4 βιβλία που θα πιάσεις στα χέρια σου και δε θα αφήσεις μέχρι να τελειώσουν

Νατάσσα Σχοινά
4 βιβλία που θα πιάσεις στα χέρια σου και δε θα αφήσεις μέχρι να τελειώσουν

Αν ψάχνεις τις επόμενες σελίδες που θα σε καθηλώσουν στον καναπέ σου, είσαι στο σωστό σημείο.

«Πάντα φανταζόμουν πως ο παράδεισος θα είναι σαν μία βιβλιοθήκη», είχε πει ο Jorge Luis Borges, ο Αργεντίνος συγγραφέας που έγινε γνωστός για βιβλία όπως Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, Το Άλεφ και Ο Κήπος των Διχαλωτών Μονοπατιών. Όχι και τόσο παράλογη δήλωση αν το καλοσκεφτείς, ειδικά έχοντας υπόψιν ότι κάθε βιβλίο αποτελεί και έναν δικό του κόσμο.

Το καλοκαίρι, κάτι η πιο χαλαρή διάθεση, κάτι οι διακοπές -κυρίως το τελευταίο-, έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στην ανάγνωση ενός -τουλάχιστον- βιβλίου. Στη δική μου περίπτωση, πέντε ήταν τα βιβλία εκείνα που, μόλις έπιασα στα χέρια μου, δεν τα άφησα μέχρι να φτάσω στην τελευταία σελίδα.

Τελειώνει Με Εμάς – Colleen Hoover (Εκδόσεις Διόπτρα)

vivlia_diavasma3.jpg

Το Τελειώνει Με Εμάς είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον πόνο, την αγάπη και το πόσο βαθιά μπορεί να έχουν ριζώσει τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας σχηματίζοντας τον χαρακτήρα μας στην ενήλικη ζωή. Πρόκειται για μία βαθιά συναισθηματική διήγηση μίας ιστορίας «της διπλανής πόρτας» που μπορεί πραγματικά να συμβεί στον καθένα.

Heal – Kelly Noonan Gores (Εκδόσεις Πεδίο)

vivlia_diavasma.jpg

Σε μία φανερά πιο αναζητητική διάθεση, το Heal εμβαθύνει στις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας. Εξηγεί πώς η υγεία μας δε λειτουργεί ανεξάρτητα από αυτά και συνδυάζει σύγχρονες και αρχαίες πρακτικές για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει πως δεν είναι έρμαιο μπροστά σε όλα αυτά.

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι – Oscar Wilde (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

vivlia_diavasma2.jpg

Το είχα διαβάσει αρκετά χρόνια πριν στο πρωτότυπό του, τώρα θέλησα να το «φρεσκάρω» και μεταφρασμένο. Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι είναι μία ιστορία που κατεξοχήν περιγράφει τη ματαιότητα του ωραίου εξωτερικά καθώς και των εφήμερων απολαύσεων. Παράλληλα, αποτελεί την πιο «απτή» απεικόνιση της εσωτερικής ασχήμιας που μπορεί να «σβήσει» την εξωτερική ομορφιά.

Αόρατος Μάρτυρας – Nicci French (Εκδόσεις Διόπτρα)

vivlia_anagnosi8.png

Αν έχεις διαβάσει Nicci French, ξέρεις ότι πρόκειται να περιμένεις σασπένς και ο Αόρατος Μάρτυρας συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Το μυστήριο βρίσκεται διάχυτο από την πρώτη σελίδα, με την πρωταγωνίστρια να προσπαθεί να κατανοήσει την ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς της μικρής της κόρης αφότου την άφησε στον πρώην της με τη νέα του σύντροφο.