Το νέο meeting point της Αθηναϊκής Ριβιέρας μας υποδέχεται για dinner by the sea και sunset drinks

Νέλλη Καλαμαρά
Το νέο meeting point της Αθηναϊκής Ριβιέρας μας υποδέχεται για dinner by the sea και sunset drinks

Το Bloom, το ολοκαίνουριο project της ομάδας του Moorings της Βουλιαγμένης, μας περιμένει για sunset drinks και ειδυλλιακά dinners μπροστά στη θάλασσα και κάτω από τον αττικό ουρανό.

Με το καλοκαίρι πλέον να βρίσκεται και επίσημα στη ζωή μας και τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο, όλοι αποζητούμε ανάσες δροσιάς και κοσμοπολιτισμού στην καθημερινότητά μας, καθώς και συναρπαστικές αφορμές για εξόδους το σαββατοκύριακο. Ένα νέο all-day beach restaurant and bar, το Bloom Project, έρχεται να ξαναδώσει την κομψότητα που αρμόζει στον όρο «all-day», εννοώντας πως εδώ μπορούμε να απολαύσουμε την κορυφαία κουζίνα και τα sophisticated cocktails μας από νωρίς. Εμείς το διαπιστώσαμε αυτό ιδίοις όμμασι, αφού βρεθήκαμε στο πανέμορφο αυτό νέο concept της Αθηναϊκής Ριβιέρας από το μεσημέρι και καταλήξαμε να φύγουμε αργά το βράδυ. Και ήταν φανταστικά!

LPR55333.jpg

Πριν μοιραστώ μαζί σου οτιδήποτε από την υπέροχη εμπειρία μου, πρέπει να σου πω πως μπορεί το αέρινο Bloom να είναι ολοκαίνουριο, όμως από πίσω του βρίσκεται η έμπειρη ομάδα του διάσημου Moorings στη Βουλιαγμένη και του Blends στη Γλυφάδα.

O σεφ Κώστας Λώλας και η ομάδα του, έχουν σχεδιάσει ένα μενού που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών foodies, παντρεύοντας τα καλύτερα υλικά και τις μεσογειακές γεύσεις με ασιατικά στοιχεία και φυσικά εξαιρετικό sushi, εκ των ουκ άνευ κάθε κοσμοπολίτικου summer project.

LPR55378.jpg

Στο Bloom η φύση και το design γίνονται ένα, με την τεράστια μπάρα να δίνει το tempo με τα καλοφτιαγμένα cocktails της και τα ρομπούστα ξύλινα και μαρμάρινα τραπέζια, τους κομψούς καναπέδες και τις νωχελικές μαξιλάρες να μας βάζουν αμέσως σε καλοκαιρινό mood. Έτσι άλλωστε το οραματίστηκε ο Νικόλα Φραντζέσκο και η αρχιτεκτονική ομάδα του, Area Arch. & Arts.

Επανέφερε και ανέδειξε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των ‘60s κατά την ανακατασκευή του υφιστάμενου κτηρίου, επιμένοντας στις γραμμικές επιφάνειες, που δίνουν την αίσθηση της αιώρησης, στην ευρεία χρήση των claustra στις όψεις του κτιρίου και στα έντονα χρώματα της επίπλωσης.

0D6A3455.jpg

Φυσικά σε αντίστοιχα καλοκαιρινό mood μας βάζουν και τα γεμάτα ζωή sunset parties Apospera, που διοργανώνονται κάθε Παρασκευή και συνδυάζουν live performances με electronica από DJs και ενώνουν ανατολή, μεσόγειο και Ελλάδα με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, ενώ μας κρατούν να χορεύουμε με τα πόδια μας θαμμένα στη ζεστή ακόμη άμμο μέχρι αργά το βράδυ.

LPR55359.jpg

Μπαίνοντας λοιπόν στο ολοκαίνουριο Bloom μας συνεπήρε αμέσως μία νοσταλγική αύρα κομψότητας, αλλά και μία φιλόξενη αίσθηση που μας προσκαλούσε να αφήσουμε τα πάντα πίσω μας και να αφεθούμε στο ήρεμο tempo των μουσικών. Πήραμε ένα δροσερό Amana Cocktail ανά χείρας και νιώσαμε αμέσως τα exotic vibes με την premium tequila να παντρεύεται αρμονικά με το τσίλι, το μάνγκο και το agave lime. Κάπως το ζωηρό του χρώμα μας θύμισε το ηλιοβασίλεμα και πήραμε θέση στους άνετους καναπέδες για να το απολαύσουμε και να μπορούμε τώρα να σου το προτείνουμε ως το προσωπικό μας αγαπημένο sunset drink για αυτό το καλοκαίρι.

LPR55111.jpg

Μία ματιά στο μενού και αμέσως καταλάβαμε πως εδώ το θέμα της γεύσης βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, κάτι που επιβεβαιώθηκε ευθύς αμέσως με την έλευση των πρώτων πιάτων στο τραπέζι μας. Ένα φινετσάτο ροζέ στην ιδανική θερμοκρασία ήταν αρκετό για να ξεχάσουμε τα πάντα και να αφεθούμε στο γευστικό μας ταξίδι που ξεκίνησε από τον αέρινο λευκό ταραμά, αρτυμένο με αυγοτάραχο, χαβιάρι σολομού και ολόφρεσκο αχινό, που όπως απλώναμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί αναδεικνυόταν στο έπακρο η τέλεια υφή του.

LPR55132.jpg

Μεστό και σχεδόν comfort νοστιμιάς πιάτο, ο Ταραμάς αποτέλεσε την ιδανική εισαγωγή, πριν ακριβώς καταφθάσει το Tuna Tartare με τη σωστή αψάδα από το κρεμμυδάκι και την κατάλληλη δροσιά από το guacamole να δημιουργούν τη σωστή γευστική ισορροπία.

LPR55225.jpg

Παραμένοντας στο τερέν της ωμοφαγίας, το Mixed Ceviche με τόνο, σολομό και λαβράκι να αναμειγνύονται με τοματίνια, αβοκάντο και ένα όμορφα υπόξινο ceviche dressing, θέλγει το μάτι εξίσου με τον ουρανίσκο, καταφθάνοντας από το ειδικό raw & sushi kiosk, όπου ο sushi master κάνει τα μαγικά του. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με το signature Bloom Crunch με σολομό, tobico πικλαρισμένο ginger, αβοκάντο και spicy mayo, καθώς παίζει εξαιρετικά το παιχνίδι τω υφών με το τραγανό περίβλημα και μαρτυρά σωστές αναλογίες σε γεύση.

LPR55232.jpg

Ιδανικό για Instagram lovers, το Caterpillar Shrimp roll με γαρίδες tempura, mango, αβοκάντο, cream cheese και wasabi mayo, είναι άκρως εξωτικό και πολύ όμορφο, ενώ θα κερδίσει την καρδιά και των ψαγμένων foodies χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

LPR55220.jpg

Οδεύοντας προς τα ζεστά, κάναμε μία δροσερή «στάση» στην Quinoa Salad με μάνγκο και αρωματικό dressing δυόσμου, πριν περάσουμε στο πολύ νόστιμο και ζουμερό χταπόδι με βελούδινο πουρέ φάβας και κάπαρη.

LPR55263.jpg

Ένα κυρίως που κατατάσσω χωρίς δεύτερη σκέψη στα must-taste, αφού αφηγείται τις πιο φρέσκιες καλοκαιρινές ιστορίες, είναι το Spaghetti Vongole, το οποίο σε ταξιδεύει νοητά στα νησιά μας, ενώ κονταροχτυπιέται στα ίδια με το Risotto με τις καραβιδοουρές και το ξύσμα λεμονιού.

LPR55259.jpg

Και αφού πιάσαμε τα θαλασσινά, δεν θα μπορούσαμε να μην υμνήσουμε τη μαγεία της απλότητας που επιδεικνύει ο σεφ μέσα από πιάτα όπως το Λαβράκι Σχάρας, ζουμερό και με όλους τους χυμούς του, με ψητά λαχανικά και μία φινετσάτη σως με βάση το λαδολέμονο, ή το Φαγκρί φρικασέ με αλμυρίκια και λαδολέμονο, πιάτα που πατούν γερά στις ελληνικές τους βάσεις αλλά ξεχωρίζουν για τη μεστότητα και τη φινέτσα της γεύσης τους. Φυσικά και υπάρχουν και πολλές κρεατοφαγικές επιλογές για τους carnivore lovers, απλώς είπαμε να τις αφήσουμε για την επόμενη φορά.

LPR55349.jpg

Κλείσαμε με τον πιο γλυκό τρόπο με την Πάβλοβα with a twist, αφού εδώ θα τη συναντήσεις με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαριναρισμένες φράουλες, ολόφρεσκες μαρέγκες και χειροποίητο παγωτό από φρέσκιες φράουλες. Όσο για τους λάτρεις της σοκολάτας, δεν θα μείνουν φυσικά με το παράπονο, αφού το κολασμένο Choco Textures με αλμυρή καραμέλα και πραλίνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εγκράτειες και πειθαρχεία.

1718141263190-673575095-LPR55351.jpg

Κάπου εδώ και πριν κλείσουμε να μην ξεχάσω να σου πω πως στο Bloom Project μπορείς να βρεθείς από νωρίς το πρωί για το μπάνιο σου και τη χαλάρωσή σου στα μεγάλα sunbeds, όπου έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις αρκετά από τα πιάτα του μενού, αν και προσωπικά πάντα θα προτιμώ τον κοσμοπολιτισμό του dining στο χώρο του εστιατορίου. Σημαντικό επίσης να γνωρίζεις πως εδώ μπορεί να φιλοξενηθεί σε ξεχωριστό χώρο, εξίσου κομψό και αέρινο, οποιοδήποτε προσωπικό και επαγγελματικό event ή gathering.

Info: Λ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 2103000811, bloom-project.gr, IG/ @bloom_projectgr