Δεκέμβριος, ο μήνας που μοιραζόμαστε εμπειρίες γύρω από ένα τραπέζι στο Ark στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Κάθε Δεκέμβριο, η Αθήνα μοιάζει με άλλη πόλη. Οι δρόμοι έχουν βάλει τα γιορτινά τους, τα φωτάκια που βλέπεις παντού «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα, οι βραδιές γίνονται πιο μεγάλες. Όσο για εμάς, η διάθεσή μας αλλάζει, γίνεται πιο ανάλαφρη, και ασυναίσθητα, σχεδόν με έναν μαγικό τρόπο, αρχίζουμε να αναζητάμε κάτι διαφορετικό.
Ίσως γιατί διανύουμε τον μήνα των Χριστουγέννων, ίσως γιατί έρχεται η νέα χρονιά, όποιος και αν είναι ο λόγος θέλουμε αφορμές για να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να ζήσουμε μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Δεν είναι μόνο το φαγητό ή η μουσική· είναι αυτή η ανάγκη που έχουμε για ζεστασιά, μοίρασμα και στιγμές που μένουν.
Credits: Μόνικα Κρητικού
Ένας Δεκέμβριος γεμάτος σύγχρονες γεύσεις που εμπνέονται από την παράδοση
Στην Aθηναϊκή Ριβιέρα, εκεί όπου η θάλασσα παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς ακόμη και τον χειμώνα, υπάρχει ένας αγαπημένος από πολλούς χώρος που είναι το ιδανικό φόντο για τις γιορτές. Και φέτος, λοιπόν, θα ταξιδέψουμε μέχρι τα… «Αστέρια» της Γλυφάδας για να βρεθούμε στο Ark, καθώς τον Δεκέμβριο έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα εμπειριών για μικρούς και μεγάλους ώστε να απολαύσουμε ξεχωριστές στιγμές σε μία εορταστική ατμόσφαιρα (όπως πρέπει, δηλαδή).
Στον πυρήνα αυτών των εμπειριών βρίσκεται η ελληνική κουζίνα. Ο γνωστός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης έχει βαθιά γνώση των τοπικών μας προϊόντων και επιμελείται, όπως πάντα, τις προτάσεις του Ark. Έτσι, έχουμε πολύ καλές ευκαιρίες για να απολαύσουμε -αυτόν τον λαμπερό μήνα- γεύσεις που είναι καθαρές, αναγνωρίσιμες, αλλά ποτέ προβλέψιμες. Κάθε πιάτο του μοιάζει να κουβαλά μια ανάμνηση «ειπωμένη», όμως με σύγχρονη τεχνική και φρέσκια ματιά. Ίσως γι’ αυτό και το Ark συνεχίζει να βραβεύεται σταθερά με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: Γιατί εξελίσσεται χωρίς να χάνει την ταυτότητά του.
Γιορτές, μουσική και η χαρά τού να μοιράζεσαι
Έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα το Τραπέζι του Σεφ, ο Διονύσης Ζαχαρόπουλος υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπαξεβάνη, έχει ετοιμάσει ένα νέο μενού γευσιγνωσίας που σερβίρεται σε 12 μόνο καλεσμένους. Ακριβώς μπροστά από την ανοικτή κουζίνα το Τραπέζι του Σεφ «στρώνεται» κάθε Παρασκευή και Σάββατο μόνο, για όλους εμάς που αναζητάμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα αυτές τις μέρες, όταν θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και στους ανθρώπους μας.
Credits: Μόνικα Κρητικού
Τις Παρασκευές, η εμπειρία ολοκληρώνεται από τη φωνή της Άννας Μαρίας Μπιλίδα, με συνοδεία πιάνου. Η μουσική λειτουργεί διακριτικά, δημιουργώντας μια ζεστή, σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα στη χειμωνιάτικη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Δεν είναι απλώς ένα live, αλλά το soundtrack μιας βραδιάς που κυλά σε slow ρυθμό, με συζητήσεις που κρατούν λίγο παραπάνω γύρω από ένα γεμάτο τραπέζι.
Φυσικά, το peak του μήνα είναι τα εορταστικά μενού της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με κομψά πιάτα εμπνευσμένα από την εποχή. Ήδη ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε την τάρτα άγριων μανιταριών, τα ραβιόλι καραβίδας, την τόσο χειμωνιάτικη σούπα κάστανο–κολοκύθας, τη βιολογική γαλοπούλα και το γεμιστό φιλέτο γάλακτος για να νιώσουμε τη θαλπωρή των Χριστουγέννων. Και τις δύο βραδιές, η live μουσική θα δίνει τον ρυθμό την ώρα που θα κρατάμε στο χέρι ένα από τα signature cocktails ή ένα ποτήρι κρασιών από την προσεκτικά επιμελημένη λίστα κρασιών του Ark.
Credits: Μόνικα Κρητικού
Σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη από επαφή, γιορτή και μια μικρή απόδραση από τα συνηθισμένα, τέτοιες εμπειρίες αποκτούν άλλη αξία, ειδικά όταν τις ζούμε σε έναν οικείο χώρο που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Το Ark παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους χώρους της Αθηναϊκής Ριβιέρας ακριβώς γι’ αυτό: Γιατί είναι φιλόξενος και δημιουργεί στιγμές που δεν τελειώνουν όταν φεύγουμε από αυτόν αλλά μας ακολουθούν και μετά, σαν μια ωραία, γιορτινή ανάμνηση.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr και 2108948882
