Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ έχει γενέθλια και τα γιορτάζει με το πιο ανατρεπτικό guest στην κουζίνα του

Νέλλη Καλαμαρά
Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ έχει γενέθλια και τα γιορτάζει με το πιο ανατρεπτικό guest στην κουζίνα του

To ΜΑΝΗΜΑΝΗ κλείνει 20 χρόνια παρουσίας στη ζωή μας και το γιορτάζει με τον ανατρεπτικό Δημήτρη Κατριβέση να μαγειρεύει εμπνεόμενος από τη λακωνική γη στις 20 Δεκεμβρίου.

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ σβήνει 20 κεράκια και εμείς είναι σίγουρο πως θα περάσουμε πολύ καλά, αφού ο διάσημος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης καταλαμβάνει την κουζίνα του αγαπημένου εστιατορίου για μία και μόνη βραδιά στις 20 Δεκεμβρίου, για να κάνει τα δικά του μικρά θαύματα. Εμπνεόμενος από τη λακωνική γη, ο καταξιωμένος σεφ θα παρουσιάσει ένα 5-course degustation menu, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Πεϊνιρλί με χαβιάρι, crème brûlée από μεδούλι και κορυφαία sliders σε ένα άκρως θεατρικό σκηνικό

Dhmhtrhs-Katribeshs.jpg

Από τη μία, οι παραδοσιακές λακωνικές γεύσεις, οι «κρυμμένοι» θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι πρωταγωνιστές της κουζίνας του ΜΑΝΗΜΑΝΗ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, μαγεύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες της Ελλάδας, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την άλλη, ένας αέναος καμβάς μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας χαρακτηρίζει τη μαγειρική του Δημήτρη Κατριβέση – το λεγόμενο «tradinnovation», όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει.

Δυνατή ιταλική κουζίνα και κομψά fun dining vibes σε ένα κατακόκκινο εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό

MANHMANH-(2).jpg

Το μενού «Ταξίδι στη Μάνη με οδηγό τον Δημήτρη Κατριβέση»

Amuse Buse || Καλωσόρισμα από τον σεφ

***

Ταραμάς || Τηγανητό ψωμί || Λάδι Μάραθου

***

Γαρίδες κοιλάδας || Αφρίνα || Αυγοτάραχο || Πρωτόλαδο || Πορτοκάλι || Πράσινη ελιά || Μάραθος

***

Τραβηχτή Μάνης || Ελληνικό brie || Αχλάδι || Μέλι || Σφέλα

***

Ντόσα || Τραχανάς χοντρός || Χειροποίητος πελτές || Χιουρίνες || Μανιτάρια || Λευκή τρούφα

***

Γαλατόπιτα || Βούτυρο || Καραμέλα

***

Μignardises || Σαραφιόλια || Tιραμισού με ελληνικό καφέ || Marshmallow || Mαστίχα

ΤΙΜΗ: 60 / άτομο & Wine Pairing: €90 / άτομο

Το degustation menu με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κατριβέση θα είναι διαθέσιμο για κρατήσεις 19.00-21.00 & 21.00-23.00

Ωδή στα γαστρονομικά μονοπάτια της Μάνης

Το εστιατόριο που έβαλε το Κουκάκι στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της πόλης, γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του εγκαινιάζοντας μια σειρά από αξέχαστες γαστρονομικές εκδηλώσεις με guest chefs έκπληξη. Η αυλαία «ανοίγει» λίγο πριν τα Χριστούγεννα με τον πιο εκρηκτικό Έλληνα σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος αγκάλιασε θερμά την πρόκληση να βυθιστεί στη γαστρονομία της Μάνης και να αντλήσει έμπνευση από τις σαγηνευτικές γεύσεις και τα αρώματά της. Ο καταξιωμένος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης έρχεται στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ σε μία μοναδική βραδιά με ένα set menu 5 πιάτων με λακωνική «διάθεση». Ο ταλαντούχος σεφ το καλοκαίρι, στη Σαντορίνη, κατάφερε να «παντρέψει» την παράδοση με την καινοτομία, συνδυάζοντας τον πλούτο των τοπικών υλικών της ηφαιστειακής νήσου και συνδέοντας την καρδιά του νησιού με την παγκόσμια κουζίνα.

Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης

Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007, άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura.