκόνι και το βιβλίο θα γίνουν το καταφύγιό σου. Ο μικρός κόσμος της ηρεμίας και της χαλάρωσής σου.

Μετά την έξοδο με φίλους (τώρα που άνοιξε η εστίαση), έπειτα από μια κοπιαστική μέρα στη δουλειά ή μετά τις δουλειές του σπιτιού, εκεί θα βρεις τον προσωπικό σου χώρο να πάρεις ανάσες, να ξεκουραστείς .

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι να παίζει δυνατά και συνέχισε να διαβάζεις!



Ας δούμε μαζί πώς θα φτιάξουμε το τέλειο σκηνικό για τα cool απογεύματα του καλοκαιριού σου και στη συνέχεια να διαλέξουμε συναρπαστικά βιβλία για συντροφιά!

Η άνετη πολυθρόνα

Αν δεν έχεις την συνήθεια να καταβρέχεις κάθε τρεις και λίγο το μπαλκόνι κάνοντας τα πάντα μούσκεμα, σου προτείνω να βγάλεις την αγαπημένη σου κουνιστή πολυθρόνα έξω για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης με θέα τα αστέρια!

kounisti karekla may

POANG, κουνιστή πολυθρόνα

Γιατί να κουράζεσαι σε μία καρέκλα όταν μπορείς να έχεις την άνετη πολυθρόνα σου στο μπαλκόνι, να διαβάζεις το βιβλίο σου μέχρι την τελευταία του σελίδα; Προσοχή μόνο μην σε πάρει ο ύπνος έξω και κρυώσεις!

Το πιο απαλό και άνετο σετ πιτζάμες (που... να φοριούνται στο μπαλκόνι :p )

Το ξέρω ότι μόλις αφήσεις την τσάντα σου στον καναπέ και βγάλεις τα παπούτσια σου θέλεις αμέσως να αράξεις στην πολυθρόνα σου να χαλαρώσεις. Μισό λεπτό!

pitzames may balcony1

Happy People, πιτζάμες tie dye Ροζ

Όσο κουρασμένη κι αν είσαι, κάνε ένα χλιαρό, χαλαρωτικό ντουζάκι, φόρεσε τις απαλές βαμβακερές σου πιτζάμες με την αστεία στάμπα και πιάσε τα μαλλιά σου ένα χαλαρό κότσο πριν τρυπώσεις στην πολυθρόνα σου. Θα με θυμηθείς!

Ένα καλό φωτιστικό

Αν κάτι αμελούμε συνήθως το καλοκαίρι που καθόμαστε στο μπαλκόνι ως αργά για να διαβάσουμε το βιβλίο μας, να λύσουμε ένα Sudoku, να παίξουμε το αγαπημένο μας επιτραπέζιο ή να... φυτεύουμε στάρι στην εικονική φάρμα του κινητού μας, είναι ο φωτισμός.

Παρασυρόμαστε με την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούν φωτάκια, λαμπάκια και φαναράκια και ξεχνάμε πως θέλουμε ένα καλό φως για να μην κουράζονται τα μάτια μας.

fotistiko may balkony

Coincasa φωτιστικό δαπέδου με μεταλλική λεπτομέρεια

Διάλεξε μία λάμπα με τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED σε θερμά χρώματα, ρύθμισε τη ροή φωτός κουνώντας το καπέλο το φωτιστικού και απόλαυσε τη νύχτα σου (μην ξεχάσεις μόνο να απλώσεις ένα εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα στο σώμα σου για να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά)!

Ένα χαλί εξωτερικού χώρου

Αν σου αρέσει και σένα να περπατάς ξυπόλητη τώρα που ανοίγει ο καιρός, έχεις ήδη καταλάβει γιατί σου κάνω αυτή την πρόταση!

xali aksoterikou xorou

LYDERSHOLM, χαλί χαμηλή πλέξη, εσωτερικού/εξωτερικού χώρου (160x230 cm)

Είναι πραγματικά υπέροχο να χαλαρώνεις στην πολυθρόνα σου διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο και να πατάς σε ένα καινούριο, καθαρό χαλί (αντί για τα κρύα πλακάκια της βεράντας)...

Η αγαπημένη σου μεγάλη κούπα!

Ζεστή σοκολάτα, αρωματικό ρόφημα κακάο, τσάι με χαλαρωτικά βότανα, γάλα με δημητριακά... ό τι κι αν επιλέξεις είναι σίγουρα πιο απολαυστικό σε μια μεγάλη κούπα καλής ποιότητας.

koupa balcony may

Maxwell & Williams κούπα "Tint" 450 ml

Δεν θέλεις άλλωστε να σηκώνεσαι κάθε τρεις και λίγο από την πολυθρόνα σου για να γεμίζεις την κούπα σου... Άφησε τα μικρά φλιτζάνια για το πρωινό σου εσπρεσάκι ;)

Μια βαμβακερή κουβερτούλα καναπέ

Το μόνο που λείπει για τις πιο cozy νύχτες στο μπαλκόνι είναι μια βαμβακερή (για να μην ηλεκτρίζει), απαλή κουβέρτα καναπέ να σε κρατάει ζεστή όταν φυσήξει δροσερό αεράκι!

rixtari may balcony

DEKORERA, ριχτάρι/ διαμάντι, (120x160 cm)

Ναι, τώρα είσαι έτοιμη να διαλέξεις το βιβλίο με το οποίο θα εγκαινιάσεις τα υπέροχα απογεύματα και τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού στο μπαλκόνι σου!

Click την gallery και στην ερώτηση "τι κάνεις απόψε" η απάντηση θα είναι "περνάω υπέροχα!":