Christmas nostalgia! Οι πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τους ήρωες του Harry Potter

Νατάσσα Σχοινά
Christmas nostalgia! Οι πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τους ήρωες του Harry Potter

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας είχαν τις ρίζες τους στη ζωή της J. K. Rowling.

Ακόμη θυμάμαι τις ταινίες του Harry Potter όταν έφταναν στο σινεμά. Για την ακρίβεια, θυμάμαι ακριβώς την εικόνα του να κάθομαι στην κόκκινη πολυθρόνα του κινηματογράφου της γειτονιάς, τις περισσότερες φορές στα τέλη του Νοεμβρίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κρατώντας ένα pop corn στο χέρι και ένα αναψυκτικό στο πλάι. Μόλις τελείωναν οι διαφημίσεις, άρχιζε να πέφτει η κλασική, «μαγική» μουσική και τότε -ως γνωστό ενθουσιώδες άτομο- ένιωθα να ανυπομονώ για την πρώτη σκηνή που ο Harry θα έκανε την εμφάνισή του.

Το σύμπαν του Harry Potter, της J. K. Rowling, δηλαδή, είχε μεγάλο αντίκτυπο στη δική μου τη γενιά. Ακόμα και γνωρίζοντας ότι τίποτα από αυτά δεν ανήκει στον κόσμο του πραγματικού -αν το δούμε με τη λογική και εκτός απροόπτου- σε έκανε αν μη τι άλλο να δοκιμάζεις κάνα δυο φορές το «Wingardium Leviosa» μήπως και κάνεις να πετάξει έστω και ένα στυλό που είχες μπροστά σου. Ωστόσο, τα πράγματα δε φαίνονται να είναι και τόσο μακριά, τουλάχιστον στη δημιουργία των ηρώων, αφού οι πρωταγωνιστές των ταινιών είναι εμπνευσμένοι από πραγματικούς χαρακτήρες που βρέθηκαν με κάποιον τρόπο στη ζωή της J. K. Rowling.



Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο reunion των πρωταγωνιστών -1 Ιανουαρίου 2022- και καθώς βρισκόμαστε σε έναν Harry Potter marathon ανατρέχουμε στον τρόπο δημιουργίας των ηρώων.

20 χρόνια Harry Potter: Έρχεται το reunion που όλοι ζητούσαν αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει!

Οι πραγματικές εμπνεύσεις πίσω από τους ήρωες του Harry Potter

Harry Potter

harry potter real characters10

Ο Harry Potter είναι εμπνευσμένος από έναν παιδικό γείτονα της Rowling στο Bristol, τον Ian Potter. Ο Ian που τώρα ασχολείται με αδιαβροχοποιήσεις, όταν ήταν μικρός, ήταν ένα ζιζάνιο, έκανε πλάκες και είχε το κακό συνήθειο να τοποθετεί γυμνοσάλιαγκες στα πιάτα των φίλων του.

Hermione Granger

harry potter real characters2 copy

Η πανέξυπνη, βιβλιοφάγος Hermione είναι μία υπερβολική απεικόνιση της ίδιας της Rowling σε μικρή ηλικία. «Δεν ξεκίνησα θέλοντας να κάνω την Hermione σαν κι εμένα, αλλά είναι… μία υπερβολή του πώς ήμουν νεότερη», δήλωσε η συγγραφέας σημειώνοντας επιπλέον την τελειομανία της ηρωίδας αλλά και τον φόβο της αποτυχίας.

Ron Weasley

harry potter real characters5

Ο Ron Weasley είναι εμπνευσμένος από τον κολλητό της Rowling, Sean Harris. Ο Harris ήταν Βρετανός στρατιωτικός, πιστός, αγαπησιάρης και στήριγμα. «Δεν προγραμμάτισα να περιγράψω τον Sean στον Ron, αλλά ο Ron έχει κάτι από τον Sean». Για τον ίδιο τον Sean έχει πει πως ήταν το πρώτο άτομο με το οποίο συζήτησε τη φιλοδοξία της να γίνει συγγραφέας και πίστεψε ότι μπορεί να πετύχει.

Rubeus Hagrid

harry potter real characters6

Το ουαλικό κεφάλαιο των Hells Angels κρύβεται πίσω από την εμφάνιση του καλοκάγαθου γίγαντα Hagrid. Η Rowling έχει περιγράψει τους μηχανόβιους να τριγυρνούν στο Δυτικό μέρος της χώρας και να πίνουν στις τοπικές παμπ τραβώντας τα βλέμματα με τα πυκνά και τα δερμάτινα που φορούσαν. Καθόλου τυχαίο που ο Hagrid εκτιμούσε την μπίρα του.

Dolores Umbridge

harry potter real characters7

Όλοι είχαμε κάποια δασκάλα στο σχολείο που μας έκανε τη ζωή δύσκολη και η Rowling δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τη δημιουργία του χαρακτήρα της Umbridge είχε στο μυαλό της μία δασκάλα που δεν ήθελε να βλέπει μπροστά της. «Θυμάμαι ένα μικρό φιογκάκι, στο κίτρινο του λεμονιού, που φορούσε στα κοντά, μπουκλωτά της μαλλιά», σχολίασε για εκείνη.

Θεία Marge

harry potter real characters8

Η όχι ιδιαίτερα συμπαθητική θεία Marge έχει τις ρίζες της στην πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της γιαγιάς της Rowling, Frieda, από την πλευρά της μαμάς της. Η Frieda δεν ήταν και ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος και απολάμβανε περισσότερο τη συντροφιά των ζώων της από αυτήν των συγγενών της.

Συνέχισε παρακάτω για μερικές από τις πιο αξέχαστες ατάκες στις ταινίες του Harry Potter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς

Το 2022 θα είναι η χρονιά του gaming! 5 παιχνίδια που ανυπομονούμε να παίξουμε

Η πρωταγωνίστρια του Harry Potter μίλησε για τον εφιάλτη που έζησε κατά την προώθηση των ταινιών