Το νέο ταξιδιωτικό βιβλίο της Louis Vuitton προσφέρει μια καλλιτεχνική προοπτική της Μεσογείου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Για τους απανταχού συλλέκτες, αυτό το βιβλίο με τη μαγεία της θάλασσας, μπορεί ν΄αποτελέσει ένα υπέροχο κομμάτι στη βιβλιοθήκη τους!

Στις 13 Μαΐου, ο εμβληματικός γαλλικός οίκος κυκλοφόρησε τον τελευταίο του τόμο, με τίτλο Mediterranean Sea by Aurore de la Morinerie. Η έκδοση, που ανεβάζει τη σειρά Travel Book της Louis Vuitton στους 27 συνολικά τίτλους, προσφέρει κυριολεκτικά μια βαθιά κατάδυση στην όμορφη Μεσόγειο, από την επιφάνεια μέχρι τις βαθύτερες άβυσσους της.

«Η πηγή του έργου προέρχεται από πολλά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και επίσης στη Μεσόγειο Θάλασσα», είπε η Γάλλίδα καλλιτέχνης Aurore de la Morinerie, για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου. «Τα ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη, οι παραλίες... και το φως».

https://www.instagram.com/p/Cdf8RUAt86Q

Το βιβλίο αυτό συνεχίζει το κοινό νήμα του έργου της de la Morinerie για τον κόσμο που μας περιβάλλει. «Το σχέδιο και η φύση είναι μέρη για σιωπή και περισυλλογή, όπου έχω βρει καταφύγιο από την παιδική μου ηλικία», σημειώνει η καλλιτέχνης σε δελτίο τύπου.

vivlio_lv.jpg

Η Aurore de la Morinerie, που λατρεύει επίσης να βγάζει ασπρόμαυρες φωτογραφίες (χρησιμεύουν ως σημαντικό μέρος της πρακτικής σχεδίασής της), βελτίωσε την τεχνική της συνεχίζοντας το ενδιαφέρον της για την κινεζική ζωγραφία και καλλιγραφία, ταξιδεύοντας σε όλη την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και τη Μεσόγειο. Με αυτό, στοχεύει τώρα να «απλοποιήσει τον ορατό κόσμο, απογυμνώνοντάς τον από το χέρι της», σημειώνει το δελτίο τύπου. Αυτό είναι εμφανές στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία προσφέρει μια ονειρική, σχεδόν αφηρημένη εικόνα του σώματος και των στοιχείων του νερού.

Louis Vuitton Fall 2022: Μια συλλογή που έφερε την έμπνευση και την ελευθερία της Gen Z στο catwalk

Η σειρά ταξιδιωτικών βιβλίων της Louis Vuitton προσκαλεί τους αναγνώστες σε πραγματικά και εικονικά ταξίδια μέσω εικονογραφήσεων καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και σημαντικών νέων ταλέντων. Ο στόχος είναι κάθε δημιουργός να χρησιμοποιήσει τις σελίδες για να πει τις ιστορίες των τόπων που επισκέπτεται, είτε μέσω απεικονίσεων αρχιτεκτονικής, φωτός ή καθημερινής ζωής. Ωστόσο, τα βιβλία έχουν επίσης σκοπό να αναδείξουν τους «πλούσιους αισθητικούς ορίζοντες της τέχνης». Έτσι, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο εκφράζουν τις απόψεις τους για ένα μέρος με τον δικό τους τρόπο. Μερικά από τα έργα από αυτά τα έργα έχουν αποκτηθεί ακόμη και από τη Louis Vuitton και θα ενταχθούν στη συλλογή σύγχρονης τέχνης που συγκεντρώνει η μάρκα.