Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013: Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης ξεκινά αύριο! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2013: Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης ξεκινά αύριο! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η 14η χρόνια εκδηλώσεων του Ελληνικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι με όραμα, πάθος και αλληλεγγύη, τα θαύματα μπορούν να συμβούν.

Στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, εκατοντάδες καλλιτέχνες, μουσικοί, σχήματα, ορχήστρες, χορωδίες και φιλαρμονικές ένωσαν τις δυνάμεις τους, και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς διοργανωτές (περίπου 140 πανελλαδικά) οι εκδηλώσεις θα απλωθούν σε 26 πόλεις σε όλη την Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα και για την Αττική, μέχρι αυτή την ώρα, σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους Αθηναίων, Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας, Ταύρου-Μοσχάτου και Σαλαμίνας, και σε συνεργασία με ιδρύματα, μουσεία, ωδεία, πολιτιστικά κέντρα, καλλιτεχνικές συμπράξεις γειτονιών, ιδιώτες και πολλούς εθελοντές, περισσότερες από 60 δωρεάν εκδηλώσεις έχουν ήδη ενταχτεί επίσημα στο τριήμερο πρόγραμμα, από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου.

Στην καρδιά της μητρόπολης, παράλληλα με το αμιγώς ζωντανό μουσικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ θα φιλοξενήσει το πρώτο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Φόρουμ για τους Μουσικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς, ενώ ετοιμάζει επιπλέον εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τη ΓΔ Εκπαίδευση και Πολιτισμός της Ε.Ε. - Πρόγραμμα διά βίου μάθηση.

Βάλτε λοιπόν τα καλά σας και από αύριο μετατρέψτε την Αθήνα σε ένα ατελείωτο πάρτι για μικρούς και μεγάλους, που θα συμβαίνει παράλληλα σε κάθε δρόμο και πλατεία της αγαπημένης μας πόλης.

Με ένα κλικ στο www.europeanmusicday.gr μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου.