Harry Potter: Ο Alan Rickman δε θα συνέχιζε τον ρόλο του Snape μετά τη 2η ταινία - Γιατί έμεινε;

Νατάσσα Σχοινά
Harry Potter: Ο Alan Rickman δε θα συνέχιζε τον ρόλο του Snape μετά τη 2η ταινία - Γιατί έμεινε;

Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το ημερολόγιο του αγαπημένου ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή το 2016 από καρκίνο.

Ήταν τον Αύγουστο του 2015 όταν ο Alan Rickman υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό, το οποίο οδήγησε στη διάγνωσή του με καρκίνο του προστάτη. Δεν ήθελε να μοιραστεί τα νέα με το κοινό του, γι’ αυτό προτίμησε να το αποκαλύψει μόνο στους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Στις 14 Ιανουαρίου του 2016, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 69 ετών στο Λονδίνο και τον επόμενο μήνα, μετά την αποτέφρωσή του, οι στάχτες του δόθηκαν στη σύζυγό του, Rima Horton.

Το ημερολόγιο του Alan Rickman ετοιμάζεται να εκδοθεί

Τον Οκτώβριο, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του εμβληματικού ηθοποιού, η Henry Holt & Company πρόκειται να κυκλοφορήσει το Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman. Από αυτό είναι που η Guardian πήρε κάποια κομμάτια και τα δημοσίευσε, δίνοντας, παράλληλα, μία καλύτερη οπτική στη σχέση του Rickman με τον χαρακτήρα του καθηγητή Snape στο franchise του Harry Potter.

«Επιτέλους, είπα 'ναι' το HP 5. Η αίσθηση δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Το επιχείρημα που νικάει είναι αυτό που λέει ‘Ολοκλήρωσέ το. Είναι η δική σου ιστορία’», είπε ο Rickman που αποφάσισε να συνεχίσει τις ταινίες παρά τους ενδοιασμούς που είχε ήδη μετά τη δεύτερη ταινία το 2002.

Το 2005 διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη, τον οποίο και αφαίρεσε τελικά χειρουργικά.

alan_rickman_harry_potter_diaries2.jpg

Στα γυρίσματα ήταν λιγότερο επικοινωνιακός από ποτέ

Σε άλλο απόσπασμα, ωστόσο, αποκαλύπτει πως στα γυρίσματα μερικούς μήνες μετά δεν είχε καθόλου όρεξη να μιλήσει.

«Συνειδητοποίησα ότι, όταν το δαχτυλίδι και το κοστούμι του Snape έμπαιναν, κάτι γινόταν. Δεν είμαι καθόλου ομιλητικός, γελαστός, ανοιχτός. Ο χαρακτήρας με στενεύει, με σφίγγει. Όχι καλά χαρακτηριστικά για ένα σετ ταινίας. Δεν έχω υπάρξει ποτέ λιγότερο επικοινωνιακός με το συνεργείο. Ευτυχώς, ο Dan (Radcliffe) γεμίζει αυτόν τον ρόλο με ευκολία και χάρη. Και νεότητα», γράφει.

Στις 27 Ιουνίου του 2007, ο Rickman είχε τελειώσει το τελευταίο βιβλίο του Harry Potter και έγραψε για αυτό στο ημερολόγιό του.

«Τελείωσα το διάβασμα του τελευταίου βιβλίου Harry Potter. Ο Snape πεθαίνει ηρωικά, ο Potter τον περιγράφει στα παιδιά του ως έναν από τους πιο γενναίους άντρες που γνώρισε ποτέ και αποκαλεί τον γιο του Albus Severus. Αυτή ήταν μία γνήσια ιεροτελεστία. Ένα μικρό κομμάτι πληροφορίας από την Jo Rowling επτά χρόνια πριν -ο Snape αγαπούσε τη Lily- μου έδωσε κάτι να περιμένω», γράφει.