Η Charlize Theron στη νέα βιογραφική ταινία του Alfonso Cuarón για τον Philip Κ. Dick

Νατάσσα Σχοινά
Η Charlize Theron στη νέα βιογραφική ταινία του Alfonso Cuarón για τον Philip Κ. Dick

H Charlize Theron στο Vanity Fair Oscar Party το 2020

AP

Ο συνδυασμός Theron - Cuarón είναι κάτι που θέλουμε να δούμε.

Μία ιδιαίτερη, διαφορετική παραγωγή βρίσκεται στα σκαριά, εξοπλισμένη με όλα τα εφόδια για να προστεθεί στη λίστα με τις ταινίες που θα απασχολήσουν το κοινό. O Alfonso Cuarón ενώνει τις δυνάμεις του με τη Charlize Theron για τη δημιουργία μίας βιογραφίας για τον διάσημο συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Philip K. Dick (1928-1982). Η συνεργασία για αρχή τοποθετείται σίγουρα σε επίπεδο παραγωγής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Theron θα έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

92nd Academy Awards - Arrivals

Τα έργα του Dick έχουν βρεθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και η επερχόμενη βιογραφική ταινία θα ταιριάζει απόλυτα στο σκοτεινό, δυστοπικό περιβάλλον όπου συνήθιζε να τοποθετεί τους πρωταγωνιστές του.

Η ταινία Jane του Alfonso Cuarón

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τη διήγηση αυτής της ιστορίας θα κάνει η δίδυμη αδερφή, Jane Charlotte Dick, που στην πραγματικότητα είχε ο Dick και που πέθανε όταν ήταν μόλις έξι εβδομάδων. Ο συγγραφέας χρησιμοποίησε αυτήν την απώλεια για πολλά του έργα, καθώς φαίνεται ότι τον επηρέασε πολύ. Οπότε, τώρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία θα έχει τον τίτλο Jane και, όπως αναφέρεται, θα είναι «μία συγκινητική, γεμάτη σασπένς και σκοτεινό χιούμορ ιστορία σχετικά με τη μοναδική σχέση μίας γυναίκας με τον ευφυή, αλλά προβληματικό δίδυμο αδερφό της που τυχαίνει να είναι ο διάσημος νοβελίστας Philip K. Dick. Ενώ προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της από δύσκολες καταστάσεις τόσο πραγματικές όσο και φανταστικές, η Jane βουτάει όλο και πιο βαθιά σε έναν συναρπαστικό κόσμο της δικής του δημιουργίας».

91st Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party

Ο Alfonso Cuarón (Orozco) είναι ο 60χρονος Μεξικανός δημιουργός ταινιών που βρίσκεται πίσω από τις πιο διάσημες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Στη σκηνοθετική του ματιά ανήκουν ταινίες, όπως Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004), Children of Men (2006) και Gravity (2013), ενώ έχει λάβει 10 υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, κερδίζοντας 4 από αυτά.

Oppenheimer: Στο teaser trailer ο Cillian Murphy είναι «ένα» με τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»