Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, cool-cozy vibes και ψαγμένα cocktails στο Χαλάνδρι

Νέλλη Καλαμαρά
Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, cool-cozy vibes και ψαγμένα cocktails στο Χαλάνδρι

Το Penny Lane, το αγαπημένο meeting point του Χαλανδρίου, ανανεώθηκε και μας συστήνει στην κομψή Italian-comfort κουζίνα του, που έρχεται να συμπληρώσει το διάσημο brunch του.

Εδώ και 8 χρόνια δίνουμε ραντεβού στο γεμάτο positive vibes και comfort διάθεση Penny Lane, στον ήσυχο πεζόδρομο της Θουκυδίδου στο Χαλάνδρι, για θεϊκά pancakes, λαχταριστά eggs benedict, healthy και insta-worthy avocado eggs, αλλά και κολασμένα burgers με χειροποίητες αληθινές τραγανές πατάτες και κορυφαία πίτσα.

panakes.jpg

Το γεγονός πως το Penny Lane σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης δεν αλλάζει, με τα Ontario Pancakes με αυγά, μπέικον, σφένδαμο και βούτυρο, αλλά και τα Do It Yourself Pancakes, όπου αφήνουμε τη φαντασία μας να οργιάσει, να κλέβουν πάντα την παράσταση και μαζί και την καρδιά μας.

pennylane2.jpg

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζεις για το αγαπημένο all day στέκι του Χαλανδρίου, είναι πως πρόσφατα ανανεώθηκε σημαντικά, έγινε ακόμη πιο όμορφο, ακόμη πιο φιλόξενο, ακόμη πιο positively vibed και πλέον ενισχύει περαιτέρω τη βραδινή του διάσταση με μία κομψή Italian-comfort κουζίνα να κερδίζει τις εντυπώσεις, συνοδευόμενη από απίθανα signature cocktails, μία μεγάλη ποικιλία από ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και φυσικά ψαγμένες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

pennylane3.jpg

Μέσα στο χαρούμενο περιβάλλον του λοιπόν, με τον αυθεντικό ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο σε πρώτο πλάνο μέσα στην ανοικτή κουζίνα και με τη μεγάλη μπάρα να ορίζει το χώρο, παίρνουμε θέση στα ρομπούστα ξύλινα τραπέζια κάτω από την ανοικτή οροφή και απολαμβάνουμε τα προσεγμένα πιάτα του πολύ καλού σεφ Δημήτρη Μιχαλόπουλου, που εκμεταλλεύονται τα καλύτερα υλικά για να προσφέρουν όμορφες γευστικές εμπειρίες, μακριά από χιλιοειπωμένες κινήσεις εντυπωσιασμού και περιττές φιοριτούρες.

PENNY_LANE_JULY.jpg

Η βραδινή κάρτα σερβίρεται καθημερινά από τις 6 το απόγευμα και έχει το τέλειο μέγεθος, ούσα αρκετά μεγάλη ώστε να έχεις επιλογές και αρκετά μαζεμένη ώστε να μην μπερδεύεσαι. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο με φρέσκια ζύμη, mozzarella Fior di Latte και τομάτα San Marzano, που εμφανίζεται σε επτά διαφορετικές συνταγές, όλες εξίσου συναρπαστικές, ανάλογα με το ζητούμενο της στιγμής.

calzone.jpg

Στα must-order το Calzone με mozzarella, prosciutto crudo, σάλτσα τομάτας και φρέσκα μανιτάρια, αλλά και η ιδιαίτερη Lombardy με bresaola, κατσικίσιο τυρί chevre και κρέμα λευκής τρούφας. Φυσικά η κλασσική Margherita παραμένει πάντα λατρεμένη επιλογή και ο καλύτερος τρόπος να εκτιμήσεις τα κορυφαία υλικά μέσα από την απλότητα της συνταγής.

pennylane6.jpg

Στα πρώτα πιάτα οι Avocado Fries κερδίζουν σίγουρα τις εντυπώσεις με την λαχταριστή φρεσκάδα της γεύσης τους, ενώ η Salmon Bruschetta με καπνιστό σολομό, sour cream, αγγούρι και κάπαρη αποτελούν ένα κομψό και άκρως φινετσάτο opening για το δείπνο μας. Στις σαλάτες φυσικά και αγαπάμε την κλασσική Caesar’s με κρουτόν από brioche, αλλά δοκιμάζουμε και την άκρως καλοκαιρινή Summer Slow με κινέζικο λάχανο, φρέσκο ανανά, αγγούρι, καρότο και εξωτικό dressing.

pennylane8.jpg

Τα Penny Lane Burgers δεν απαιτούν και πολλές συστάσεις, αφού τα γνωρίζουμε για τη γεμάτη γεύση τους και τα ποιοτικά τους υλικά, αλλά και για τις λεπτοκομμένες, τραγανές και αληθινές πατάτες τους. Το Tennessee Bacon Mushroom με τη smoky mayo & bourbon glaze συνεχίζει να είναι απόλυτο must, ενώ το Vegan Burger με patty γλυκοπατάτας, vegan mayo και κρέμα φυστικοβούτυρο κερδίζει διαρκώς έδαφος, ακόμη και στο μη vegan κοινό.

pennylane10.jpg

Στα κυρίως τώρα η Fusion Pasta με φιλέτο κοτόπουλο, yuzu, lime και μασκαρπόνε sauce και τα linguine της βρασμένα στην εντέλεια, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους, ενώ το Rib Eye παραμένει διαχρονικά best seller, χάρη στην κορυφαία ποιότητα και το τέλειο ψήσιμο, που διατηρεί στο ακέραιο την ανώτερη γεύση της κοπής. Τα φρέσκα gnocchi με gorgonzola dolce και αχλάδι μιλούν με χάρη και κομψότητα για τη φιλοσοφία της κουζίνας, που αποζητά να θέλγει χωρίς να σοκάρει τους επισκέπτες.

cocktails_penny_lane.jpg

Η Pavlova με σπιτική μαρέγκα αρωματισμένη με βότανα, σορμπε φράουλα, λευκή σοκολάτα και φιστικιά Αιγίνης αποτελεί από μόνη της συνθήκη ικανή να σε φέρει στα χαριτωμένα τραπέζια του Penny Lane, αλλά και τον καλύτερο τρόπο να κλείσεις το δείπνο σου. Φυσικά μην ξεχάσεις να πάρεις μία γεμάτη γεύση από καλοκαίρι μέσα από την εμπνευσμένη summer cocktail list, που γεμίζει τα ποτήρια μας με χρώματα και αρώματα της ομορφότερης εποχής του χρόνου. Το Coconut Dream με ρούμι, γάλα καρύδας, καρότο, lime και ανανά σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου, αν είσαι λάτρης των τροπικών γεύσεων.

Info: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 2106800217