O ακομπλεξάριστος Cillian Murphy μιλάει στο GQ για τον Nolan, την οικογένεια και τους Peaky Blinders

Πατούλια Κατερίνα
O ακομπλεξάριστος Cillian Murphy μιλάει στο GQ για τον Nolan, την οικογένεια και τους Peaky Blinders
Invision

O Cillian Murphy αποκαλύπτεται στο GQ για όλα.

Στα 47 του χρόνια, ο Cillian Murphy, ο κινηματογραφικός Oppenhaimer διεκδικεί με αξιώσεις πια το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.

Το αφιέρωμα- συνέντευξη του Murphy στο GQ Magazine έδειξε πόσο ακομπλεξάριστος είναι ο ηθοποιός που κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Thomas Shelby και τους Peaky Blinders και να βάλει πλώρη για το πρώτο του Oscar.

https://www.instagram.com/p/C3SalhRRUgy/


Critics Choice Awards 2024: Σάρωσε το «Barbenheimer» - Στην Emma Stone το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού

Ο Murphy δεν έκρυψε σε όσα είπε στο GQ την αλήθεια για τα συναισθήματά του σε όλη τη διάρκεια του promo tour για τον Oppenhaimer.

«Αυτό το μοντέλο είναι χαλασμένο, όλοι βαριούνται. Το ίδιο συνέβη και με τους Peaky Blinders. Τις πρώτες τρεις σεζόν δεν είχαμε διαφήμιση, ήταν απλά ένα μικρό show στο BBC Two, και «πήρε φωτιά» γιατί οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν γι’ αυτό», τονίζει ο Murphy και συμπληρώνει:

«Όταν το “Peaky” βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, ένιωθες μια διαφορετική ενέργεια γύρω σου, περπατώντας, λίγο όπως συμβαίνει τώρα, αλλά μετά ηρεμεί και πάλι. Έρχεται κατά κάποιο τρόπο σε κύματα. Και μετά δεν έχεις βγάλει κάτι στον κινηματογράφο για πολύ καιρό, και ο κόσμος το ξεχνάει. Οπότε είναι σαν να καβαλάς” αυτό το κύμα και μετά τα πράγματα επανέρχονται στα φυσιολογικά», είπε ο Murphy χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για την ταινία για τους Peaky Blinders εξήγησε:

Δεν έχω κάποια ενημέρωση, πάντα λέω πως είμαι ανοιχτός αν υπάρχει μια ιστορία να ειπωθεί, αγαπώ το πώς τέλειωσε η σειρά και αγαπώ την ασάφεια του τέλους και είμαι περήφανος για το τι κάναμε και είμαι ανοιχτός σε ένα καλό σενάριο».

https://www.instagram.com/p/C3ScUXUMzKa/

Ο Murphy και η εδώ και είκοσι χρόνια σύζυγός του Yvonne McGuinness ζουν στην Ιρλανδία, δίπλα στη θάλασσα με τους έφηβους γιους τους. Η ζωή του Cillian εκεί δεν θυμίζει έναν τυπικό σταρ του σινεμά αλλά έναν πατέρα που εμπνέει. Ο ηθοποιός βοηθάει τα αγόρια στις εξετάσεις, έχεις δραστηριότητες, και εκείνος με τον μικρότερο γιο του τρέχουν και σε αγώνες ποδοσφαίρου μαζί.

«Έχω μερικούς φίλους που είναι ηθοποιοί, αλλά η πλειοψηφία τους δεν είναι. Η πλειονότητα των φίλων μου δεν είναι στη βιομηχανία. Μου αρέσει επίσης να μην εργάζομαι. Και νομίζω ότι για μένα ένα μεγάλο μέρος της έρευνας ως ηθοποιός είναι απλά να ζεις και να έχεις μια κανονική ζωή, κάνοντας κανονικά πράγματα και να μπορείς να παρατηρείς και να υπάρχεις, σε αυτό το είδος της υπέροχης ροής της ανθρωπότητας.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό επειδή πηγαίνεις από το φεστιβάλ κινηματογράφου στο πλατό της ταινίας σε διαφημιστικές ενέργειες αυτό είναι μια φούσκα. Δεν λέω ότι αυτό σε κάνει καλύτερο ή λιγότερο καλό ηθοποιό, αλλά είναι απλά ένας κόσμος στον οποίο δεν θα μπορούσα να υπάρξω. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ περιοριστικό για το τι μπορείς να βιώσεις ως άνθρωπος», τονίζει ο Murphy υπερασπιζόμενος τον τρόπο της απλής ζωής που έχει επιλέξει και εξηγεί πως για εκείνον το να κοιμάται πολύ, δέκα ώρες την ημέρα είναι το ιδανικό. Στο πλαίσιο της απλής αυτής ζωής, ο Murphy δεν βγάζει φωτογραφίες με fans και τονίζει:

«Δεν βγάζω φωτογραφίες. Μόλις άρχισα να το κάνω αυτό, άλλαξε η ζωή μου. Απλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να λες ένα γεια και να κάνεις μια μικρή συζήτηση. Το λέω αυτό σε πολλούς ανθρώπους, ξέρεις, σε φίλους μου ηθοποιούς, και αυτοί λένε: “Αισθάνομαι τόσο άσχημα”. Αλλά δεν χρειάζεσαι ένα φωτογραφικό αρχείο με τα μέρη που έχεις πάει μέσα σε μια μέρα».

Για τον ρόλο του Oppenhaimer ο Murphy προετοιμάστηκε περίπου έξι μήνες, κυρίως στη σιλουέτα και τη φωνή του και ο ίδιος παραδέχεται για την υποκριτική:

«Η υποκριτική είναι όπως το σεξ, κάντο χωρίς να μιλάς γι’ αυτό. Παλιά έλεγαν πως είμαι παράξενος, κι όμως λατρεύω να μιλώ για τη δουλειά και την τέχνη. Αυτό με το οποίο παλεύω και βρίσκω άχρηστο είναι να μιλήσω για τον εαυτό μου», τονίζει ο ηθοποιός ο οποίος παραδέχεται πως δεν έχει δει κάποιες ταινίες σου ποτέ όπως το Red Eye με την Rachel McAdams την οποία τονίζει πως αγαπά μεν αλλά δεν θεωρεί την ταινία τους καλή.

Μιλώντας για τον Nolan, ο οποίος πριν κάποια χρόνια τον είχε χαρακτηρίσει καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του, ο Cillian λέει:

«Όταν βρίσκομαι σε ένα πλατό του Κρις, αισθάνομαι λίγο σαν ένα ιδιωτικό, κλειστό εργαστήριο. Παρόλο που δουλεύει με τρομερούς ρυθμούς, υπάρχει πάντα χώρος για περιέργεια και για να ανακαλύπτεις πράγματα, και αυτό είναι που πρέπει να σημαίνει η δημιουργία τέχνης, καταλαβαίνεις; Δεν υπάρχουν τηλέφωνα, αλλά ούτε και ανακοινώσεις: Όλοι απλά γνωρίζουν. Και δεν υπάρχουν καρέκλες. Επειδή ο Κρις δεν κάθεται». Πάντως εκτός πλατό, ο Cillian έχει τον μικρό του γιο να του δείχνει τα viral βιντεάκια από τον Oppenhaimer στο Tik Tok

Ο 47χρονος κλείνει τη συνέντευξή του τονίζοντας πως έχει ακούσει μια ατάκα του Sydney – Lumet ή Pollack, ο οποίος είχε κάποτε πει πως απαιτούνται 30 χρόνια για να γίνει κάποιος ηθοποιός:

«Είμαι ηθοποιός 27 χρόνια, οπότε είμαι κοντά», τονίζει ο Murphy που σίγουρα έχει εμπειρία ως πατέρας και σύζυγος. Στο πρώτο άλλωστε ιδιωτικό screening το υOppenheimer στο los Angeles, ο Cillian πέταξε με τη σύζυγο και τον μικρό του γιο!

Britain Bafta Television Awards Arrivals

Kι όταν πήρε πριν έναν μήνα τη Χρυσή του Σφαίρα, ο Μurphy είπε το μεγάλο του σ'αγαπώ:

https://www.instagram.com/p/C2FWs1QsJAz/

«Ευχαριστώ όλους στη Universal που πίστεψαν σε αυτή την ταινία από την αρχή. Σε όλους τους υποψήφιους συναδέλφους μου, είτε είστε Ιρλανδοί είτε όχι, είστε όλοι θρύλοι, εκπληκτικη η δουλειά σας, σας χαιρετώ. Στη μαμά μου, στην υπόλοιπη ομάδα μου, σας ευχαριστώ πολύ. Στην οικογένειά μου, είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος και σας αγαπώ», κατέληξε ο Murphy.