«Το Σώμα»: Δείτε αποκλειστικά το film clip της νέας ταινίας της Στέφανι Μέγιερ («Twilight») μόνο στο Queen.gr!

«Το Σώμα»: Δείτε αποκλειστικά το film clip της νέας ταινίας της Στέφανι Μέγιερ («Twilight») μόνο στο Queen.gr!

Τι θα έκανες αν έχανες τα πάντα σ' ένα κλάσμα του δευτερολέπτου;

ΤΟ ΣΩΜΑ, η επική ιστορία αγάπης από τη Στέφανι Μέγιερ, δημιουργό του «Twilight Saga» τώρα στους κινηματογράφους από 11 Απριλίου.

ΤΟ ΣΩΜΑ μας μεταφέρει στο μέλλον, όπου ο πλανήτης Γη έχει καταληφθεί από έναν αθέατο εχθρό, φιλειρηνικά εξωγήινα όντα γνωστά ως Ψυχές, τα οποία καταλαμβάνουν το μυαλό των ανθρώπων. Η Μέλανι Στράιντερ, υποψήφια για Oscar® Σαουάρς Ρόναν, ένας από τους τελευταίους ελεύθερους ανθρώπους, ξεκινά έναν αγώνα αντίστασης απέναντι στους εισβολείς, διακινδυνεύοντας τα πάντα με στόχο να σώσει τον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπά – τον Τζάρεντ τον Ίαν, τον αδελφό της Τζέιμι και τον θείο της Τζεμπ (Γουίλιαμ Χαρτ), αποδεικνύοντας ότι η αγάπη επικρατεί όλων σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο.

Ο Κόσμος δεν ήταν ποτέ ... τελειότερος...
Δεν είναι πια ο κόσμος Σας...

Η Στέφανι Μέγιερ διέσχιζε με το αυτοκίνητό της την αχανή έρημο που εκτείνεται από το Φίνιξ ως το Σολτ Λέικ Σίτι, όταν εμπνεύστηκε τη μπεστ σέλερ νουβέλα της, ΤΟ ΣΩΜΑ. Η Μέγιερ -η οποία με τη Σειρά του Λυκόφωτος έσπασε κάθε ρεκόρ δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φαινόμενο- περνούσε ατελείωτες ώρες αφηγούμενη ιστορίες στον εαυτό της. «Μου ήρθε η ιδέα δύο προσωπικοτήτων σε ένα σώμα», λέει. «Είναι και οι δύο ερωτευμένες με διαφορετικούς άντρες, κάτι που δημιουργεί μεγάλη διαμάχη. Μ' αρέσουν οι μπερδεμένες σχέσεις. Είναι αστείο να τις ξεδιαλύνεις».

Η δημοφιλής συγγραφέας απολαμβάνει επίσης την εξερεύνηση της αγάπης αλλά στην προκειμένη περίπτωση, όχι μόνο μιας ρομαντικής αγάπης. «Υπάρχει η μητρική αγάπη, η οποία καλύπτει μεγάλο μέρος στη ζωή μου», λέει η Μέγιερ. «Υπάρχει η αγάπη για την κοινότητα και των ανθρώπων που τη μοιράζεσαι. Αναρωτήθηκα, τι γίνεται όταν αγαπάς κάποιον κι αυτό σε κάνει προδότη του λαού σου; Η αγάπη σε κάνει να κάνεις πράγματα που δε θα έκανες ποτέ. Δημιουργεί σύγκρουση και αναταραχή.»

Καθώς η ιστορία άρχισε να παίρνει μορφή, πήγαζε από την έρημο την οποία διέσχιζε. «Σκεφτόμουν διαρκώς για όλα όσα θεωρούμε δεδομένα: γι' αυτά που μπορούμε να δούμε, να διαβούμε, να γευτούμε και να ακούσουμε.»

Καθώς η Μέγιερ διεύρυνε την πρωτότυπη ιδέα της, άρχισε να δομεί μια πιο σοβαρή και πιο βαθιά ιστορία από οποιαδήποτε άλλη σε προηγούμενες νουβέλες της. «Τα βιβλία «Λυκόφως» αφορούν στη ρομαντική αγάπη και στο πώς τη βιώνεις στα 17 ή στα 18 σου», σημειώνει. «Δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο. Κάνεις τα πάντα και γίνεσαι τα πάντα για την αγάπη. Είναι ένας ωραίος τόπος να επισκεφτείς σαν φαντασίωση.

ΤO ΣΩΜΑ αφορά στο να βρεις την ισορροπία στη ζωή», συνεχίζει. «Φυσικά υπάρχει ρομάντζο, αλλά είναι πολύ πιο ώριμη και ρεαλιστική ιστορία πέρα από τα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας».

Αλλά τα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας στήνουν το σκηνικό για ΤΟ ΣΩΜΑ. «Ο κόσμος δέχθηκε εισβολή σε στιλ κλεφτών σωμάτων», εξηγεί η Μέγιερ. «Αυτές οι νέες οντότητες που αυτοαποκαλούνται Ψυχές, είναι πολύ ειρηνικές, αρμονικές και ομοιογενείς. Διορθώνουν πολλά προβλήματα του κόσμου μας. Δεν υπάρχει πλέον πείνα, αρρώστια, φόβος ή βία. Κανείς δε λέει ψέματα, δεν απατά, δεν κλέβει. Η ιδέα ότι ο ξένος μπορεί να σε βλάψει, δεν υφίσταται πλέον.»

Μια χούφτα ανθρώπων που δεν καταλήφθηκαν από τις Ψυχές είναι εύλογα ανήμποροι να δουν την ομορφιά σε μια ουτοπία στην οποία έχουν χαθεί τα περισσότερα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Έχουν χάσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι είναι σημαντικοί για εκείνους», λέει η Μέγιερ. «Αλλά αυτή η ιστορία αφηγείται από την οπτική ενός εκ των εξωγήινων, μια προσέγγιση που δεν έχει γίνει στο παρελθόν».

ΤΟ ΣΩΜΑ εκδόθηκε το 2008 και έμεινε στην πρώτη θέση της λίστας των μπεστ σέλερ του New York Times επί 26 εβδομάδες και επί 36 εβδομάδες στη λίστα των μπεστ σέλερ του Los Angeles Times.

ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠO 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ AΠΟ ΤΗΝ AUDIOVISUAL