Το Hogwarts Legacy είναι το παιχνίδι που αξίζει σε κάθε πραγματικό φαν των Harry Potter

Νατάσσα Σχοινά
Το Hogwarts Legacy είναι το παιχνίδι που αξίζει σε κάθε πραγματικό φαν των Harry Potter

Ακόμα και να μην ήσουν γενικά των παιχνιδιών, με το συγκεκριμένο μάλλον θα γίνεις.

Όταν ακούγονται οι λέξεις «Harry Potter», οι συστάσεις είναι κάπως περιττές. Η J.K. Rowling και η Warner Bros. με τη σειρά της έχουν φροντίσει ιδιαιτέρως να μας μεταφέρουν στον κόσμο του Harry και στη σχολή του Albus Dumbledore. Τόσο καλά που αρκετοί από εμάς ανέκαθεν θέλαμε να ανοίξουμε την πόρτα και ένα γράμμα από το Hogwarts να μας περιμένει -εγώ σίγουρα!-.

Τώρα, λοιπόν, όλος αυτός ο μαγικός κόσμος μετατρέπεται σε μία open-world εμπειρία για το Play Station, το Xbox και το PC και μας δίνει την ευκαιρία να μετατραπούμε σε επίδοξους μάγους που θα κάνουν ό,τι και οι γνωστοί ήρωες -ξόρκια, φίλτρα, κ.ο.κ.- μέσα από το «Hogwarts Legacy».

Το 15λεπτο gameplay του Hogwarts Legacy

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Avalanche Software και η Sony Interactive Entertainment, αποφάσισε να μοιραστεί 15 λεπτά gameplay για να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για το concept και μάλλον τα κατάφερε.



Το 15λεπτο βίντεο, αφότου δείχνει ένα clip με τους Κενταύρους, καλωσορίζει τους παίκτες στο κάστρο του Hogwarts. Εσύ είσαι ο νέος μαθητής του σχολείου και έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις από την αρχή όλη την εμφάνιση του χαρακτήρα σου. Όπως κάθε σωστός μαθητής, παρακολουθείς τα μαθήματα ξορκιών, βοτανολογίας, φίλτρων και άμυνας κατά των σκοτεινών τεχνών. Κάνεις μονομαχίες με τους συμμαθητές σου, όπως όταν ο Harry άρχισε να μιλάει Ερπετικά στη μονομαχία με τον Malfoy -Harry Potter και η Κάμαρα με τα Μυστικά-, μαθαίνεις να πετάς με σκούπα για να ταξιδεύεις πιο γρήγορα και αναβαθμίζεις τις ικανότητές σου για καλύτερα αποτελέσματα.

hogwarts legacy2

Φυσικά και το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάχες με τέρατα, γιατί ως γνωστόν καραδοκούν οι σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν καταλάβει πλάσματα για να κάνουν τα θελήματά τους. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι στο τέλος υπάρχει μία προειδοποίηση για ένα «σκοτεινό μονοπάτι» αν δεν προσέξεις ή αν επιθυμήσεις να οδηγηθείς προς εκείνη την πλευρά.

Το Hogwarts Legacy ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και η Rowling δεν έχει καμία ανάμειξη σε αυτό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

https://www.instagram.com/p/CJ_iY6glic2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλα να παίξουμε... 6 απολαυστικά co-op games για να παίζεις όλη μέρα με την παρέα στο σπίτι

3 video games για εσένα που είσαι ανταγωνιστική και λατρεύεις το μυστήριο

Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε