Μια ροζ κουκίδα στον ουρανό

Μια ροζ κουκίδα στον ουρανό

Ένας από τους πιο αγαπημένους μας Έλληνες καλλιτέχνες (με όλη τη σημασία της λέξης) παρουσιάζει το τελευταίο του LP σε μια παράσταση που συνδυάζει μουσική, χορό και πολύ συναίσθημα. Μην την χάσετε για κανένα λόγο.

O Pan Pan έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του πρόσφατου LP του "That pink dot up in the sky", στα βουνά της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας με ένα Nintendo DS. H χορογράφος Όλγα Σπυράκη μετεγγράφει το μουσικό έργο, ξεκινώντας την προσέγγιση της από την μοναδική σχέση που διαμορφώνει ο καθένας με τα όρια του σώματος του αλλά και πως αυτά διαλέγονται με τον χώρο.

"Ο άνθρωπος είναι μέρος ενός συνόλου, που ονομάζεται από εμάς σύμπαν, ένα μέρος περιορισμένο στο χώρο και στον χρόνο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του ως κάτι που διαχωρίζεται από το υπόλοιπο... ένα είδος οπτικής αυταπάτης της συνείδησής του. Αυτή η αυταπάτη είναι ένα είδος φυλακής για μας, μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην αγάπη για μερικά πρόσωπα πλησιέστερο σε εμάς. Καθήκον μας είναι να απελευθερωθούμε από αυτή τη φυλακή διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για να αγκαλιάσει όλα τα ζωντανά πλάσματα και το σύνολο της φύσης στην ομορφιά της."

Με αυτά τα λόγια του Albert Einstein στο μυαλό, η Όλγα Σπυράκη χορογραφεί μια παράσταση όπου 6 χορευτές συναντούν επι σκηνής τον Pan Pan και τα synths του, για μια live ενσάρκωση του "That pink dot up in the sky", την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου.

Χορεύουν οι: Βαρβάρα Αλεξοπούλου, Γιώργος Τσομπανίδης, Κατερίνα Τούμπα, Μαργαρίτα Τρίκκα, Νατάσα Φανού, Σοφία Γκαρμπούνη.

Σκηνικά: Σοφία Γκαρμπούνη

Μπορείτε να δείτε όλη τη δουλειά του Pan Pan (κατά κόσμον Παναγιώτης Πανταζής) στα:
postnoise.com
panpanathens.bandcamp.com
gigantobooks.gr

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Απριλίου στις 21:30

Είσοδος: 5 ευρώ (ο αριθμός εισιτηρίων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 50 ανά ημέρα)

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι, Αθήνα
Tηλ: 210 3210510
sixdogs.gr