Την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία την απολαμβάνεις «Αround the table», μία Παρασκευή βράδυ

Διονυσία Καλαποθαράκου
Την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία την απολαμβάνεις «Αround the table», μία Παρασκευή βράδυ

Αυτό που ξεκίνησε σαν ένας ακόμα επαναλαμβανόμενος διάλογος με την κολλητή μου για το «πού θα πάμε σήμερα», κατέληξε σε μία fine dining εμπειρία με οικολογική προσέγγιση (aka zero food waste) και σούπερ διασκεδαστικό mood. Με την υπογραφή της Mastercard και την υπόσχεση και των δυο μας πως θα το επαναλάβουμε σύντομα.

Μία από τις πιο διασκεδαστικές «παραδόσεις» των Χριστουγέννων είναι το γνωστό ως «dinner + shopping» που έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια με την κολλητή μου. Μία Παρασκευή του Δεκεμβρίου (έμφαση στο «Παρασκευή» ώστε να μη δουλεύουμε την επόμενη ημέρα) βγαίνουμε στο κέντρο της Αθήνας για τα εορταστικά ψώνια μας. Δώρα για τους δικούς μας, ρούχα και αξεσουάρ για εμάς, γιατί μας αξίζουν τα πιο κομψά festive looks για αυτές τις ημέρες. Και μόλις τσεκάρουμε όλα τα κουτάκια της shopping list μας καταλήγουμε σε ένα σοφιστικέ εστιατόριο. Με χαλαρή διάθεση και ένα ξυνόμαυρο στο χέρι κάνουμε τον απολογισμό της ημέρας/χρονιάς/ζωής μας, απολαμβάνοντας εκλεκτές γεύσεις και διασκεδάζοντας στα πιο chic spots της πόλης.

kroketes.jpg

Γραβιέρα Τήνου

Φέτος το set up αυτής μας της «παράδοσης» είχε την υπογραφή της Mastercard, μέσα από το Around the table, το νέο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε ειδικά διαμορφωμένα μενού, με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης. Εμείς για να είμαστε και κοντά στα αγαπημένα μας εμπορικά κέντρα και στις top boutiques, διαλέξαμε να ζήσουμε αυτήν την γευστική εμπειρία Mastercard στο το εστιατόριο ILIOS στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link.

rizoto.jpg

Ριζότο μανιταριών

Σε έναν ζεστό χώρο με αέρα «Παλιάς Αθήνας και αναφορές στα 50s και στα 60s, αλλά και με αρχιτεκτονικά στοιχεία και ατμόσφαιρα που θυμίζουν κλασική brasserie, το εστιατόριο ILIOS συνδέει το παρελθόν με το παρόν, εισάγοντας στην καθημερινότητά μας την οικειότητα της παράδοσης, τόσο στο επίπεδο της διακόσμησης όσο και των γεύσεων.

1670849754977-491975761-mosxari.jpg

Μοσχάρι φιλέτο με πουρέ πατάτας

Το εστιατόριο με την art nouveau αισθητική, τη minimal διακόσμηση και τις πλούσιες μεσογειακές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, παρουσιάζει ένα menu με την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου. Για το «Around the table» επιμελήθηκε ένα menu 4 πιάτων με δύο επιλογές σε ορεκτικά (πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, κίτρινο παντζάρι, γραβιέρα Κρήτης και dressing εσπεριδοειδών ή γραβιέρα Τήνου με τεμπούρα με panko & chutney, ροδάκινο, καπνιστή πάπρικα και γιασεμί), ένα πεντανόστιμο ριζότο μανιταριών, ένα κυρίως (λαβράκι με πουρέ παντζαριού ή φιλέτο μοσχάρι με πουρέ πατάτας) και φυσικά επιδόρπιο aka πάστα αμυγδάλου με ολόκληρα αμύγδαλα και σάλτσα καραμέλας.

gluko.jpg

Πάστα αμυγδάλου

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σχεδίασε αυτό το special menu, με γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, αποκλειστικά για το γαστρονομικό γεγονός της Mastercard, που μας φέρνει πιο κοντά με τους δικούς μας, γύρω από ένα τραπέζι, ένα τραπέζι γεμάτο φίλους, αγάπη και χαρά… το Around the table.

800x600_ADV_BRAND_experiences.jpg

Φέτος λοιπόν, oι κάτοχοι καρτών Mastercard® που αγαπούν το καλό φαγητό, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργικά πιάτα “Around the table” όλο τον Δεκέμβριο, σε menus που δημιουργήθηκαν ειδικά για εκείνους, σε μία ανεκτίμητη fine dining experience!

1200x800_NATIVES_BRAND_generic.jpg

Θα έχουν την ευκαιρία, αν κάνουν τώρα την κράτησή τους, να «κάτσουν γύρω από το τραπέζι» με την οικογένειά τους, το άλλο τους μισό, τον κολλητό τους, τους co-workers τους και να δουν στην πράξη πως επιβεβαιώνεται το πιο «νόστιμο κλισέ»… οι γεύσεις ενώνουν τους ανθρώπους και η Mastercard μας το θυμίζει με τον πιο γευστικό τρόπο!