Ένα εμβληματικό οινοποιείο «προσγειώνεται» στην Αθήνα για μία και μοναδική βραδιά

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα εμβληματικό οινοποιείο «προσγειώνεται» στην Αθήνα για μία και μοναδική βραδιά
Phil Karis

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία υποδέχεται το θρυλικό Château de Beaucastel για μία αξέχαστη γαστρονομική και οινική εμπειρία στις 14 Μαρτίου. 

Σε μια χρονιά γεμάτη Always Grand εμπειρίες που εμπνέονται από τα 150 χρόνια λειτουργίας του, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέλος της Luxury Collection, υποδέχεται στις 14 Μαρτίου το οινοποιείο Château de Beaucastel. Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του θρυλικού οινοποιείου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, η Μεγάλη Βρεταννία προσκαλεί τους λάτρεις του καλού κρασιού σε μια απαράμιλλη βραδιά γευσιγνωσίας και υψηλού συμβολισμού.

Μία νέα έκδοση εξηγεί τα πάντα για το ελληνικό κρασί και τη θέση του στην παγκόσμια σκηνή

Beaucastel_by_Phil-Karis_2.jpg

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ο Head Sommelier, Ευάγγελος Ψωφίδης, μαζί με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Executive Chef, Αστέριο Κουστούδη, σχεδίασαν αποκλειστικά για τη βραδιά ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων, μέσα από ένα εξαιρετικό μενού έξι πιάτων που θα συνοδεύσει τα εμβληματικά κρασιά. Παρών στη βραδιά ως Guest of Honour θα είναι ο οινοπαραγωγός Thomas Perrin.

Ο Άγγελος Μπακόπουλος μας συστήνει στη hook to fork φιλοσοφία του στο ολοκαίνουριο Astakos

Grande-Bretagne_Chateau-de-Beaucastel.png

«Το να ακολουθείς τις δικές σου ιδέες, μερικές φορές ανεξάρτητα από αυτές των άλλων, σημαίνει να επιβεβαιώνεις την ταυτότητά σου, με κίνδυνο ίσως να παρεξηγηθείς – τουλάχιστον για λίγο». Με αυτή τη φράση ο Jacques Perrin περιέγραψε τη φιλοσοφία του για τη ζωή και την οινολογία. Μια στάση ζωής στην οποία το να επιβεβαιώνεις τη μοναδικότητά σου και να υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου είναι πραγματικά τρόπος ζωής.

Beaucastel_by_Phil-Karis_3.jpg

Η φιλοσοφία ζωής του Jacques Perrin αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του ξεχωριστού και ασυμβίβαστου κρασιού “Hommage à Jacques Perrin” – μια από τις ετικέτες που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρεθούν στο δείπνο.

Info: Royal Room, Hotel Grande Bretagne, 2103330749