Οι αγαπημένες action movies του Guardian είναι και οι δικές μας

Νατάσσα Σχοινά
Οι αγαπημένες action movies του Guardian είναι και οι δικές μας

Μία λίστα με μερικές από τις καλύτερες ταινίες δράσης που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

«Τείνω να σκέφτομαι τις ταινίες δράσης ως ενθουσιώδη έργα ηθικής στα οποία το καλό θριαμβεύει έναντι του κακού», έχει πει ο Sylvester Stallone και η ατάκα του εύκολα συνοψίζει τη γενική αίσθηση που έχει ένας θεατής μετά από μία ταινία δράσης. Αν κάποιος γνωρίζει από action movies, άλλωστε, αυτός είναι ο Sly.

Για έναν λάτρη του κινηματογράφου, το να φτιάξει μία λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες είναι ένα δύσκολο έργο. Γιατί θέλει να είναι ακριβής, να συμπεριλάβει όσες πρέπει και να μην αγνοήσει όσες δεν πρέπει.

Φαντάσου, ας πούμε, κάποιος να μην έβαζε μέσα στις καλύτερες ταινίες δράσης το Die Hard. Ο Joey Tribbiani θα τον έβρισκε έξαλλος και θα του έλεγε «Are you crazy, bitch?». Θυμήσου λίγο εδώ τον ενθουσιασμό του με το franchise.

Ο Guardian, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει μία λίστα με τις αγαπημένες του action movies και το τελικό αποτέλεσμα μάς βρίσκει σύμφωνες. Οι επιλογές περιλαμβάνουν από το πιο mainstream Terminator 2 μέχρι την cult ταινία πολεμικών τεχνών Five Deadly Venoms του Chang Cheh.

Οι καλύτερες action movies

Hard Boiled (1992)

The Five Deadly Venoms (1978)

Once Upon a Time in Mexico (2003)

National Treasure (2004)

The Matrix (1999)

The Fifth Element (1997)

The Raid (2011)

Die Hard (1988)

Terminator 2: Judgment Day (1991)

The Spook Who Sat by the Door (1973)

Deja Vu (2006)

Σε αυτήν τη λίστα, ωστόσο, θέλουμε να προσθέσουμε και μερικές ακόμα παραγωγές που κατάφεραν να διαπρέψουν στο είδος ανά τα χρόνια.

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

John Wick (2014)

The Dark Knight (2008)