Bookreads: Η Tina Modotti ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που αντιστάθηκαν

Bookreads: Η Tina Modotti ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που αντιστάθηκαν

Το μικρό βιβλίο της Ευαγγελίας Κουλιζάκη μας ξεναγεί στον παράξενο κόσμο μίας σημαντικής γυναίκας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Sestina.

H Tina Modotti ήταν πάνω απ’ όλα γυναίκα, μία γυναίκα που ήθελε να κατακτήσει όλο τον κόσμο, όχι μόνο με την γοητεία της αλλά και με το κοφτερό της μυαλό.

Στο νέο της βιβλίο από τη σειρά Σκοτεινή Κυρία, Tina Modotti, Περίεργη κόκκινη – Ζωή στην κόψη της έλξης βρίσκουμε ένα όμορφο βιογραφικό κείμενο το οποίο μας ανοίγει την πόρτα σε αυτήν την ξεχωριστή γυναίκα.

Στο κείμενο της Ευαγγελίας Κουλιζάκη μπορεί κανείς να μπει στον κόσμο της γυναίκας αυτής και να δει μέσα από την διαφάνεια της ιστορίας της. Η Modotti είναι ατίθαση, πρωτοπόρα, γενναία, μία σκοτεινή ηρωίδα που ύψωσε το ανάστημα της μέσα σε έναν εντελώς ανδροκρατούμενο κόσμο, σε έναν κόσμο που πλέον έχει παλιώσει.

Για να το κάνει όμως μία γυναίκα αυτό στις αρχές του εικοστού αιώνα δεν ήταν κάτι το απλό ή το εύκολο. Καμία σχέση με το σήμερα δηλαδή.

Η Modotti ήταν φωτογράφος, μοντέλο, ηθοποιός, πολιτική ακτιβίστρια, ποιήτρια. Πάνω απ’ όλα όμως ήταν ένας άνθρωπος παθιασμένος...

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο Cnn.gr